Omladina želi promenu opštinske vlasti! KAKO?

• Začetnik teme Začetnik teme Holy1
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Holy1

Ističe se
Poruka
2.671
Drug me je sinoc, na moje veliko iznenadjenje, pitao dal bi hteo da formiramo neki omladinski pokret - posto ja non stop kritikujem mlade da ne zele da se angazuju politicki i izbore za svoja prava i promene sistem (koliko je to moguce).

Drug kaze, ja znam jos jednog, iskrenog decka, patriotu, koga politika i kultura i nauka zanimaju bas kao i tebe ali je iskren i ima stav.
Ta njegova ideja mi se svidela, ali mi se nije svidelo sto je rekao da bi zeleo da ja budem glavni za javnost, jer po njegovim nekim kriterijumima zasluzem to.. No, oni koji me znaju, znaju koliko sam ja nenametljiva osoba i to se kosi sa mojim nacelima, ali opet zelim promene na bolje..

U opstini nasi politicari nemaju skole, sturo pricaju srpski i o politici nemaju blage veze. Skupio se najveci olos opstinski da krade i vodi smutne poslove po opstini. E sad mi mladi, u ovom slucaju nas trojica zelimo to da sprecimo.

Moje pitanje je: Kako početi? Nas je za sad troje.
Dal imamo sanse? Dal trebamo osmisliti politicki program, kako za to zainteresovati omladinu i glasace da nam se pridruze? Dal preko drustvenih mreza? Kako uopste treba da se kanididujemo za opstinsko glasanje? Dal treba da skupimo, koliko potpisa?

Drug me je sinoc, na moje veliko iznenadjenje, pitao dal bi hteo da formiramo neki omladinski pokret - posto ja non stop kritikujem mlade da ne zele da se angazuju politicki i izbore za svoja prava i promene sistem (koliko je to moguce).

Drug kaze, ja znam jos jednog, iskrenog decka, patriotu, koga politika i kultura i nauka zanimaju bas kao i tebe ali je iskren i ima stav.
Ta njegova ideja mi se svidela, ali mi se nije svidelo sto je rekao da bi zeleo da ja budem glavni za javnost, jer po njegovim nekim kriterijumima zasluzem to.. No, oni koji me znaju, znaju koliko sam ja nenametljiva osoba i to se kosi sa mojim nacelima, ali opet zelim promene na bolje..

U opstini nasi politicari nemaju skole, sturo pricaju srpski i o politici nemaju blage veze. Skupio se najveci olos opstinski da krade i vodi smutne poslove po opstini. E sad mi mladi, u ovom slucaju nas trojica zelimo to da sprecimo.

Dal imamo sanse? Dal trebamo osmisliti politicki program, kako za to zainteresovati omladinu i glasace da nam se pridruze? Dal preko drustvenih mreza? Kako uopste treba da se kanididujemo za opstinsko glasanje? Dal treba da skupimo, koliko potpisa?

Izvini ako ću zvučati obeshrabrujuće, ali: nikako.

Smisleno bi bilo ako si spreman da uđeš u šemu sa Vučićem, Đilasom ili tako neko; ovako da nešto krenete vas trojica sami, ništa nećete postići efektivno.

čitaj istorija SKOJa...

Izvini ako ću zvučati obeshrabrujuće, ali: nikako.

Smisleno bi bilo ako si spreman da uđeš u šemu sa Vučićem, Đilasom ili tako neko; ovako da nešto krenete vas trojica sami, ništa nećete postići efektivno.
Avega toga sam ja svestan, ali zelim pokusati. Mozemo 10 vekova tapkati u mestu tako.. Ne kazem da cemo nesto uspeti da uradimo, ali i francuska je preko noci od monarhije postala demokratska zemlja. Tako da sve je moguce..

Zelim samo po ugledu na nase mlad iz proslosti da se borimo.. Odakle da pocnemo? Kako da nas ima na glasackom listu opstine?

: Kako početi?

Veoma provokativnim ali smislenim političkim performansom. Upečatljivim obznanjivanjem sopstvenih pretenzija.

Ali se bojim da ili u startu imate personalna mimoilaženja ili ti to nisi dobro interprerirao:

Kažeš:

Znači li ovo ali da on smatra da ti nisi iskren i da nemaš stav?

Uuuuu, sto se tice zakona, to moras da dobro pratis...Partija, grupa gradjana, totalno razlicita prava i obaveze...
Iskren da budem ja sam pesimista ali samo zato sto svaki dan gledam seljobere koji su se skoro doselili u BG zbog glasanja za BG u aprilu sledece godine....naravno ostace i posle u BG...
Znaci to su sve igre velikih brojeva, i velikih tupsona...
Madjari u Leskovcu samo zato sto das litar ulja Romima iz tog grada, pa ti vidi..

Kriminal kao u 90tim, AV poreklo...

Moje misljenje je mediji, bar jedan ili dva...mora da postoji pristup glasackom telu....
Neposredan i zilav.
Radite u zemlji u kojoj se svi trude da prodaju otadzbinu za litar ulja kojim god strancima mogu...
Neverovatna volja Srba da rade protiv Srba i da prodaju patriotizam za kilo makarona...

Zatim metod resavanja sukoba.
To mora da postoji , inace sve puca , Srbi su nedokazani...inteligencija im nije jaca strana a ako jeste, to im je minus u politickom smislu...
Stratezi moraju da se sakrivaju....inace nema sanse...

neka urade kao komunisti, naprave radnu akciju sa krampovima, lopatama, asovima i metlama i pocnu da sredjuju grad da lici na nesto. ne verujem da ce iko od vlasti smeti da ih u radnom procesu prekine. kada gradjani budu videli sta grupa mladih ume samoinicijativno da uradi bez ijednog dinara, opstinske vlasti ce padati kao kule od karata.

neka urade kao komunisti, naprave radnu akciju sa krampovima, lopatama, asovima i metlama i pocnu da sredjuju grad da lici na nesto. ne verujem da ce iko od vlasti smeti da ih u radnom procesu prekine. kada gradjani budu videli sta grupa mladih ume samoinicijativno da uradi bez ijednog dinara, opstinske vlasti ce padati kao kule od karata.
Bez veze da idu u zatvor a da nisu ni rec progovorili...

Predaće ih pravosuđu kao onog nesrećnika što je svojim bagerom čistio divlju deponiju iz rečnog korita.

neka pokusaju, imace onda studentske nemire a to je jedina vrsta nemira koja plasi ove neskolovane i neobrazovane.

Nisam siguran da će ih uzimanje komunalnog reda u svoje ruke politički promovisati bitnije.

Ali ako recimo organizuju izložbu koja će isprovocirati Rističevića da uleti traktorom kroz izlog tokom otvaranja bi moglo da ima efekat na javnost.

Nisam siguran da će ih uzimanje komunalnog reda u svoje ruke politički promovisati bitnije.

Ali ako recimo organizuju izložbu koja će isprovocirati Rističevića da uleti traktorom kroz izlog tokom otvaranja bi moglo da ima efekat na javnost.
Уколико желите да извргнуте руглу систем који вас угњетава, направите га смешним. Хумор је оно што не могу да поднесу.

Avega toga sam ja svestan, ali zelim pokusati. Mozemo 10 vekova tapkati u mestu tako.. Ne kazem da cemo nesto uspeti da uradimo, ali i francuska je preko noci od monarhije postala demokratska zemlja. Tako da sve je moguce..

Zelim samo po ugledu na nase mlad iz proslosti da se borimo.. Odakle da pocnemo? Kako da nas ima na glasackom listu opstine?

Nije preko noći Francuska reformisana. Već posle izuzetno dugog i bolnog perioda.

Sakupiš potpise i predaš listu odborničkih kandidata OIK-u. Ali potpisi moraju biti i overeni, tako da ti treba i nešto početnog kapitala.

Poslednja izmena:

Trebaju ti pare i podrška od zapadnih gazdi.

Najgore je sto su MLADI ustvari vaspitani od strane starijih.
Ne vidim mogucnost da MLADI zele ista drugo osim svoju poziciju a i dalje seljacki nacin zivota i komunikaciju i moc i kulturu ponasanja.

Ja jos nisam naleteo da isti MLADI covek zeli i shvata sva cetiri nacina na neseljacki nacin.
Znaci ako mu malo odskace svest o tome da je negradjanski , tj seljacki pristup pravu i pravdi nepravilan, onda mu kultura ponasanja nije uocljiva, tj 90% vremena ne primecuje seosko ponasanje i ne ispravlja ga ni kod sebe, a to dovodi do istog tog seljackog razmisljanja o pravima i pravdi.

Uzmimo npr covek koji je za gradjanska prava da svako moze slobodno da se krece po BG, tj da ne bude zrtva pasa lutalica ili zrtva lokalnih grupica mladih koje maltretiraju i cesto fizicki napadnu svakog prolaznika iz dosade.
Ali pri tome ne postuje osnovna ponasanja u gradu nego pravi buku u svojoj zgradi, ne zna da hoda, ostavlja otvorena vrata (najcesci sindrom seljaka u BG, ne znam zasto ali ljudi sa sela ne zatvaraju vrata.Baca djubre kud god stigne na ulicu ili dvoristu..

Sa jedne strane o sebi ima misljenje da je visoko odgovoran gradjanin jer mu smetaju ulicne grupe i psi, a sa druge siri nasilje i nekulturu i seljacko ponasanje koje se prima i ponovo vraca nazad kroz neposredni komsiluk, jer mladi tinejdzeri vide kako se ponasa i postaju kopije tog ponasanja i samo ga odhebu kad zahteva nesto sto je u suprotnosti sa osnovama ponasanja, ebe mi se za vas, bacam gde hocu , radim sta hocu, ono sto meni odgovara....A to je osnovna poruka koju salju takvi pojedinci, a ne hajde da zivimo bolje ZAJEDNO...

Tako da i vecina ili svi MLADI ustvari imaju poruku , hocu da zivim JA BOLJE , a ne hocu da zivimo SVI bolje....
I tu prestaje mogucnost grupisanja po nekom drugom principu a ne principu moci i korupcije.

Док је господин Вучић на власти, немачки гастарбајтери кипте од беса што су отишли одавде да буду међу немцима грађани трећег реда, када су овде могли да буду најмање докторанти.
Ne svi.....stvarno ima ljudi koji kazu da je Srbija bas prava stvar za njih, da bi im dobro doslo par diploma i postovanje koje njihovi drugari sa loptanja na selu imaju danas u Srbiji...Dacic , Vucic, itd...
Ali ima onih koji kazu da ih uopste vise ne interesuje zabludnost Srpskog od danas do sutra zivota i gledanja u tudji tanjir da bi ti sopstvene splacine bile sladje...

Velika prednost zapada je upravo to....sopstveni tanjir je dovoljno pun, da se ne sladis nesrecama drugih ili neuspesima drugih i bednijim statusom drugih.
Moras sve da platis, ali ne uvaljuju ti nesto lose sa parolom, vidis kako je drugima jos losije...bar ne do ovog covida...

Ne svi.....stvarno ima ljudi koji kazu da je Srbija bas prava stvar za njih, da bi im dobro doslo par diploma i postovanje koje njihovi drugari sa loptanja na selu imaju danas u Srbiji...Dacic , Vucic, itd...
Ali ima onih koji kazu da ih uopste vise ne interesuje zabludnost Srpskog od danas do sutra zivota i gledanja u tudji tanjir da bi ti sopstvene splacine bile sladje...

Velika prednost zapada je upravo to....sopstveni tanjir je dovoljno pun, da se ne sladis nesrecama drugih ili neuspesima drugih i bednijim statusom drugih.
Moras sve da platis, ali ne uvaljuju ti nesto lose sa parolom, vidis kako je drugima jos losije...bar ne do ovog covida...
Наравно не сви. Само они који србују ван домашаја Србије, јер су ван Србије још мањи него што су били у Србији. То је толико психолошки монотоно и досадно јер је познато сваком ко има трунку памети, да се не треба на њих ни освртати.

Back