Omekšivači za rublje - preporuke, iskustva..

• Začetnik teme Začetnik teme Neno
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Neno

Buduća legenda
Poruka
25.106
Danas gotovo da nema domaćinstva u kojem se ne koristi ova mirisna tekućina koja rublje/veš čini mekim, svježim i mirisnim, a to je miris kojim se većina nas vodi pri kupovini omekšivača tkanine.
Pored toga što rublje čini mekšim, pogotovo odjeću i peškire, olakšava i samo peglanje.
Ipak, često se pretjeruje za upotrebom omekšivača, u cilju dužeg djelovanja i jačine mirisa, a samim tim postavlja se pitanje, koliko su bezbjedni i zdravi pojedini omekšivači?
Neki od njih nas prosto odbijaju, smetaju nam njihovo opojni i jaki mirisi, za razliku od nekih drugih.
Koja su vaš iskustva za omekšivačima? Da li su oni danas neophodni da u suštini pranje veša bez njih se ne može zamisliti?
Postoje li neke zamjene ili suplementi za njih koji bi imali i imaju isti efekat?

Danas se u radnjama mogu naći razni omekšivači sa mirisima koje ne možemo ni zamisliti da postoje. Iako izgledaju primamljivo, takvi omekšivači su puni štetnih hemikalija i parfema i direktno svakako utječu na zdravlje kože i cijelog tijela. Dokazano je da kod pojedinihosoba izazivaju alergijske reakcije.
Srećom, kao i u svemu uvijek se nadju neka alternativna rješenja, pa tako i za omekšivač. Potrebno je naći sastojke i napraviti prirodne omekšivače koji nisu štetni.
Na vrlo jednostavan način može se napraviti smjesa od prirodnih sastojaka. Šta nam je potrebno?
Prije svega izbjegavati metalne posude,

-2 kašike sode bikarbone
-10 kašika vode
kad se rastopi, dodati
-10 kašika ocata (sirćeta)
i na kraju dodati
-par kapi esencijalnog ulja koji nam najviše odgovara po mirisu.

Sve to dobro promiješati i to je to. Prirodni omekšivač je gotov. Jednostavnno, zar ne :D

O svemu tome, dosta toga se može naći na internetu.

Ja sam koristila dok sam zivela u Rumuniji neko njihovo cudo, nije omeksivac nego parfem za ves...ono je bilo takoooooo koncentrisano...i takoo mirisljavo da je moglo da podavi sve na poslu :mrgreen: ma ne na poslu...u stanu...zgradi :mrgreen:
znam da sa ga posle trazila online ali tada nisu slali preko...a sada sam zaboravila kako se zvalo :confused:

Ja sam koristila dok sam zivela u Rumuniji neko njihovo cudo, nije omeksivac nego parfem za ves...ono je bilo takoooooo koncentrisano...i takoo mirisljavo da je moglo da podavi sve na poslu :mrgreen: ma ne na poslu...u stanu...zgradi :mrgreen:
znam da sa ga posle trazila online ali tada nisu slali preko...a sada sam zaboravila kako se zvalo :confused:
da li se mozda secas koji je to omeksivac. ovde sam se susrela sa omeksivacem koji je pod nazivom bela sljiva i u prepakovanom pakovanju je to jest u providnoj flasi ali mirise fantasticno uljani je i skroz proziran

Back