OKRIVLJAVANJE

besmrtna `

Primećen član
Banovan
Poruka
976
Da li vam se desavalo da kada razgivarate sa nekim
On sve preokrene da uvek vi budete krivi a on u pravu...

kako nazvati tu pojavu?

Na primer osoba primecuje kod drugih negativno i onda naravno vi jer ste realni primetite jednu negativnost i ta osoba vas odmah ispravi i iskritikuje kako vi treba da budete pozitivni a to sto je ona do tada bila uzasno negativna to nema veze tj to i nije tako...
Ona sebe vidi kao uvek pozitivnom i ispravnom osobom.

Na kraju kaze necemo da ogovaramo i onda sve preokrene kako ste vi negativni a ona pozitivna...
Iako vi i niste ogovarali nego pokusali da je razumete iako je ona bila negativna...
Znaci na kraju bilo koji razgovor preokrene da ispadne da ste vi negativni iako niste to ni bili a ona pozitivna i ispravna i jos vam nabije krivicu...

e sada molim misljenja i definisanje te pojave

:hvala:

Poslednja izmena:
haha mislim da to svako radi..to jes pokusava sad koliko mu s kim uspe sa mnom bas i ne:lol:e sad to su jos i sitnice koje se daju resiti medjusobno..sta cemo sa masom ljudi koji veruju u carevo novo odelo..kad nas kao neka osoba ocrni lazima ili svojim vidjenjem..neiskusnom procenom..pa kazu da smo mi losi..a zapravo su to lose osobe koje traze isto takve..pa im onda mi dobri i dolazimo kao losi..a povrsni ce mozda biti na strani te simpaticnije osobe koju bolje poznaju

Smatram da sam dobar retoricar, i ne dozvoljavam da me bilo ko za bilo sta krivi, ako je moja ocena drugacija. Ali uvek konkretno, koliko je moguce.

Takva situacija se moze prevazici ili dobrom retorikom, ili kuliranjem. Svako dalje filozofiranje vodi u beskorisne rasprave.

Smatram da sam dobar retoricar, i ne dozvoljavam da me bilo ko za bilo sta krivi, ako je moja ocena drugacija. Ali uvek konkretno, koliko je moguce.

Takva situacija se moze prevazici ili dobrom retorikom, ili kuliranjem. Svako dalje filozofiranje vodi u beskorisne rasprave.

Tako je Mracak, ni ja ne dozvoljavam to, takodje ja takve osobe izbegavam,... nemam nameru da se raspravljam...

nego me zanimalo kakva je to osoba koja okrivljava

izvrce sudi itd

Pa ponekad sam okruzena takvim ljudima...ili samo takvim situacijama...
Oni ispravljaju krivu drinu ili teraju mak na konac
Pa takav im je karakter, osobine...
To moze biti a i ne mora....inteligencija,gordost,tvrdoglavost,manipulacija,mozda sujeta ili prosto u tome uzivaju, to im dodje kao neka dusevna hrana...
E sad sve zavisi od onog preko puta
Kod sebe sam primetila da cu se pre zakaciti u raspravi i terati inat onome do koga mi je stalo nego nekome za koga me "zabole"...
Pa ono , to me podseca na dva jarca na brvnu, pa ko ce prvi da popusti...

Tako je Mracak, ni ja ne dozvoljavam to, takodje ja takve osobe izbegavam,... nemam nameru da se raspravljam...

nego me zanimalo kakva je to osoba koja okrivljava

izvrce sudi itd
Preterano samopoudanje iz koga proizilazi potreba da se uvek bude u pravu. Kod drugog sagovornika nedostatak samopouzdanja, a osecaj krivice se javlja jer svoj stav, misljenje nije naislo na odobrenje. Odoh da spavam. Sutra cu sire o ovome. :kpozdrav:

Preterano samopoudanje iz koga proizilazi potreba da se uvek bude u pravu. Kod drugog sagovornika nedostatak samopouzdanja, a osecaj krivice se javlja jer svoj stav, misljenje nije naislo na odobrenje. Odoh da spavam. Sutra cu sire o ovome. :kpozdrav:
Da je kod druge osobe nedostatak samopouzdanja ona bi prihvatila ne bi se konfrontirala....
Ovako osoba shvata da je osoba koja okrivljuje neispravna... samo se postavlja pitanje

Sta sve moze biti kod te odobe da bi je pokrenulo da tako postupa

Da li vam se desavalo da kada razgivarate sa nekim
On sve preokrene da uvek vi budete krivi a on u pravu...

kako nazvati tu pojavu?

Na primer osoba primecuje kod drugih negativno i onda naravno vi jer ste realni primetite jednu negativnost i ta osoba vas odmah ispravi i iskritikuje kako vi treba da budete pozitivni a to sto je ona do tada bila uzasno negativna to nema veze tj to i nije tako...
Ona sebe vidi kao uvek pozitivnom i ispravnom osobom.

Na kraju kaze necemo da ogovaramo i onda sve preokrene kako ste vi negativni a ona pozitivna...
Iako vi i niste ogovarali nego pokusali da je razumete iako je ona bila negativna...
Znaci na kraju bilo koji razgovor preokrene da ispadne da ste vi negativni iako niste to ni bili a ona pozitivna i ispravna i jos vam nabije krivicu...

e sada molim misljenja i definisanje te pojave

:hvala:

sasvim normalan fenomen . Ja volim da sam u pravu . Ukoliko to ne dokazem recima ,onda prelazimo na mlacenje :hahaha:

Da je kod druge osobe nedostatak samopouzdanja ona bi prihvatila ne bi se konfrontirala....
Ovako osoba shvata da je osoba koja okrivljuje neispravna... samo se postavlja pitanje

Sta sve moze biti kod te odobe da bi je pokrenulo da tako postupa

Naprotiv. Osobe koje imaju preterano samopouzdanje su po pravilu veoma sujetne. One koje imaju manjak samopouzdanja, mogu da se konfrotiraju, ali ipak ce im se javiti nezadovoljstvo.

E sada namece se pitanje zasto ta osoba ima potrebu da ima takvu osobu u blizini.

Poslednja izmena od moderatora:
На овој теми имају клон налози, тј једна евентуално две особе пишу пола ових постова, тј дописују се сами са собом, тако да је ок, баш је за психологију.

Ma da, tema je o nekoj tvojoj "drugarici".

Lepo ti kazem, ma "o kome" da je tema, ako tebe stalno okrivljuju za nesto, znaci da si stvarno i kriva.
Nije ni o drugarici nego je tema o psiholoskoj pojavi.

A ti prizemljujes ozbiljnu temu.

Mozes do sutra reci ali to nije psiholoski tacno.

To sto je neko bolestan pa nekoga okrivljuje naravno da ne znaci da je taj drugi kriv..

Pogresno razmisljas.

На овој теми имају клон налози, тј једна евентуално две особе пишу пола ових постова, тј дописују се сами са собом, тако да је ок, баш је за психологију.

ko je to prosvetli nas, glupo je tako neosnovano da tvrdis...

Nije ni o drugarici nego je tema o psiholoskoj pojavi.

A ti prizemljujes ozbiljnu temu.

Mozes do sutra reci ali to nije psiholoski tacno.

To sto je neko bolestan pa nekoga okrivljuje naravno da ne znaci da je taj drugi kriv..

Pogresno razmisljas.

Tacno je, tacno.

Jedno je ako ti jedan, dvoje kazu da gresis, ali ako te vise ljudi za istu stvar okrivljuje, znaci da si stvarno kriva, to je i detetu jasno, pa nema razloga da ponavljam i naredni put, jer ti u cemu si "specijalista" to je da neargumentovano ponavljas samo "jeste - nije", a mene mrzi da ponavljam po 1000 puta.

Tacno je, tacno.

Jedno je ako ti jedan, dvoje kazu da gresis, ali ako te vise ljudi za istu stvar okrivljuje, znaci da si stvarno kriva, to je i detetu jasno, pa nema razloga da ponavljam i naredni put, jer ti u cemu si "specijalista" to je da neargumentovano ponavljas samo "jeste - nije", a mene mrzi da ponavljam po 1000 puta.

netacno

Back