Restricted Area
Poznat
- Poruka
- 8.016
Doslo vremeee da se menjajuuu,e sad koje uzeti,kakvog preseka i tako...ima li smisla uzimati plastikanere?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Грејачи су стварно једно од решења али је много боље да откријеш зашто ти леди вода у вертикалама.Korisnici Krstarice,
Treba mi jedna informacija ukoliko postoji neko ko mi moze pomoci.
Imam problem, samo u zimskom periodu, u vreme niskih temperatura i padavina, da mi lede oluci...porastom temperatura i naglim otapanjem, voda nema gde da odlazi jer su oluci zapuseni ledom pa mi vlaga prodire kroz zidove i pravi haos u stanu...inace stanujem u potkrovlju.
Da li neko zna kako mogu resiti taj problem?
Cula sam da su grejaci za oluke jedino resenje, ali ne bih da se upustam u tu investiciju dok ne proverim sa nekim ko je vec korisnik istog, ako ima takvih medju vama.
Zaista bi mi znacila bilo kakva informacija, ili upucivanje na nekog ko se time bavi?
Hvala unapred.
3 glavne vrste oluka su ti od pocinkovanog lima, od rosvaja i bakarni oluci. Nekad su se radili četvrtasti oluci a sad se rade okrugli koji su lepši i praktičniji. Najbolji oluci su okrugli od rosvaja (ili rostfraja kako se pravilno piše) a cena im je srednja. Najjeftiniji su od pocinkovanog lima, kvalitet im je dobar i njih uglavnom ljudi i rade. Nemoj da radiš bakarne oluke, pogotovo ako su ti bitni izgled i lepota. Bakarni oluci su najskuplji, jesu u početku lepi ali već posle par godina poružne, pocrne, pozelene i vremenom postaju sve ružniji i sve tamniji. Ovo se dešava usled reakcije bakra iz oluka i kiseonika iz vazduha kada dolazi do oksigenacije bakra i stvaranja bakar-oksida koji je glavni krivac za to pocrnjivanje bakarnih oluka. Pored toga, pošto je bakar skup materijal postoji velika mogućnost da ti cigani ukradu vertikale. Oni to masovno rade sa bakarnim limom. Iz ova 3 razloga ti ne bih preporučio bakarne oluke.
Dakle, ili pocinkovani ili od rosvaja. Tačne cene ne znam, zavise od majstora do majstora i od grada do grada ali bih ti preporučio od rosvaja zato što je to veoma kvalitetan materijal i njihov sjaj ostaje najmanje 5-10 godina kao da su novi pa čak i duže. Ako imaš para naravno. A jeftiniji su od bakarnih.