OKRIVLJAVANJE

Naprotiv. Osobe koje imaju preterano samopouzdanje su po pravilu veoma sujetne. One koje imaju manjak samopouzdanja, mogu da se konfrotiraju, ali ipak ce im se javiti nezadovoljstvo.

E sada namece se pitanje zasto ta osoba ima potrebu da ima takvu osobu u blizini.
Da sujetne su i iz sujete i ide neispravno razmisljanje i postupanje....

Koja koju? Ne razumem zadnje pitanje

Da li vam se desavalo da kada razgivarate sa nekim
On sve preokrene da uvek vi budete krivi a on u pravu...

kako nazvati tu pojavu?

Na primer osoba primecuje kod drugih negativno i onda naravno vi jer ste realni primetite jednu negativnost i ta osoba vas odmah ispravi i iskritikuje kako vi treba da budete pozitivni a to sto je ona do tada bila uzasno negativna to nema veze tj to i nije tako...
Ona sebe vidi kao uvek pozitivnom i ispravnom osobom.

Na kraju kaze necemo da ogovaramo i onda sve preokrene kako ste vi negativni a ona pozitivna...
Iako vi i niste ogovarali nego pokusali da je razumete iako je ona bila negativna...
Znaci na kraju bilo koji razgovor preokrene da ispadne da ste vi negativni iako niste to ni bili a ona pozitivna i ispravna i jos vam nabije krivicu...

e sada molim misljenja i definisanje te pojave

:hvala:

Nikad mi se nije desilo.
Ja sam uvek u pravu. :lol:

"Ne osudjuj svog bliznjeg, jer je greh njegov tebi poznat a pokajanje nije.
Da ne bi osudjivali, treba bezati od onih koji osudjuju i cuvati svoje usi.
Onima koji osudjuju ne treba verovati.
I nikada ne govoriti lose o onima koji nisu tu.
Nikome ne pozeleti zlo, jer ces sam postati zao.
Ovo je put bez posta, bez bdenija, bez napora, najkraci put ka spasenju: ne osudjivati."

"Ne osudjuj svog bliznjeg, jer je greh njegov tebi poznat a pokajanje nije.
Da ne bi osudjivali, treba bezati od onih koji osudjuju i cuvati svoje usi.
Onima koji osudjuju ne treba verovati.
I nikada ne govoriti lose o onima koji nisu tu.
Nikome ne pozeleti zlo, jer ces sam postati zao.
Ovo je put bez posta, bez bdenija, bez napora, najkraci put ka spasenju: ne osudjivati."
Da pametno, treba bezati od onih koji osudjuju
jer je to otrovno...

Tako je ne pozeleti zlo ne pricati lose o drugima

a sta ako su neki relano losi?

precutkivati istinu ili je reci?

Normalno je upozoriti na zlo...

Da pametno, treba bezati od onih koji osudjuju
jer je to otrovno...

Tako je ne pozeleti zlo ne pricati lose o drugima

a sta ako su neki relano losi?

precutkivati istinu ili je reci?

Normalno je upozoriti na zlo...

Zlo je pojam koji iz raznih uglova može biti različito tumačen. Čak može biti kvalifikovan kao dobro sa aspekta posmatrača. Treba biti tolerantan prema tuđim mišljenjima i ubeđenjima. Ne kvalifikovati ih kao "zlo" apriori.

Zlo je pojam koji iz raznih uglova može biti različito tumačen. Čak može biti kvalifikovan kao dobro sa aspekta posmatrača. Treba biti tolerantan prema tuđim mišljenjima i ubeđenjima. Ne kvalifikovati ih kao "zlo" apriori.

pa Bog kaze da ne treba tolerisati zlo...

A zlo se moze realno sagledati realno je..

pa Bog kaze da ne treba tolerisati zlo...

A zlo se moze realno sagledati realno je..

Sa aspekta JS kojeg se ti držiš i drugih verskih zajednica i tradicionalnih crkava i religija "zlo" je različito posmatrano. Pa vi se međusobno nazivate šizmaticima, otpadnicima od Boga, nevernicima, novovercima itd. Smatrate jedni druge za zlo ( mislim na vernike) Ateisti imaju svoje viđenje naravno. Ti godinama pričaš svoju priču i to je OK što se tiče mene, ali da me ubediš da je neko razgovarao sa Bogom i da je Bog nešto rekao teško. Pisao takođe. Sve je to delo ljudi sa svim svojim slabostima i manama. Mislim na tvrdnje da je Bog sam po sebi nešto nekome rekao i da za to postoje dokazi. Dakle i ti i ja ostajemo na svojim pozicijama. Ti u religijskim pisanijama drugih ljudi koje slede JS. Ja u svom mišljenju i stavu na osnovu dostupnih mi podataka i saznanja stečenih na različite načine, pa i iščitavanjem već pomenutih pisanija da bih upoznao i drugu stranu mišljenja. Mi smo dobri virtuelni drugari i da bi tako i ostalo...

Srdačan pozdrav :kpozdrav:

Da li vam se desavalo da kada razgivarate sa nekim
On sve preokrene da uvek vi budete krivi a on u pravu...

kako nazvati tu pojavu?

Na primer osoba primecuje kod drugih negativno i onda naravno vi jer ste realni primetite jednu negativnost i ta osoba vas odmah ispravi i iskritikuje kako vi treba da budete pozitivni a to sto je ona do tada bila uzasno negativna to nema veze tj to i nije tako...
Ona sebe vidi kao uvek pozitivnom i ispravnom osobom.

Na kraju kaze necemo da ogovaramo i onda sve preokrene kako ste vi negativni a ona pozitivna...
Iako vi i niste ogovarali nego pokusali da je razumete iako je ona bila negativna...
Znaci na kraju bilo koji razgovor preokrene da ispadne da ste vi negativni iako niste to ni bili a ona pozitivna i ispravna i jos vam nabije krivicu...

e sada molim misljenja i definisanje te pojave

:hvala:

Da, jeste. Jedna drugarica. Šta god sam zinula da kažem, uradim, predložim, bivstvujem ili ukažem, Ona je svakoj zamisli, ideji našla manu, zašto nešto ne može, itd. Vremenom mi je postala "energetski vampir", Njoj je bilo super, dok sam se ja osećala ispijenom. Jer ja znam za kompromise, za dogovore, ali za stalno poklapanje, nisam. To me je najblaže rečeno bilo smorilo, pa i umorilo, i jednog dana sam na lep način presekla, i prestala da se sa Njom družim. Ne volim Ljude koji svemu nađu zamerku a ni u čemu ne vide Lepotu, Vrednost i Blistavost, samo Crno, pa Crno...Pa, ok, no problemo, ali mene neće "povući" sa sobom. I tako se to završilo. :(

Da, jeste. Jedna drugarica. Šta god sam zinula da kažem, uradim, predložim, bivstvujem ili ukažem, Ona je svakoj zamisli, ideji našla manu, zašto nešto ne može, itd. Vremenom mi je postala "energetski vampir", Njoj je bilo super, dok sam se ja osećala ispijenom. Jer ja znam za kompromise, za dogovore, ali za stalno poklapanje, nisam. To me je najblaže rečeno bilo smorilo, pa i umorilo, i jednog dana sam na lep način presekla, i prestala da se sa Njom družim. Ne volim Ljude koji svemu nađu zamerku a ni u čemu ne vide Lepotu, Vrednost i Blistavost, samo Crno, pa Crno...Pa, ok, no problemo, ali mene neće "povući" sa sobom. I tako se to završilo. :(

Pa da tako je, takve osobe nas time samo teraju od sebe...

Ni ja ne mogu da dozvolim sebi da se druzim sa takvom osobom...

Jedna je osoba takva pokusala da mi se priblizi ali sam joj stavila distancu...

I od tada sam mirna...

Jednostavno sam shvatila da sa njom nemam mir... da je tu nesto pigresno...ali kod nje:(

Back