Olovne baterije

Banedjokic

Obećava
Poruka
91
Pozdrav,potreban mi je šoker ili kako se vec zove za baterije olovne.to.jest akumulatori......recimo kad je prazan akumulator skroz.i klasican punjac ne moze ga napuniti.onda sas šoker taj kao ga osposobi...Pricam.od akumulatoru na skuteru novi..

Stari punjači bez elektronike to pune bez problrma ali ako ti je prazan već duže od dva dana piši propalo.

Novi akumulatori za motore uglavnom nisu formirani sipa se prvo kiselina, možda su zato prazni?

Da ali on ima prazan akumulator koji noviji punjači ne mogu da napune. To je probl.

Elektronika ne registruje ništa i neće da puni.

Isto kao kod mobilnih potpuno prazna baterija davno pa je pecneš punjačem od auta i ona dobije tu inicijalnu struju i šočne da puni.

Ja imam golf cart i često probleme sa praznim baterijama.
Da bi punjač prepoznao praznu bateriju za punjenje, mora da se “prevari” baterija, a to može na nekoliko raznih načina.

Postoje ponjaci sa veoma low voltage pragom (oko 2A) i onda se prebaci u manuel mod i obično počne da puni. punis tako ceo dan, i onda prebaciš na auto…tako će baterija biti najmanje oštećena.

Ako je baterija potpuno prazna i imate trickle charger, onda se na bateriju prikaci još jedna baterija preko kablova ili jump start uredjaja, i punjač će prepoznati voltažu i pocece da puni (naravno , odvoji se dodatna baterija)

I kao sto je Dr.Mario rekao, stari punjači nisu imali te razne zaštite protiv požara i zaštitu od prepunjavanja kapaciteta, ji ti stari pune sve živo. Staviš na to čudo da dobije par volti pa prebaciš na trickle charger.

Back