Olala kolač

Sensei

Master
Moderator
Poruka
91.998
Vidoh sliku, svidja mi, baš bi sad pojeo jedan.
37760-olala-kolac_zoom.jpg

Evo recept

Sastojci​

Kora:​

• 4 jajeta
  • 11 kašika šećera
  • 12 kašika mleka
  • 12 kašika ulja
  • 12 kašika brašna
  • 2 kašike kakaoa
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 1 kesica praška za pecivo

Premaz:​

• džem od kajsije

Glazura:​

• 100 g čokolade
  • 1 kašika ulja

Priprema​

1. Napraviti koru umutiti mikserom jaja, šećer i vanilin šećer pa dodati mleko, ulje i na kraju brašno, prašak za pecivo i kakao. Sipati u podmazan ili pleh (veličina pleha 35*35) sa papirom za pečenje i peći na 200 stepeni oko 15 minuta.
  2. Koru iseći na pola pleha i jednu polovinu premazati džemom. Drugu polovinu staviti odozgo.
  3. Napraviti glazuru otopiti čokoladu sa uljem i sipati odozgo ohladiti, iseći i služiti.

Pogledajte prilog 947762

Evo recept

Sastojci​

• 4 jajeta
  • 11 kašika šećera
  • 12 kašika mleka
  • 12 kašika ulja
  • 12 kašika brašna
  • 2 kašike kakaoa

• džem od kajsije

• 100 g čokolade
  • 1 kašika ulja

Priprema​

1. Napraviti koru umutiti mikserom jaja, šećer i vanilin šećer pa dodati mleko, ulje i na kraju brašno, prašak za pecivo i kakao. Sipati u podmazan ili pleh (veličina pleha 35*35) sa papirom za pečenje i peći na 200 stepeni oko 15 minuta.
  2. Koru iseći na pola pleha i jednu polovinu premazati džemom. Drugu polovinu staviti odozgo.
  3. Napraviti glazuru otopiti čokoladu sa uljem i sipati odozgo ohladiti, iseći i služiti.
ja sam ovo pravila...kao i u varijanti sa dzemom od sljiva...nisam ni znala da ima ime :) tj. ja koristim pekmez

Мито, Мито, од кашике до кашике је велика разлика, имам од оних дијеталних које захватају тако мало да се умориш док једеш, па до оних величине омање кутлаче...
Тако да, ако забрљам, ти си крив :mrgreen:

Мито, Мито, од кашике до кашике је велика разлика, имам од оних дијеталних које захватају тако мало да се умориш док једеш, па до оних величине омање кутлаче...
Тако да, ако забрљам, ти си крив :mrgreen:
eh, zna se šta je supena kašika. Inače to je 4 grama.

Ја то зовем смути па проспи колачи за сваки дан :)
Често правим варијације зими. И ако се у тесто уместо какаоа стави цимет и каранфилић, буде као медено срце.
Не мажем пекмезом по средини него горе, испод глазуре. У два богата слоја, прво вруће тесто, да га што више упије, па још једном када се охлади.

Pogledajte prilog 947762

Evo recept

Sastojci​

• 4 jajeta
  • 11 kašika šećera
  • 12 kašika mleka
  • 12 kašika ulja
  • 12 kašika brašna
  • 2 kašike kakaoa

• džem od kajsije

• 100 g čokolade
  • 1 kašika ulja

Priprema​

Izgleda bezveze!

Back