OKTOBAR - MESEC ZA RELAKSACIJU...

Upravo se nalazimo u najlepsem periodu ove godine,bar onog koji se tice prijatne vremenske situacije.Nasi vrli

meteorolozi,prdvidjaju,da ce ceo mesec Oktobar,biti izuzetno prijatan,kako za nas subjektivno,tako i objektivno,

za nase zdravlje. E.pa ja predlazem,da svi mi,zaboravimo sve nedace,u kojima se kolektivno nalazimo.Predlazem

dakle,da ovaj Oktobar proglasimo mesecom fizicke i psihicke rekreacije.

Da zaboravimo (bar za taj jedan mesec) sve gluposti i nepodobstine,koje nam politicari zdusno serviraju.Predlazem,

da idemo kada god stignemo,u prirodu.Tu je Ada Ciganlija,Kosutnjak,Avala,setnje obalama Save i Dunava.Nas

dragi beograd,ima toliko divnih mesta za opustene setnje,kojima treba odagnati sve tekuce probleme.Ako zelimo,

da spremni docekaamo pretstojeci zimski period,iskoristimo ovo predivno vreme,koje tako blagotvorno utice na

ljudski organizam,i neverovatno umiruje psihu,stvarajuci osecaj srece i zadovoljstva.Zaboravimo ovoga meseca,

i na rusenja Sava male,i smanjenje penzija,nezaposlenost,prljav i neuredjen grad.Prepustimo se strasnom

zagrljaju prirode,Toj prirodi,koja nas kao brizna majka,uvek sa radoscu prigrli,ne pitajuci,ni ko smo,ni sta smo.!:heart:

Lorde , to što preporučuješ je potiskivanje i brisanje sećanja , a samim tim i potiranje svesti - ili bežanje od stvarnosti....a to vodi u neka druga bolesna stanja duha.....bežanje od istine čoveka pretvara u takozvanog amoka.....trčati i trčati što dalje....ali kažu da svakom zavrat duva njegovo zlo - pa tako ma koliko brz bio , zlo ga sustiže.....
....zdruge strane , koliko znam zemljopis prestonice , ta šetališta prepuna su mučkih ubistava , kako velikana , tako i običnog sveta....tu kao da kruži negativna energija , kojoj je , kažu , lako da zaposedne i muči već životno zarobljene ljude , pomalo unesrećene i negativno ustrojene....
...tu je mirne duše moga sa nekim samosvojstvenim uživanjima da šeta samo Andrić...kažu da je znao da na keju preskače leševe , koje je voda svakodnevno izbacala - čak iz onog čuvenog ustaškog logora , bez i da trepne , bez osvrtanja- u vreme II sv. rata...isto tako je mirne duše šetao , u vreme velikih studenskih demonstracija ( za koje Mićunović tvrti da su bile prodemokratske , a Žigon prostaljinističke , a bili su aktivni učesnici istih i veliki govornici na tim demonstracijama - mada , meni je više pasovao , kao klincu Steva , jer je govorio tekstove posvećene francuskoj buržoaskoj revoluciji , koji krv mladu pale ) , dok su besumučno mlatili studentariju , patriotski žandari - a oni , najvno zvali ga da im pomogne i spasi muka , bola i patnji , te stane uz njih za slobodu.....
....no , pokazalo se da nije ni on , Andrić , ostao bez posledica , od tih šetnji....nestao je sa ovog sveta u kome je samovao , bez korena i traga - kao kakav tuđinac , sa tih šetališta !

.....zaborav je moguć i kroz fizičko iznurivanje.....možda je bolje da taj prestoni svet , dragi Lorde , pozoveš u teretane....pa nek tamo udare serije od nekoliko tona , pa tako iznureni bar nekoliko dana neće znati ni za sebe , a kamo li kakvo je stanje u državi - te kako uni stoje dobro ili loše u tom stanju ....da , dejstvo fizičkog iznurivanja duže traje od bilo koje droge za uspavljivanje - a pritom iznureni spava kad god ima priliku , kao zaklano jagnje....misli nula !

....nije da sam ja protivu šetnji , jok more....ja sam protivu zaborava....naime , preporučujem šetnje bilo gde , ali preporučujem istinoljubiva sećanja pri tim šetnjama , te racionalna promišljanja i analiziranja....kako se ono kaže....istina , samo istina - pa nek je i upoganjena......naravno , ma kakva istina bila , čovek ne treba da se preda životnim nedaćama...uvek mora da racinalno traga za optimalnim rešenjima u datom slučaju ( ne treba podvlačiti da rešenja treba da budu časna i poštena - ljudska , kako bi se reklo ).....a svetlost dana dejstvovaće na šetača sama , ako mu je istinit misaoni svet - o sunčevim zracima i njegovim prelamanjima i da ne govorim....u takvim duhovnim okolnostima , i večernje šetnje imaju svojih čari.....

...zato ljudi svaki dan , pa i ove oktobarske iskoristite i za šetnje i znajte sa istnama se lepše i lakše živi !

Danas je nacin zivota toliko ubrzan,a pored toga,narocito u srbiji, opterecen siromastvom i dubokom podeljenoscu stanovnistva.Sve to,sve te velike

tenzije,kojima smo svakodnevno izlozeni,veoma lose deluju na nervni sisitem coveka.To sto ti predlazes Loncar,ici u teretane,i tamo se toboze
"osloboditi" svih tereta koji nas pritiskaju,ne pije vodu.Danas su u velikom porastu,bas bolesti nastale zbog velikih fizickih i psihickih opterecena,
kojima je zivot savremenog coveka bremenit.Te bolesti su,na prvom mestu,bolesti srca i krvnih sudova.Sledi dijabetes,kao i bolesti imunog sistema.Da bi se zastitili od svih tih losih prognoza,da ne obolimo,mora se podici imunitet organizma.A kako se to postize ? Na prvom mestu,
pravilnom ishranom i na sto duze,bavljenje na cistom vazduhu.Dakle,svaki slobodan trenutak,iskoristiti,da smo van zatvorenog prostora,da smo
u prirodi uz aktivno pesacenje.A tvoj predlog,da slobodno vreme provodimo u prasnjavim teretanama,nije dobar.Takodje,nisi u pravu u vezi sa
"bezanjem" od losih misli.Da.Na svaki nacin,treba da se trudimo,da sve lose,a narocito ZLE misli,potiskujemo uvek i na svakom mestu.!

.....Lorde , ti kao i svaki odani građanin prvo usvojiš falšni argument za premisu , pa onda izvodiš pogrešne zaključke....ja neznam čime u prestonici prskaju te okolne močvare od nilskih komaraca , tek vidim da taj otrov ima veliki negativan uticaj na takozvani racionalan um i njegovu logiku , kod prestonog stanovništva....vi istine se plašite , potiskujete je kao najveću moguću nesreću ljudskoga roda , a gutate laži , prevare , manipulacije kao dete čokoladu....ne možete bez laži i netačnosti -prevara da živite...kad vam se one uskrate , kažeš poboljevate....zlo i naopako !
....a kad sam govorio o teretanama , mislio sam na biblioteke - pa svak da pročita po tonu dve knjiga , da nadoknadi propušteno a plaćeno....mislim , na onu gospodu sa kupljenim diplomama i svedočanstvima , počev od G-dina sa Andrićevog venca , pa završno sa onim ispod savskog mosta u kartonskoj vili !

....svojevremeno je statistika plasirala podatak da u prestonici imamo nejveći broj ljudi bez ijednog razreda škole , najveći broj direktora sa četri i manje razreda škole i najveći broj kupljenih visoko , viših i srednjo školskih diploma - a svedočanstva osnovnog obrazovanje i da ne brojimo !

Back