Okolina Beograda

Metla na vestici

Zaslužan član
VIP
Poruka
121.374
Ineteresuju me iskustva ljudi koji zive ili poznaju okolinu beograda, ne mislim na periferiju tipa miljakovac i sl, nego bas na okolinu. Sela oko starog kg puta i auto-puta, bg opstine tipa sopot, mladenovac, donji deo vozdovca (oko avale), grocka i dr, okolna sela...
Konkretno me inteesuje infrastruktura, vodovod i kanalizacija, koliko sam uspela da vidim preko neta nema bas puno njih ovo pitanje reseno :confused:
Iskustva ljudi koji zive u tim opstinama, gde ima vodovoda i kanalizacije, gde nema, sta radite tamo gde nema (bunari, i druga resenja).....Dalje, putevi, gradski prevoz, klizista, snabdevenost, i sve ono sto cini zivot....
Da ne bih nabrajala sva moguca okolna sela i postavljala pojedinacno pitanja po forumu, zato otvaram temu da se javite vi koji tamo zivite, ili zna te delove, da objedinim u jednu temu lakse je :)

Poslednja izmena:
vozim tuda bajs i ne vidim da imaju problem s vodom,to sve truju i tripuju oni koji ne bi iz centra na periferiju,kao nece u barajevo ima zmija,a gde nema,sve to moze se obidje za dan i porazgovara s par mestana s kakvim se susrecu problemima pre nego se odluci za kupovinu

vozim tuda bajs i ne vidim da imaju problem s vodom,to sve truju i tripuju oni koji ne bi iz centra na periferiju,kao nece u barajevo ima zmija,a gde nema,sve to moze se obidje za dan i porazgovara s par mestana s kakvim se susrecu problemima pre nego se odluci za kupovinu

to naravno
ma kakve zmije bas me briga za zmije, ali ono sto sam vidjala po oglasima vecina nema vodovod nego hidrofor i bunari, s obizorm da nemam iskustva sa time (osim kad odem u goste na kratko kod nekoga sa tim cudima) pa me to malo plasi....sKepticke jame manje vise to nije tako strasno ako je dobro uradjena i ako se odrzava....ali voda me iskreno plasi :aha:
dalje, tamo de nema asfaltiranog puta ume da bude problem veliki zimi i kad su jake kise, to znam iz iskustva

recimo naselje tresnja ispod avale, prelepo, ali nema vodovod koliko sam cula i videla po netu, pa sad ako neko ima da opovrgne ovo super

to naravno
ma kakve zmije bas me briga za zmije, ali ono sto sam vidjala po oglasima vecina nema vodovod nego hidrofor i bunari, s obizorm da nemam iskustva sa time (osim kad odem u goste na kratko kod nekoga sa tim cudima) pa me to malo plasi....sKepticke jame manje vise to nije tako strasno ako je dobro uradjena i ako se odrzava....ali voda me iskreno plasi :aha:
dalje, tamo de nema asfaltiranog puta ume da bude problem veliki zimi i kad su jake kise, to znam iz iskustva

recimo naselje tresnja ispod avale, prelepo, ali nema vodovod koliko sam cula i videla po netu, pa sad ako neko ima da opovrgne ovo super
ja bih bas zimi i po kisama iso da gledam:lol:bez zezanja slucajno se zadesih u zemunu nedeljom neku kucu gledo, a ono kilometrima cigani izneli iz kontejnera sta nadjose i posedali prodaju ljudima ispred gajbi,onda stavi na papir mesta koja ulaze u izbor pa otpisuj po manama,sremcica ripanj barajevo meljak vranic umka,ja bih pre na tu stranu nego surcin borca kaludjerica

ja bih bas zimi i po kisama iso da gledam:lol:bez zezanja slucajno se zadesih u zemunu nedeljom neku kucu gledo, a ono kilometrima cigani izneli iz kontejnera sta nadjose i posedali prodaju ljudima ispred gajbi,onda stavi na papir mesta koja ulaze u izbor pa otpisuj po manama,sremcica ripanj barajevo meljak vranic umka,ja bih pre na tu stranu nego surcin borca kaludjerica

treba izbegavati reke i brda = poplave i klizista :lol:
kaludjerica je po meni gore nego da si u nekom udaljenijem selu, moje misljenje
iskreno meni se licno ne dopada nista severno od bga, prosto mi ne prija takva okolina, priroda tog dela.....ko voli naravno samo napred

nema nikoga da zivi okolo negde? :aha:

jeste u pravu si to za gledanje u najgorim uslovima, al kvaka 22 je sto vecina lovi leti jer je lakse za sve te peripetije, ko ce nosi orman na krkaci na -10:lol:
a onda dodje zima pa shvatis kasno de si doso....da ne bude ko ona azdaja "jjebo te de ja zivim"

mene licno najvise plasi zima (zavejanost) i nedostatak vode i struje, sto je cesto po okolini zbog divne centralizacije u malom - sve pare u centar bga, nista od para ne ide na periferije, a da ne pricam o okolnim selima.... bas nesto gledam sela po srbiji vise imaju uredjenu infrastrukturu nego sela bga, sramota i bruka

- - - - - - - - - -

A, kakav im je napon ?
I koliko im puta u toku meseca nestaje struja ?

tacno :aha:

Drugarica ima stan u Sremčici.
Njeni su po cijeni terase u centru grada kupili stan u kući, šest stanova u kući, dva ulaza. Ima malo dvorište, parking. Rade u centru. Nikakvih problema sa vodom i strujom nema, uređeno naselje. Meni se nisu putevi dopali, uzani sa gomilom rupa, bez trotoara na mnogim deonicama. Ostalo je ok.
Od centra do nje sam putovala kao i do drugarice koja je na Bežaniji.
Malo je zeznuto za one koji su navikli da žive u centru, daleko je i nije urbano. Ne znam koji prevoz ide osim čini mi se 511, i kakav je red vožnje.

Drugarica ima stan u Sremčici.
Njeni su po cijeni terase u centru grada kupili stan u kući, šest stanova u kući, dva ulaza. Ima malo dvorište, parking. Rade u centru. Nikakvih problema sa vodom i strujom nema, uređeno naselje. Meni se nisu putevi dopali, uzani sa gomilom rupa, bez trotoara na mnogim deonicama. Ostalo je ok.
Od centra do nje sam putovala kao i do drugarice koja je na Bežaniji.
Malo je zeznuto za one koji su navikli da žive u centru, daleko je i nije urbano. Ne znam koji prevoz ide osim čini mi se 511, i kakav je red vožnje.
hvala
to je urbanije i drugacije od sela

- - - - - - - - - -

videla sam temu, ali nisam htela da se ja nadovezujem na nju jer on hoce brdovito, a ja hocu siru pricu pa reko nema smisla da "otimam" temu

Back