Omiljen Formanov film?

gost 243178

Veoma poznat
Poruka
12.084
Ode i Forman.
I baš nešto razmišljam i ne mogu da odlučim koji film mi je najdraži... kad su svi super. Možda onaj Džim Keri na mesecu baš i nije bio dobar... ili je samo bio mračan...
Kog Formana najviše volite - ranu češku fazu, kad je tek pristigao u Ameriku (Taking Off :heart: ) ili poznu fazu?

e60ed954ea22413dc18be592100e9c2e.jpg

TAKING%20OFF%201.jpg

milos-forman-vlasy-4.jpeg

MV5BM2NhZWYwOWEtNmRjMC00YTVjLWIxZjYtNWY2OGIwZTM5OTdlXkEyXkFqcGdeQXVyMjM4OTI2MTU@._V1_UX477_CR0,0,477,268_AL_.jpg

movies.jpg

03.jpg

Poslednja izmena:
Mislim da je u filmu Amadeus njegov talenat imao svoj vrhunac...

Da, odličan film... tu je velika sreća bila sa kastingom, onaj tip je fenomenalan...

- - - - - - - - - -

Covek na Mesecu ubedljivo najbolji film koji se kapira tek na drugo trece gledanje ne da je udario kritiku ljudke gluposti pohlepe celog drustva i sistema pa to nije normalno.

E, onda ću mu pružiti još jednu šansu.

U stvari, nisam nešto pao na dupe od Formana... čak se ni ne sećam o čemu se tačno radi u Ljubav jedne plavuše...al da me pitaš u najmutavijem fillmu ever, Samuraju, sećam se skoro svakog kadra i scene. Nije mi bio blizak njegov senzibilitet... pokoj mu duši, neka počiva u miru.

U češkoj fazi i možda najbolji: Gori, gori, moja gospođice... Prava češka škola-duhovit, pametan...

Najgliplji njegov film je Gojine utvare.

Kosa ili Amadeus... oba su dobra..

Meni je Gojine utvare bio OK. Neke scene genijalne, nekoliko razvučenih, Natali Portman je uhh nekad previše, ali cela priča sa inkvizijom mi je super...
A kao režiser, pa šta znam, ni meni nije omiljeni, ali je postojano dobar, sviđa mi se njegov humor, i u američkim filmovima je uvek uspeo da "zavuče" onako evropski...

Sviđa mi se Valmont (Opasne veze), jer volim Anet Bening, missim, gde je ona, a gde je Glen Klouz (kao zavodnica).

Valmont-1989.jpg

- - - - - - - - - -

Back