Omiljeni muzicki albumi

• Začetnik teme Začetnik teme Fakje
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Fakje

Primećen član
Poruka
854
Postavite ovde svoje omiljene muzičke albume. Ja ću početi sa nekim od albuma muzike koja je na mene najviše uticala tokom života.

Kad sam bio mlađi, najviše sam voleo da slušam takozvnae soundtrack albume iz filmova i video-igara. Ti kompilacijski albumi otkrili su mi mnoge muzičke žanrove, poput rok muzike, punk i funk muzike, bluza, džeza i čega sve ne. Ima tu mnogo toga odličnog, ali ovom prilikom izdvojiću ovaj jedan:

Naravno, muzika je uglavnom odlična u filmovima Kventina Tarantina, a meni najviše prija ova iz Pulp Fictiona, koji je ujedno i meni najdraži filmski rad ovog proslavljenog sineaste, a i realistično najznačajniji i najuticajniji istorijski gledano.

CCR - Green River, Cosmo's Factory
David Bowie - Aladdin Sane
Deep Purple - In Rock, Machine Head
Led Zeppelin - I, II, III, IV
Freddie Hubbard - Gleam, A Soul Experiment
The Police - Reggatta de Blanc
The Pretenders - Learning To Crawl
Medeski Martin & Wood - End of the World Party (Just in Case)
Yusef Lateef - The Gentle Giant
Thin Lizzy - Jailbreak
The Clash - Sandinista!
Kraftwerk - The Man Machine, Computer World

mrzi me dalje...

Već na svom drugom albumu, The Clash postaje bend koji je bezveze zvati samo pank, jer oni te osnove muzički daleko nadrastaju. Ovo je prosto rok album od najvećeg rok benda ikada, koji od početka do kraja prže instrumente nesmanjenim intenzitetom, sa vrhunski osmišljenim i odsviranim pesmama, sa vrhunskim tekstovima, energijom i sa punim ubeđenjem, The Clash šire priču o korupciji moćnika, ograničavanju slobode, uzaludnosti rata, štetnosti narkotika, lošim socioekonomskim okolnostima, klasnom raslojavanju, i drugim pitanjima od vitalnog značaja, preuzimajući ulogu heroja ugnjetavanog naroda... The only band that matters...

Poslednja izmena:

Back