ForestGreen
Veoma poznat
- Poruka
- 10.853
Као што сам назив теме каже, амблиопија или слабовидост. То ми је наводно установљено и ево неког описа шта значи.
Узео сам сестрине старе наочаре које немају ама баш никакву диоптрију на левом оку. Ставим их али и даље је као да не носим наочаре. Онда ставим на те њене и моје преко њих и гле чуда, слика се поправи кристално јасно. Ја нисам могао да верујем.
Како је онда могуће да ми је установљена амблиопија кад мени диоптрија исправља вид да могу да видим на скали од 0-10, 8!?
Мени је на том оку стављена диоптрија, тј стакло и вид се доста поправио. На том оку имам -4.25 а диоптрија на наочарима за лево око је -2.5.Slabovidost ili ambliopija je stanje koje se karakteriše smanjenom vidnom oštrinom, koja ne može da se popravi nošenjem naočara ili kontaktnih sočiva, u odsustvu nekog organskog poremećaja oka, to jest bolesti oka.
Узео сам сестрине старе наочаре које немају ама баш никакву диоптрију на левом оку. Ставим их али и даље је као да не носим наочаре. Онда ставим на те њене и моје преко њих и гле чуда, слика се поправи кристално јасно. Ја нисам могао да верујем.
Како је онда могуће да ми је установљена амблиопија кад мени диоптрија исправља вид да могу да видим на скали од 0-10, 8!?