Okolina menja

marijana1209

Početnik
Poruka
35
Zivela sam u gradu i bili smo prinudjeni da se preselimo u jedno naselje...U pocetku mi se svidelo, videla sam kako se svi zajedno druze, htela sam da budem sa njima...prihvatili su me i sve je bilo lepo...ali tek kasnije sam videla da se pola njih drogira...iskreno ne bi volela da se i dalje druzim sa njima...ali nekako uvek su tu...gde god da sam, uvek se neko nadje od njih...cesto me zovu da idem sa njima ali, naravno, uvek odbijem...al najgore je sto jedna osoba od njih meni mnogo znaci i plasim se da ne postane kao i oni...a kad mu kazem nesto na to on pocne da se svadja...i mnogo se plasim za njega...ne znam sta da radim...ako nekom nesto pada na pamet...nek mi pomogne, posto se mnogo plasim....hvala unapred...

Ех, зато се у иностранству и води рачуна (родитељи воде рачуна) у којем кварту ће становати и читав успон у социјалној лествици се своди на куповину куће у бољем, па још бољем кварту... Код нас су те опасности исте без обзира на нека насеља, у БГ постоје пар означених као наркоманска, а богами и по мањим местима није сигурно да деће неће упасти у проблематично друштво. Рецимо да бих ја гледао да упозорим родитеље, ако бисмо могли да се преселимо, а као родитељ бих врло озбиљно узимао у разматрање селидбу и упис у неке друге школе. Мој савет је да поразговараш са родитељима.

pa vodi racuna ko moze, ko ne moze, nema izbora. naravno da od kvarta ili grada zavisi skola koju ces da upises, kvalitet obrazovanja koji ces da dobijes i neka isplanirana i ususkana buducnost, ali na svu srecu jos uvek postoji mogucnost prolaza nekim sporednim stazama...

...

drogiraju se cime? ako te zovu, ne znaci da moras da prihvatis, nece niko da ti zameri sto ga ne kostas na ovu krizu. ako mislis na travu, red je da ti ponude, nije da kuju paklene planove sa tobom u glavnoj ulozi.
mnogo veci problem je ako su navuceni na nesto teze pa kradu ili su agresivni, to utice na coveka vise od bilo cega drugog. ako osoba do koje ti je stalo pocne da se intenzivno "druzi" ili budi pametna pa se makni na bezbedno odstojanje, silazak u pakao nije zabavan sve i ako je poplocan najboljim namerama, ili ispregovaraj sve sto se ispregovarati moze - u fazonu ovo moze, ovo ne, i to beskrupulozno i bez blama. placi, qqaj, svadjaj se, izudaraj ga, emotivno uceni, moli, lazi, preti, sta god da treba - ako ides idi do kraja i to najbolje kad se izdrogira, pa bar da ga stigne los trip skroz :mrgreen: da mu presedne ako nije kasno. ako jeste... hbg, prihvati da nemas kontrolu nad tudjim zivotima i da si uradila sta si mogla. ako stanes uz njega, tj ako je u pitanju tvoj decko, budi spremna da platis posledice izbora koliko god da te kosta a veruj mi da je cena visoka.

pa vodi racuna ko moze, ko ne moze, nema izbora. naravno da od kvarta ili grada zavisi skola koju ces da upises, kvalitet obrazovanja koji ces da dobijes i neka isplanirana i ususkana buducnost, ali na svu srecu jos uvek postoji mogucnost prolaza nekim sporednim stazama...

...

drogiraju se cime? ako te zovu, ne znaci da moras da prihvatis, nece niko da ti zameri sto ga ne kostas na ovu krizu. ako mislis na travu, red je da ti ponude, nije da kuju paklene planove sa tobom u glavnoj ulozi.
mnogo veci problem je ako su navuceni na nesto teze pa kradu ili su agresivni, to utice na coveka vise od bilo cega drugog. ako osoba do koje ti je stalo pocne da se intenzivno "druzi" ili budi pametna pa se makni na bezbedno odstojanje, silazak u pakao nije zabavan sve i ako je poplocan najboljim namerama, ili ispregovaraj sve sto se ispregovarati moze - u fazonu ovo moze, ovo ne, i to beskrupulozno i bez blama. placi, qqaj, svadjaj se, izudaraj ga, emotivno uceni, moli, lazi, preti, sta god da treba - ako ides idi do kraja i to najbolje kad se izdrogira, pa bar da ga stigne los trip skroz :mrgreen: da mu presedne ako nije kasno. ako jeste... hbg, prihvati da nemas kontrolu nad tudjim zivotima i da si uradila sta si mogla. ako stanes uz njega, tj ako je u pitanju tvoj decko, budi spremna da platis posledice izbora koliko god da te kosta a veruj mi da je cena visoka.

A шта фали мало да се навари, двапут годишње? лол..Ако су добри Џаци и океј другари, па понуде, није лепо одбити да се не увреде?
Проблем је стварно ако су проблематични и краду, користе тешке дроге, дувају по цео дан и упражњавају секс без заштите..

A шта фали мало да се навари, двапут годишње? лол..Ако су добри Џаци и океј другари, па понуде, није лепо одбити да се не увреде?
Проблем је стварно ако су проблематични и краду, користе тешке дроге, дувају по цео дан и упражњавају секс без заштите..

А што би се увредили? По тој логици требало би да им се придружи и мимо своје воље.

А што би се увредили? По тој логици требало би да им се придружи и мимо своје воље.
Па гледај, деца која се друже са наркоманима, само због тога да би била прихваћена или међу популарнијом децом, ни немају своју вољу - показују слаб карактер.
Не значи да родитељи требају да одређују друштво деци или да деца не треба да упознају различите вршњаке, али род. морају да брину у каквом, отприлике, окружењу одраста њихово дете у осетљивим годинама...

..umka, cerak, neki od blokova..
..krajevi gde ima najvishe registrovanih narkomana i najvishe hapshenja zbog preprodaje, shto bi rekli drugovi organi
iliti krajevi gde mozesh da kupish sve na svakom coshku, shto bi rekli civili..

njena volja je bitna ali ne treba sad da se bzvz plasi i konstruise price kako ce ne znam sta da joj se desi ako nece da duva sa njima. ja sam u takvom okruzenju provela godine a ne duvam uopste i to nije bio problem. u sustini mozes samo sebe da se plasis, nikoga drugog i ne mozes da stavis u isti kos ljude koji povremeno duvaju ali imaju normalne porodice, znaju da ispostuju obaveze, rade ili uce i ljude kojima se zivot vrti oko droge. kad su mladi doduse, nikad ne znas kojem ce se privoleti carstvu.
cak i ako su u pitanju delikventi, oni koji su izvesno vreme proveli u zatvoru, dileri, lopovi, pljackasi, opet nece i ne moze bilo ko da je natera na to ako se duvanja boji. bas je njima stalo da ona povuce dva dima, sigurno ne zive za taj momenat prosvetljenja. samo u slucaju takvog okruzenja duvanje nije najgora stvar koja moze da joj se desi. ako je bliska osoba koju pominje sestra, brat ili recimo njen decko, nezahvalno je davati savete, tu svako postupa po svojoj savesti.

Druzio sam se sa takvim drustvom. Neki su zavrsili na lekovima za psiho-bolesnike, neki na jacim drogama, neki u zatvoru, neki (za koje sam se najmanje nadao) su mi poslali sliku sa nekim ministrima sa UNO samita u Nju Jorku, neki su osnovali porodicu i bore se sa svakodnevnik probemima itd. Ne znam od cega zavisi. U stvaro kod nekih znam od cega zavisi (imaju mocne roditelje, jednostavno su ih smestili na neki poslic, polozaj itd.). Kad bolje razmislim, imao sam savrsene predispozicije da zavrsim na onoj drugoj strani. Ali nisam. Hvala Bogu!

njena volja je bitna ali ne treba sad da se bzvz plasi i konstruise price kako ce ne znam sta da joj se desi ako nece da duva sa njima. ja sam u takvom okruzenju provela godine a ne duvam uopste i to nije bio problem. u sustini mozes samo sebe da se plasis, nikoga drugog i ne mozes da stavis u isti kos ljude koji povremeno duvaju ali imaju normalne porodice, znaju da ispostuju obaveze, rade ili uce i ljude kojima se zivot vrti oko droge. kad su mladi doduse, nikad ne znas kojem ce se privoleti carstvu.
cak i ako su u pitanju delikventi, oni koji su izvesno vreme proveli u zatvoru, dileri, lopovi, pljackasi, opet nece i ne moze bilo ko da je natera na to ako se duvanja boji. bas je njima stalo da ona povuce dva dima, sigurno ne zive za taj momenat prosvetljenja. samo u slucaju takvog okruzenja duvanje nije najgora stvar koja moze da joj se desi. ako je bliska osoba koju pominje sestra, brat ili recimo njen decko, nezahvalno je davati savete, tu svako postupa po svojoj savesti.

Све си добро објаснила.

Razvigor a koji su to krajevi bg oznaceni kao narkomanski???

Пар година уназад Карабурмска екипа, који држе све преко Панчевца (Котеж, Себеш, Крњача, Борча, Падињак), а онда и Вишњичку Бању и Вишњицу....тамо се дилује испод тереса усред бела дана и све скорије рокачине су се дешавале тамо, тамо станују и опасни дилери. Онда тек иде Бањица, Вождовац и Јерковић, блокови и Павиљонци, који им дођу сада као "испоставе", а који су некад били главни. Свуда их има, у школама у центру се ваља дрога, свуда је опасно, али имаш те неке "уралгичне" тачке.

С обзиром на наслов, мени изгледа као да сте ти или твоја драга особа на граници да попустите пред искушењем. Околина не може да те промени, ако ти то не желиш. Да ли си разговарала са драгом особом о томе да промените стан и одете у други крај? Мада, од себе не можеш побећи, а то важи и за твоју драгу особу.

Ja bih predložila filmsko-obrazovni program:

Pejzaži u magli
http://www.imdb.com/title/tt0087898/
928_Jovan_Jovanovic.jpg

Trainspotting
http://www.imdb.com/title/tt0117951/

Requiem for a Dream
http://www.imdb.com/title/tt0180093/

Midnight Express
http://www.imdb.com/title/tt0077928/

Panic in the Needle Park
http://www.imdb.com/title/tt0067549/

U mom slučaju je upalilo: pažljivom selekcijom i podmetanjem ovih filmova moji roditelji su uspeli da mi zgade teške droge mnogo pre nego što je došlo do prilike da ih probam.

Zivela sam u gradu i bili smo prinudjeni da se preselimo u jedno naselje...U pocetku mi se svidelo, videla sam kako se svi zajedno druze, htela sam da budem sa njima...prihvatili su me i sve je bilo lepo...ali tek kasnije sam videla da se pola njih drogira...iskreno ne bi volela da se i dalje druzim sa njima...ali nekako uvek su tu...gde god da sam, uvek se neko nadje od njih...cesto me zovu da idem sa njima ali, naravno, uvek odbijem...al najgore je sto jedna osoba od njih meni mnogo znaci i plasim se da ne postane kao i oni...a kad mu kazem nesto na to on pocne da se svadja...i mnogo se plasim za njega...ne znam sta da radim...ako nekom nesto pada na pamet...nek mi pomogne, posto se mnogo plasim....hvala unapred...
:lol:

Da li si mogla gluplje ovo da napišeš.

Naselje u kome se svi drogiraju :lol:
A kad izađe napolje oni su svi tu... uhode je sa lulama i špricevima... ko lešinari :lol:
To ko ona devojčica što su je drogirali u klubu pa tkao rekla mami i tati :D

Gde je taj kafić gde ti za džabe sipaju drogu u piće ah da mi je znati, nisam uspela da ga nađem godinama :lol:

Back