Omasovljenje depresije

Umri_muski

Legenda
Poruka
73.034
Ovde ne posmatram samo oboljenje ili stanje, zovite to kako hocete.
Nego pomoc drustva da se to razvije i omasovi.

I tu pomoc delim na dva dela...

Prvi je opsta nebriga i sebicna zivotinjska politika highlandera, ili uspi ili umri.
Jednostavna i bez okolisanja lajt motiv ili hard motiv ideologija.
Roditelji nekad stite decu do nekog perioda od direktnog udara tog pristupa drustva , koje nismo poznavali u socijalizmu jer socijalizam se i trudi da ga ublazi.
A onda smatraju da je normalno da se upoznaju sa celim spektrom sta to znaci...
Obicno pred kraj tinejdz perioda..

I tada nastupa doba od kojeg na dalje osoba postaje manje ili vise sklona depresijama.

A drui deo pomoci drustva omasovljenju depresije je statistika.
Kad se desi ispoljavanje simptoma depresije kod pojedinca, jednostavno se etiketira po istom principu nemilosrdnosti, pa tako vecina radi i oseca...

Tako se uskracuje pomoc koja je potrebna ne samo u uklanjanju uzroka, neuskladjenosti pojedinca i okruzenja, nego i u saniranju emocije odbacenosti ili neuklopljenosti koja vodi ka depresiji, pa i sama depresija ako se javi.
Bez primera i oslonca u nekom iskustvu uspostavljenog oslonca , mlad pojedinac cesto krene u samoubistvo.
To krene i stariji pojedinac ako ne stekne iskustvo bar neke pobede nad takvim okolnostima u drustvu.
Samo pobeda donosi neku sansu odbrane od depresivnih misli.
Tacnije odseca generatore depresije, a ne dira samu depresiju koja se polako uspostavlja kao refleks organizma u psihickom smislu gledano.

Infantilizam kao masovno resenje postoji...
I kao resenje na masovnu pojavu stalnog spina i izgubljenosti u lazima samih sebe i drugih o stvarnosti i realnosti.
I kao resenje za teskoce uspostavljanja osnovnih egzistencijalnih ili seksualnih odnosa koji pruzaju neku buducnost.
Kroz infantilizam se lakse prihvata privremenost svakog resenja , cak i do smrti...

Mozda bi se neki oblici infantilizma mogli nazvati i debilizam kao ideologija i psihoterapija.
Droge, tv, net sve je to tako uspesno jer nudi odvlacenje misli od depresivne realnosti.
A realnost je tu jer svako daje doprinos odrzanju i uspostavljanju nje kao takve.

Poslednja izmena:
Pa evo, zanimljiva tema.
Svakako, sistem je baziran na hevi egoizmu.
Pokušao sam da budem deo takvog hevi sistema, zakačio hevi depresiju.
Mada bile su tu i neke druge stvari, ali takvo ustrojstvo me ranije ispunjavalo jezom, sećam se.
Završim jedan posao, odem na drugi u istom danu.
Zajebi.
Da bih ostao kolko tolko čitav izvukao sam se iz tog sranja.
Sad možda živim kao parazit, ali u neku ruku i kao slobodan čovek.
Do kad ću tako moći ne znam, ali ne mogu drugačije.

Da, na žalost, sve je gore, i kažu da je depresija bolest br.1 sutrašnjice...
Možda će uskoro da nas zaprašuju antidepresivima iz aviona, kao što zaprašuju useve...
Mislim, nije stvar za šalu, ali ne znam kako se drugačije može suzbiti masovna depresija, osim da se sruši skoro sve što čini neki postulat modernog društva...

Ovde ne posmatram samo oboljenje ili stanje, zovite to kako hocete.
Nego pomoc drustva da se to razvije i omasovi.

I tu pomoc delim na dva dela...

Prvi je opsta nebriga i sebicna zivotinjska politika highlandera, ili uspi ili umri.
Jednostavna i bez okolisanja lajt motiv ili hard motiv ideologija.
Roditelji nekad stite decu do nekog perioda od direktnog udara tog pristupa drustva , koje nismo poznavali u socijalizmu jer socijalizam se i trudi da ga ublazi.
A onda smatraju da je normalno da se upoznaju sa celim spektrom sta to znaci...
Obicno pred kraj tinejdz perioda..

I tada nastupa doba od kojeg na dalje osoba postaje manje ili vise sklona depresijama.

A drui deo pomoci drustva omasovljenju depresije je statistika.
Kad se desi ispoljavanje simptoma depresije kod pojedinca, jednostavno se etiketira po istom principu nemilosrdnosti, pa tako vecina radi i oseca...

Tako se uskracuje pomoc koja je potrebna ne samo u uklanjanju uzroka, neuskladjenosti pojedinca i okruzenja, nego i u saniranju emocije odbacenosti ili neuklopljenosti koja vodi ka depresiji, pa i sama depresija ako se javi.
Bez primera i oslonca u nekom iskustvu uspostavljenog oslonca , mlad pojedinac cesto krene u samoubistvo.
To krene i stariji pojedinac ako ne stekne iskustvo bar neke pobede nad takvim okolnostima u drustvu.
Samo pobeda donosi neku sansu odbrane od depresivnih misli.
Tacnije odseca generatore depresije, a ne dira samu depresiju koja se polako uspostavlja kao refleks organizma u psihickom smislu gledano.

Infantilizam kao masovno resenje postoji...
I kao resenje na masovnu pojavu stalnog spina i izgubljenosti u lazima samih sebe i drugih o stvarnosti i realnosti.
I kao resenje za teskoce uspostavljanja osnovnih egzistencijalnih ili seksualnih odnosa koji pruzaju neku buducnost.
Kroz infantilizam se lakse prihvata privremenost svakog resenja , cak i do smrti...

Mozda bi se neki oblici infantilizma mogli nazvati i debilizam kao ideologija i psihoterapija.
Droge, tv, net sve je to tako uspesno jer nudi odvlacenje misli od depresivne realnosti.
A realnost je tu jer svako daje doprinos odrzanju i uspostavljanju nje kao takve.

Ne zovemo sebe dzabe nebeski narod uvek nam je resenje u infantilnosti...

ono sto ne valja je da se depresija samo sakrije iza toga i rovari....

a ego raste do rasprsnuca, ako nema neki filter spolja...

Da, na žalost, sve je gore, i kažu da je depresija bolest br.1 sutrašnjice...
Možda će uskoro da nas zaprašuju antidepresivima iz aviona, kao što zaprašuju useve...
Mislim, nije stvar za šalu, ali ne znam kako se drugačije može suzbiti masovna depresija, osim da se sruši skoro sve što čini neki postulat modernog društva...

Dozvoli se pojava drustva koje ne bi bilo depresivno ili bi bilo antidepresivno i onda konkurentnost na trzistu..
Trenutno samo drzava ima mogucnost osnivanja drustva, tj ukida bilo kakvu konkurentnost.
Ako se negde oseti da postoji lokalna konkurentnost globalnom dejstvu drzave, to se naziva nejednaka prava i odmah se pristupa rusenju takvog okruzenja.
Zasto da neka lokalna zajednica uziva u blagodetima nefrustrirajucih odnosa i tako postavlja neugodna pitanja ostalim delovima jedne zemlje..

Back