AntunTun
Veoma poznat
- Poruka
- 10.854
Kako to mislish? Ja recimo nikad nishta nisam uradio protiv drugih, chak sam pomagao i chinio ustupke, klonio se sukoba. Trudio sam se da razumem sve i svakoga, da pokazhem razumevanje i za ludog i mudrog, da prigrlim sve ljude i ne mislim da sam bolji jer sam pametniji ili lepshi od nekoga. Sve sam uchinio da se oslobodim predrasuda, da ne osudjujem, da ne kritikujem, dajem sve od sebe da u ljudima nadjem neshto dobro i lepo umesto loshe i ruzhno. Sledetje godine idem na Nepal na 2-3 meseca, ako sve bude kako treba posle toga Laos i Vietnam, uzhasno me privlachi budizam i generalno drushtvo koje se toliko razlikuje od nasheg. No ja ne verujem u reinkarnaciju, ja ne verujem u karmu, isto kao shto ne verujem da me cheka pakao il raj i slichne nebuloze. Zhivot nije crn ni beo, istina je da mi zhivimo u najboljem vremenu koje je chovechanstvo imalo, nikad nismo bili ovoliko slobodni i inteligentni kao danas, nikada nismo imali ovakav potencijal. Tvoje je da verujesh u kosmichke energije, duhovne larve il marsovce, no imaj na umu shta nam je nauka omogutjila, verujesh u kosmichku energiju jer ti tako hotjesh ne zato shto je neki kralj rekao "Od danas svi veruju u kosmichku energiju" eto ti lepota demokratije, sedish kutji u toplom i komunicirash sa ljudima iz celog sveta, evo chitash mene koji ko zna gde sam, eto ti dostignutja. Mislish da je gmo hrana losha, a jel loshe shto cela Afrika gladuje i shto tjemo u narednih 50godina ostati bez hrane, gmo je pokushaj da se to popravi da se izbegne glad u svetu. Ko shto rekoh, nishta nije crno ni belo, sve ima mane i prednosti.