Oliver Mandic

Dexxy'

Zainteresovan član
Poruka
122
Meni veoma drag pevac, vidim da nema tema za njega :)..Sta mislite o njemu? Koja Vam je omiljena pesma?

Оливер Мандић (Ужице, 13. јул 1953.) је познати српски певач и композитор популарне музике. Био је једна од најистакнутијих звезда београдског новог таласа прве половине осамдесетих година.

Meni veoma drag pevac, vidim da nema tema za njega :)..Sta mislite o njemu? Koja Vam je omiljena pesma?

Оливер Мандић (Ужице, 13. јул 1953.) је познати српски певач и композитор популарне музике. Био је једна од најистакнутијих звезда београдског новог таласа прве половине осамдесетих година.

Jedan od retkih pevača koji je u ono doba socijalizma i ciciban pesmica za zaglupljivanje narodnih masa bio na nivou svetskih standarda i po muzici i stilu koji je furao.Kada se pojavio sa onim fesom na glavi i bosih nogu u doba svog prvog hita koji ga je proslavio Pitaju me ,pitaju ,tadašnji proleteri su vikali -viđu pederčinu :hahaha:

Stvarno lik je bio 20 godina ispred svog vremena.

Oliver Mandić apsolutni je rekorder među javnim ličnostima koje se nalaze na spisku komunalnih dužnika! Muzičar na ime neplaćenih računa za Infostan duguje neverovatnih 1,75 miliona dinara.

- Oliver račune nije plaćao godinama, pa nije čudo što je dug dostigao taj iznos. Ukoliko ne izmiri dugovanja, moraće na sud - otkriva izvor Kurira. Mandić potvrđuje da mu redovno stižu računi od Infostana, obrazloživši nam zašto ih ne plaća:
- Da, meni već deset godina stižu računi za lokal koji se uopšte ne vodi na mene. Ne znam zašto ih šalju meni, jer već sam im rekao da to nije moj lokal, a oni nastavljaju da ih svakog meseca šalju! - požalio se pevač.
Lokal se možda ne vodi na njega, ali računi se vode. I redovno se gomilaju!
Izvor: Kurir

http://www.scandal.rs/pomagajte-drugovi-oliver-mandic-duzan-infostanu-skoro-dva-miliona/

Tuga sto je tako kao licnost propao.

Ne živi se u današnjoj Srbiji od pop muzike .Trebao se blagovremeno prešaltovati na narodnu,pardon etno muziku kao Brega :lol:
:ok:

Oliver Mandić se predstavio široj publici kroz TV emisiju "Beograd noću", koja je emitovana uporedo sa izlaskom prvog albuma "Probaj me" 1981. godine. Emisija se sastojala od video spotova za pesme sa ploče. Režiser je bio Stanko Crnobrnja, a kostime i Mandićev izgled osmislio je konceptualni umetnik Kosta Bunuševac (isti kostimi su korišćeni i na omotu prvog albuma). Deo javnosti je bio ozbiljno isprovociran Mandićevim travestitizmom, ali je bez obzira na kontraverznost emisija dobila nagradu "Zlatna ruža Montrea" a potom i komercijalno objavljena na video kaseti, što je bilo nesvakidašnje za tadašnju muzičku scenu.

vlcsnap-2010-04-09-04h14m29s172.png

vlcsnap-2010-04-09-04h17m22s119.png

Ako neko zeli da pogleda pomenutu emisiju poslacu mu link za download :)

Back