Omega 3 masne kiseline

ako je tako, neka neko ko zna i ume i sme izlista namirnice koje su bogate ovim kiselinama da ih uvrstimo u ishranu, na stranu kapsule.

Lan i laneno ulje - omega 3, ali ne kao iz ribe
Jaja (žumance) - omega 6
Skuša, sardina, haringa, losos - omega 3

e sad, kapsule su očišćene od teških metala tipa: olova, kadmiuma, arsenika, žive... koje ribe unose kroz ishranu. Što veća riba više otrova, jer je na višem nivou lanca ishrane. Nisam onaj od onih što se hrani samo tabletama, ali kao dodatak su prisutne.

Lan i laneno ulje - omega 3, ali ne kao iz ribe
Jaja (žumance) - omega 6
Skuša, sardina, haringa, losos - omega 3

e sad, kapsule su očišćene od teških metala tipa: olova, kadmiuma, arsenika, žive... koje ribe unose kroz ishranu. Što veća riba više otrova, jer je na višem nivou lanca ishrane. Nisam onaj od onih što se hrani samo tabletama, ali kao dodatak su prisutne.
i ja se slazem za tablete jer u prirodi danas ima toliko otrova da ona prica bolje prirodno nego tablete vise ne stoji.
za ribu sam vise iz razloga sto se sa njome unosi jos i jod,d vitamin i sl.

Ursuse,jeo sam ribu onako kako si mi preporucio i mogu da kazem da je ukusno(iako iskreno ne volim ribu),samo kod mene ima samo saran i ponekad karas...Jel` to moze da prodje?

Kao izvor proteina da. A što se tiče dobrih masti, njih samo u ribama hladnih mora, jer krili sa kojim se one hrane je pun omega 3. Pa otud i u njima. Znači skuša, haringa i sardine to je ono što kod nas imaš relativno povoljno. Kad kupuješ skušu i haringunpogledaj na deklaraciji odakle je. Jer imaš španske i jadranske skuše koje su siromašne sa omega 3, dok su norveške i kanadske osetno masnije i na prvo konzumiranje.

Poslednja izmena:
Kao izvor proteina da. A što se tiče dobrih masti, njih samo u ribama hladnih mora, jer krili sa kojim se one hrane je pun omega 3. Pa otud i u njima. Znači skuša, haringa i sardine to je ono što kod nas imaš relativno povoljno. Kad kupuješ skušu i haringunpogledaj na deklaraciji odakle je. Jer imaš španske i jadranske skuše koje su siromašne sa omega 3, dok su norveške i kanadske osetno masnije i na prvo konzumiranje.

Kod,mene u gradu ima samo saran i karas...jednom nedeljno za rucak...

Back