okej

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
koliko ste puta dosad abortirale?

Nisam nikada imala abortus. Ja sam odgovorna prema sebi i prema svom reproduktivnom zdravlju. Čuvam se. Ako sama sebe ne čuvam, da neće mozda neko drugi? :mrgreen: Zaista nikada i na to sam ponosna. Kakvi god da jesu bili ti momci, sa te strane su zaista bili odgovorni, pametni i razumeli zasto sam toliko oko toga uvek dizala frku i bojala se, jer ako bi mi se to desili neplanirano, zbog osetljivog organizma, postojala bi sansa da ne mogu posle više dece imati a zbog problema sa stitnom zlezdom, ne sme mi se desiti da neplanirano ostanem u drugom stanju, jer svakih sest meseci je kontrolisem, pa i kada bih se odlucila na potomstvo, morala bih meseciam pre toga da idem an detaljne analize zbog vrednosti i parametara koji ukazuju na problem koji stitna zlezda nosi. Obojica su em bili zaista razumevali po tom pitanju i za pet godina i dve duge veze zaista nisam imala takvih problema. Nadam se i ubuduce sa nekim novim momkom, da cu naici na isto tako razumevanje kada je briga o meni u tom smilsu u pitanju. Mnogo mi je drago sto me nije zadesilo tako nesto u zivotu. :kiss:

pa, lepo ti pile kaze-tesko da ce ti odgovoriti neko iskreno, na tako direktno pitanje, jer je abortus i njihov broj nesto sto se ne priznaje tek tako, jer podrazumeva uvek neku nebrigu o sebi i svom sexualnom zivotu..kad neka zena kaze da je imala abortus, retko se pomisli da ga je imala jer je ostala neplanirano u drugom stanju, iako se stitila (pukao kondom, omanula pilula, bila silovana i slicno) ili iz medicinksih razloga, vec ce prva pomisao biti-e, kako je sebi to dozvolila...
tako da ce na temu prvenstveno odgovoriti one koje su morale da abortiraju, upravo po savetu lekara, ili one (medju kojima sam i ja) koje nisu nikada abortirale
inace, to je jedna od pametnijih stvari u zivotu koje sam uradila, da nikada sebe ne dovedem u situaciju da abortiram..imala sma i srece, verovatno...mislim da sma mozda svega par puta za zivota bila u frci po pitanju trudnoce, i to je bila vise lazna, no prava frka
dva puta sam (cini mi se) popila tabletu za dan posle, jer nisam htela da rizikujem
inace, ono sto je meni za cudjenje, nevericu i sto me nervira je situacija kada sam prvi put kod nekog ginekologa i kad na pitanje koliko sam abortusa imala, ja kazem nula, a oni, svi do jednog, okrenu zacudjeno glavu ka meni i ponove "nijedan?" , kao da je nenormalno sto sa 38 godina neka zena nema nijedan abortus za sobom, ili kao da laze....sta to govori o nasem sistemu zdravstvene zastite, tj. o stavu nasih ginekologa?
bukvalno porucuju da je sasvim normalno, uobicajno, takoreci OK da svaka ima neki abortus za sobom..
iance, nema pojma koliko kosta, al cenim da je kod dobrog privatnika jedno stotka

...nijednom...I to smatram pitanjem opšteg obrazovanja , kulture i pre svega -poštovanja same sebe...

P.S. Hoće li za neku nedelju da osvane i ovo pitanje na Krstarici pa da glasamo...?!:roll:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back