OLOŠ EKONOMIJA - Loreta Napoleoni

Rasejani Prorok

Buduća legenda
Poruka
30.233
U knjižari sam video knjigu sa ovim naslovom i nešto razmišljam da li se isplati dati 750 dinara čitati o metodama "savremenog megi-trendi poslovanja"?
Svaka pomoć malih, srednjih i wannabe preduzetnika oko odluke o kupovini iste bi sa respektom bila prihvaćena s moje strane.
Na kraju krajeva, kada otvorimo forum, EKONOMIJA je prva stavka, ispred svake filozofije, istorije, nepravde, politike, psihologije i religije

- - - - - - - - - -

http://www.geopolitika.rs/index.php/sr/intervju/276-intervju-sa-loretom-napoleoni-olos-ekonomija

Loreta se genijalno dosetila da joj je pametnije da piše o ruskim oligarsima nego o američkim banksterima - duže će da živi.
Sa napomenom da se ruski oligarsi ipak mogu kontrolisati preko državnih struktura dok je za Ameriku kontrola iluzorna pojava.
Američki dolar je privatna valuta i samim tim je iznad države.

- - - - - - - - - -

lorettanapoleoni.gif

eto nije tačno da sve žene vole pare, uglavnom ne vole da ostanu bez para

a baš me svrbi da vidim dal je i nas pomenula u knjizi pošto se bavi istočnim tranzicijama ne baš ponajbolje moderisanim od strane zapada koji nije zrelo obuhvatio sve aspekte pa je došlo i do nuspojava možda namerno možda slučajno, pored ekonomije tu je i genotip populacije.
pa sad, ako su ruski oligarsi bili primer OLOŠ ekonomije dok im Putin nije malo zavrnuo preduzetnička jajca, bilo bi lepo pročitati kako se ovo po Srbiji onda zove?

- - - - - - - - - -

nije valjda da je ološ poslovanje ono čemu tek treba da težimo tj da smo ispod tog nivoa?

- - - - - - - - - -

MULJ EKONOMIJA?

Ako su američki tajkuni zlo, ne znači da su ruski bolji.

Čim prirodni resursi ( nafta, gas, rudnici, ogromne obradive površine ..) koje cela država vekovima čuva i brani pređu u ruke pojedinca - to je već dokaz bolesti društva.
Treba ograničiti maksimalno bogatstvo koje pojedinac može da ima da bi se sprečilo ovo što sad imamo - američki tajkuni diktiraju politiku Amerike i dešavanja u svetu.

a baš me svrbi da vidim dal je i nas pomenula u knjizi pošto se bavi istočnim tranzicijama ne baš ponajbolje moderisanim od strane zapada koji nije zrelo obuhvatio sve aspekte pa je došlo i do nuspojava možda namerno možda slučajno, pored ekonomije tu je i genotip populacije.
pa sad, ako su ruski oligarsi bili primer OLOŠ ekonomije dok im Putin nije malo zavrnuo preduzetnička jajca, bilo bi lepo pročitati kako se ovo po Srbiji onda zove?

- - - - - - - - - -

nije valjda da je ološ poslovanje ono čemu tek treba da težimo tj da smo ispod tog nivoa?

- - - - - - - - - -

MULJ EKONOMIJA?

Imam ja e-knjigu, ako vas zanima javite mi se na PP.

Back