Olakšanje

..ja na ovu temu imam puno toga da kažem,.....ali, ako može ne noćas,.....hoću prvo da malo iščitam,...i vidim ko tu sve postuje,...za ozbiljne razgovore volim i ozbiljne ljude,...laku vam noć!

..ja na ovu temu imam puno toga da kažem,.....ali, ako može ne noćas,.....hoću prvo da malo iščitam,...i vidim ko tu sve postuje,...za ozbiljne razgovore volim i ozbiljne ljude,...laku vam noć!
Pa kazhi,nemoj da se krijesh kao uvek a onda pofrkash sa zenama i popijesh ban.Pitanje je takvo da ga svako vidi iz svoje perspektive,zene kao moguchu overu ljubavi do kraja zivota a mushkarci kao omchu oko vrata ili nachina za kasnije sudsko otimanje para od njih ako kao lovatori udju u brak.

ja temu prvo uopste ne razumem
zbog cega bi zena trebalo da oseca olaksanje kad se uda?
sto ce da radi kao konj?
sto ce da u najvecem broju slucajeva se ona jedina brine o deci?
sto ce imati malu ili nikakvu pomoc od muza oko kuce i nabavke?
sto ce morati uz gomilu posla oko kuce, dece, rucka, da uvek bude i doterana i lepa za svog muza da on ne nadje neku drugu?
i sto ce na kraju krajeva uz relativno sposobnog muza, uz sve ovo, morati i da radi od 8-16?

mislim bas treba da oseti olaksanje.....

smesno je kako muskarci misle da su zene odusevljene samo sto vide muskarce na ulici, a kamoli da nekog i upecaju :hahaha:
bas komicno posmatranje :(
udajom zena ne dobija cak ni minimum minimuma - a to je da ima ljubav od strane svog muzjaka
ako ima srece dobice prijatelja u zivotu, ato je po pravilu retkost

sto ce da radi kao konj?
sto ce da u najvecem broju slucajeva se ona jedina brine o deci?
sto ce imati malu ili nikakvu pomoc od muza oko kuce i nabavke?
sto ce morati uz gomilu posla oko kuce, dece, rucka, da uvek bude i doterana i lepa za svog muza da on ne nadje neku drugu?
i sto ce na kraju krajeva uz relativno sposobnog muza, uz sve ovo, morati i da radi od 8-16?

mislim bas treba da oseti olaksanje.....

smesno je kako muskarci misle da su zene odusevljene samo sto vide muskarce na ulici, a kamoli da nekog i upecaju :hahaha:
bas komicno posmatranje :(
udajom zena ne dobija cak ni minimum minimuma - a to je da ima ljubav od strane svog muzjaka
ako ima srece dobice prijatelja u zivotu, ato je po pravilu retkost

Pa ti se baš loše udala :(

Da, kao da je slika sa Durmitora pocetkom dvadesetog veka gde hroma devojka prilicno mrsava i sitna, vec presla dvadesetu zivi u kuci sa cetvoricom brace i njihovim zenama i decom i trpi najvece uvrede, hraneci se onim sto ostane iza svih.
Pa nadje nekog, bilo koga, udovca verovatno sa troje sitne dece i dva nepokretna roditelja iz kuce kojoj je prvi bunar bunar kilometar po kamenjaru a ispod praga zmija zastitnica. E kakav je takav je, uzeo ju je, nije usidjelica, odahnula, laknulo joj. Jer pre toga bijahu sramota za celu kucu. Ni bratove kceri se radi nje nikad poudale ne bi. Sprala ljagu sa cestite porodice svoje. :)

Pa kazhi,nemoj da se krijesh kao uvek a onda pofrkash sa zenama i popijesh ban.Pitanje je takvo da ga svako vidi iz svoje perspektive,zene kao moguchu overu ljubavi do kraja zivota a mushkarci kao omchu oko vrata ili nachina za kasnije sudsko otimanje para od njih ako kao lovatori udju u brak.

da ti ja kažem,....a i ostalima,...
Kako vi nakaradno gledate na taj brak,....
pa, brak treba da je kruna ljubavi,...nešto u šta treba da se uđe sa radošću i srećom,....
u nešto što će kao plod te ljubavi doneti potomstvo u kome će oba supružnika uživati,...
Plašiti se i bežati od braka, samo zato što toliki nisu uspeli, kukavičluk je,...
ili nemanje iskrene ljubavi,...
I samo da dodam,.....ako stvarno mislite da svaki muškarac vidi u braku omču oko vrata, onda vi i niste naišle na pravog muškarca, koji vas je vredan,...i vaše ljubavi,...
brak ne treba da bude tabu tema, nego nešto o čemu se sa uživanjem treba pričati i radovati mu se!!!
Ih, ja se kao krijem?!

ja ne govorim o sebi, ja govorim o polozaju zena u Srbiji, sto je realnost
to sto vas boli kada vam se iznesu cinjenice pa raspravu spustate na licni nivo su jeftini trikovi koje koriste slabi sagovornici :hvala:
minđušice ne komplikuj. ne postoji kolektivna krivica za bilo šta.
samo lični nivo je važan. brak je zajednica samo dvoje ljudi.kome nije dobro u braku treba da ga menja tj da menja ili sebe ili partnera.
položaj možda većine žena na ovom prostoru možda i nije dobar zato što one pristaju na takve odnose.

vd:
samo lični nivo je važan. brak je zajednica samo dvoje ljudi.kome nije dobro u braku treba da ga menja tj da menja ili sebe ili partnera.
položaj možda većine žena na ovom prostoru možda i nije dobar zato što one pristaju na takve odnose.

Uvek polazim od toga da su majke vaspitavale sadasnje muzeve a isto tako i buduce muzeve vaspitava sadasnja generacija majki.
Iste te majke odgajaju i cerke,sasvim drugacije.Valjda ce se jednom i ovo umece nauciti.

Ovo ispade kao da okrivljujem samo zene,nije istina,nego mi je najvise zao decu koja odrastaju u svadjama,mrznji i svemu ostalom....:(

vd:

da i s ovim se slazem, kao i sa Emocijom
majke danasnjih muzeva su rasle u mnogo patrijarhalnijem drustvu, a s druge strane im je u tom periodu bilo ocekivano i da pored svega oko kuce i rade, one su navikle da ceo teret braka nose same i u tom maniru vaspitale svoje sinove (da imaju takva ocekivanja od svojih supruga) a s druge strane i svoje cerke da se ne bore za iole bolji status u braku, sa manje obaveza, vec da je sasvim normalno da zena poteze sve

ono sto je mozda najtuznije nije sama cinjenica da zena nema mnogo razloga za 'olaksanje' ulaskom u brak, koliko to da je vecina zena i muskaraca, koji zive u Srbiji, i dalje vrlo neobrazovana i zatucana

volela bih samo da muskarci koji citaju ovu temu posete dve tipicne zenske tene - Sve i svasta na Domu i Dobro jutro i dobar dan na Zenama - da vide koliko je vecina zena sa tema preopterecena poslovima, obavezama i brigama
Neke su i zapostavljene od strane svojih najblizih, ali vecina nije
No vecina nije srecna sto svaki dan nosi najveci deo briga na svojim plecima (cisto da biste shvatili da ne pricam samo o sebi)

A sto se tice mene - posto to Tarkovskog zanima - odgovoricu u svoje ime:

Radim kao konj, nesto sto sam takva, a malo i zbog zaostatka pogresnih socijalnih shvatanja
O cerci se brinemo i muz i ja, tu imam pomoc supruga, dok se o psima brine samo on
Oko kuce i nabavke smo podelili poslove, tako da nisam ja jedina koja o tome brine
Lepa i doterana nisam uvek, niti sam uvek raspolozena za to, ali ne razmisljam o tome, jer me muz voli kakvu jesam
da, moram da radim, jer je stanje u drzavi ocajno i muz nema dovoljno visoka primanja za sve nase potrebe, ali radim i zato sto volim da radim, tako da mi to nije problem

ono sto je esencijalno za brak, a to su ljubav, podrska, razumevanje i prijateljstvo, to imam od svog muza 100%, i znam da sam srecna sto je tako

i pored toga mislim da u braku ima jos mnogo prostora gde nas dvoje treba i vise da se dogovaramo, i bolje saradjujemo, ali to je sasvim normalno

nisam osetila olaksanje udajom, jer nisam imala potrebe za tim
udala sam se iz ljubavi i sa zeljom da zasnujem svoju porodicu s covekom koga volim, u braku sam stekla sve sto je potrebno zeni da bude samostalna i uspesna i tu me je i muz podrzao, tako da sam u pogledu navedenih pitanja ipak izvan proseka

svejedno, u braku ili ne, zadovoljna sam kao osoba, jer sam samostalna i sposobna, i nije mi potreban brak kao olaksanje

volela bih samo da muskarci koji citaju ovu temu posete dve tipicne zenske tene - Sve i svasta na Domu i Dobro jutro i dobar dan na Zenama - da vide koliko je vecina zena sa tema preopterecena poslovima, obavezama i brigama
No vecina nije srecna sto svaki dan nosi najveci deo briga na svojim plecima (cisto da biste shvatili da ne pricam samo o sebi)

Ali to su tako dosadne teme.:(
Za drugu sam znao da postoji, ali ovu prvu sam posetio po tvojoj preporuci i pre bih rekao da su učesnice preterano dokone, da se iz dosade i nedostatka kreativnosti gađaju sličicama kafe i vanilica, a da problemi nisu veći nego kod bilo kojeg drugog čoveka koji ne kuka na sve u životu.

vd:

sazeto.
zna covek sta prica..:kafa:

A sto se tice mene - posto to Tarkovskog zanima - odgovoricu u svoje ime:

Radim kao konj, nesto sto sam takva, a malo i zbog zaostatka pogresnih socijalnih shvatanja
O cerci se brinemo i muz i ja, tu imam pomoc supruga, dok se o psima brine samo on
Oko kuce i nabavke smo podelili poslove, tako da nisam ja jedina koja o tome brine
Lepa i doterana nisam uvek, niti sam uvek raspolozena za to, ali ne razmisljam o tome, jer me muz voli kakvu jesam
da, moram da radim, jer je stanje u drzavi ocajno i muz nema dovoljno visoka primanja za sve nase potrebe, ali radim i zato sto volim da radim, tako da mi to nije problem

ono sto je esencijalno za brak, a to su ljubav, podrska, razumevanje i prijateljstvo, to imam od svog muza 100%, i znam da sam srecna sto je tako

i pored toga mislim da u braku ima jos mnogo prostora gde nas dvoje treba i vise da se dogovaramo, i bolje saradjujemo, ali to je sasvim normalno

nisam osetila olaksanje udajom, jer nisam imala potrebe za tim
udala sam se iz ljubavi i sa zeljom da zasnujem svoju porodicu s covekom koga volim, u braku sam stekla sve sto je potrebno zeni da bude samostalna i uspesna i tu me je i muz podrzao, tako da sam u pogledu navedenih pitanja ipak izvan proseka

svejedno, u braku ili ne, zadovoljna sam kao osoba, jer sam samostalna i sposobna, i nije mi potreban brak kao olaksanje

Kako ste se podelili oko kuckanja na forumima?

ja ne govorim o sebi, ja govorim o polozaju zena u Srbiji, sto je realnost
to sto vas boli kada vam se iznesu cinjenice pa raspravu spustate na licni nivo su jeftini trikovi koje koriste slabi sagovornici :hvala:

Pa ne, meni je delovalo da iznosiš probleme iz svog braka, jer mnogo si kompetentnija da govoriš o svom položaju u braku nego o položaju žena u srbiji, za to postoje sociolozi itd.

Ali to su tako dosadne teme.:(
Za drugu sam znao da postoji, ali ovu prvu sam posetio po tvojoj preporuci i pre bih rekao da su učesnice preterano dokone, da se iz dosade i nedostatka kreativnosti gađaju sličicama kafe i vanilica, a da problemi nisu veći nego kod bilo kojeg drugog čoveka koji ne kuka na sve u životu.

:rotf::rotf::rotf:
:cmok2:

Back