Dosada, to je odgovor sa moje strane..
Ali ne zelim da umanjujem znacaj emotivnog i iracionalnog i ostrascenog kod ljudi ili u komunikaciji sa ljudima samim tim i u prezivljavanju..
Moj zahtev bilo kojoj osobi ce biti shvacen kao mlaka izjavna recenica tipa danas je 22C ako nema strasti a ima razuma..
Strast mogu ubaciti tako sto evociram secanja same osobe, time sto sam 2m i 2m u sirinu, i uz blago mrstenje to vec ima uticaj pucnja u daljini.
Strast mogu ubaciti vikom, koja stvara odbojnost ali i odmah u povratnom talasu stvara angazovanje jer povratni talas je JAVNA CAST o kojoj prica smorisha.
Briga ljudi da li su ispali stoka ili casni i posteni...
Ono sto je apsurd je da oni to gledaju kroz reakciju drugih, a ne mogu nekako sami da predstave sebi do kraja da li je ili nije...
Cak i kad su teski narcisi...cak i tada...iako im se pisha na misljenje drugih, povratni talas deluje..
Sto si visi sklon ispadima emocinalne i strastvene prirode, to si lakse razumljiv 99% ljudi iako mozes da glumis nevidjeno...
Samo moras da naviknes na viku , na mimiku lica kao glumac i na ostale trikove.
I mozes slobodno da budes nedosledan, logicki muljav, pokvaren, sta god hoces, ako emotivno drzis doslednu liniju ili liniju koja je prihvatljiva emocionalno , potpuno si pokriven kao da si najveci moralac i castan covek..
To sa motivima svest podsvest nesvest nema nikakve veze , osim ako si i dalje na stadijumu da si takav igrac prirodno...
Znaci rodjen i ni makac dalje od razmazenog pizduna...
Sa druge strane, tada tvoje razmisljanje uopste nije objektivno niti racionalno , ali se lozis da jeste, jer tebi izgleda da jeste, ali je samo malo razlicito od uobicajenog hocu , vristim, ljutim se, ponosan sam, zahvalan sam, duzan sam, zaboravio sam , izgubljen sam...
Nacitane osobe koje ostanu takve misle za sebe da su odmakle, ali nisu...
Jednostavno svest o sebi im je puna misljenja da su daleko od obicne zivotinje ali su i dalje animalci teski i samo ih secanje o tudjim delima razdvaja od tih animalaca...
Ali njihov mozak ne razmislja racionalno niti moze...
Sto ne moze, pa moje misljenje je da nije toliko do mozga, nego do njihove ubedjenosti da rade na sebi a ustvari rade na kolekciji misljenja o sebi i svesti o sebi, a ne rade nista na povecanju svoje kvalifikacije kao mislioca....ne rade na mozgu, rade na recima i stavovima i floskulama..
Zato su izuzetno opasni kao autoriteti....jer animalnost je tu, zlo je tu....pokriveno sa demagoski uklopljenim delovima tudjih misljenja koja daju utisak sopstvene mogucnosti da razmisljaju, ali to ne mogu , realno gledano.
Dakle racunica je jednostavna....99% ljudi je animalno i animalna komunikacija je standard i vrlo uspesna ako se simulira od nekog ko je malo drugaciji...to znaju oni koji nisu pekmeze kad malo odglume povredjenost ili uvredjenost..pa dobiju ono sto su hteli sa mnogo manje truda nego uobicajeno..
1% su oni koji se kite tudjim perjem, kao mislioci ali su samo copywriteri floskula i kombinacija koje su samo izbori koji legnu masi u nekom trenutku...
Zalosno je sledece...
Deca su u mogucnosti da razvijaju svoj mozak kako zele....narocito ako imaju dovoljan protok i ako imaju dobre psiholoske i fobicne karakteristike...
Znaci kardioloski seceroloski zdravo dete koje nije sklono depresijama i melanholijama zbog prednatalnog ponasanja roditelja i koje nema genetski izrazenu amigdalu ima potpuno odresene ruke za razvoj mozga kako treba da bude mocno orudje...
Medjutim ako je sredina natopljena prednostima ostrascenosti i animalnog ponasanja, a jeste skoro uvek, oni ce stati kad misle da je dovoljno ili nece ni poceti zbog inicijacije kod roditelja....koji ih usmeravaju da budu ostrasceni pametni lukavi a ne razboriti.
Tako da imamo razvijenu bleju , manje ili vise , zbog uticaja sredine i zbog usmerenja roditelja..
Radionice koje osniva onaj mensovac, tj zabavista i osnovna skola su samo neki njegov intuitivan pokusaj da postavi sredinu malo vise zasicenu inputima, provokacijama da deca razvijaju mozak, da pobegnu od oklopa ostrascenosti drustva i usmerenja roditelja...
Ali to je tako malo , bolje ista nego nista, ali smesno malo..
Na zalost ovakve teme opstaju na forumu, a specijalizovane o ovakvim pojavama se brisu ili postovi kao ovaj koji sada pisem..
Ja to pratim po broju postova i onda preletim da vidim svake nedelje zasto je obrisano jos 100 ili 200 postova koje imam.
I nisu obrisane poruke tipa ebi se ili slicno , nego ovakve...jer moderacija ovo smatra kenjazom, a ono je ostrasceno i emotivno i to opstaje..