OJ MORAVOOOOO

LJILJA MMM

Zaslužan član
Poruka
104.666
Mislim da ideja nije loša. U svakom slučaju,tom delu lepe nam zemljice, hitno treba neki pokretač. Točak koji dugo stoji teško se pokreće. Treba veliki napor, velika i ostvariva ideja da bi se makar malo pokrenuo. Svaki sledeći pomak je sve lakši. Ova ideja postoji već dva veka..:eek:.pa to je možda taj veliki napor.
Od kako znam za sebe, moja J. Morava je prosto reka bez brodova....samo reka pored koje da posadiš i naopačke ima da rodi :)

http://vesti.krstarica.com/vesti-dana/morava-ceka-prve-brodove/

To je bilo u vreme normalnih klimatskih uslova.
Ja sam zadnjih par godina, prolazeći kroz Čačak, leti viđala Zapadnu Moravu sa vodostajem kojom ni čamci nisu mogli da idu, a kamoli brodovi.

Znam...može da se pregazi.......ipak, nije nerešiv problem.
Nisam mnogo čitala o ovome, nešto mi je muž pričao o promeni toka...da će biti kao kanal...samo mi se ideja, naravno kao laiku, učinila nekako pogodnom da podigne elan i duh tog naroda ako bi počela da se realizuje.

To malo prirode ima da unište čim prvi brodovi krenu ,ulje, đubre,otpadi iz klozeta sa brodova sve će to u tu našu lepu prirodnu Moravu.
A kad tu prirodu uništimo e tad neće ni vazduha biti.:sad2:

To malo prirode ima da unište čim prvi brodovi krenu ,ulje, đubre,otpadi iz klozeta sa brodova sve će to u tu našu lepu prirodnu Moravu.
A kad tu prirodu uništimo e tad neće ni vazduha biti.:sad2:

Pa, jata galebova što seru i pikiraju odozgo.
Kradući ribu i rapidno smanjujući i ovako jadan riblji fond !?

Inače, sama ideja nije loša, ali Mrka i Ilić moraju podastrti operativni projekat !

Morava je još uvek čista reka .Izađite malo na Dunav od Beograda prema Gradištu da vidite koja to prljavština i šta sve pliva po njemu.Ulje koliko hoćete pliva po Dunavu a koliko je štetno to svi znamo.E da bi neko imao koristi od tih brodova tako će isto ako se to napravi u Moravi biti ta Morava prljava.

Meni je interesantno zasto se Morava zove Morava, ako je Bistrica dobila ime zato sto je bistra, a Studenica zato sto je studena tj ladna, onda se Morava zove tako zato sto je tekla prema moru. E sad, jedino more na ovim prostorima je bilo Panonsko More, sto bi onda znacilo da su slovenska plemena zivela ovde jos u vreme Panonskog Mora. Au sta sam napisao, gori sam od Deretica!

Back