ogrlice od cilibara

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
to važi za kineske koogle......antistres...i japanske kooglice......zato šo mooslimani jedu samo levom rookom...a narookvica s likovima..........mora se kopi osveštana...sa atestom...i upootstvom......i garancijom od 5 godina da će da izrastu zoobi...ći.....

Moj sin nosi tu ogrlicu od treceg mjeseca (sad ima skoro 23 mj.) i do sad nikad nismo imali problema tipa davljenja,zakacivanja za nesto i sl. Ovdje se ta ogrlica zove bergsteinkette (u prevodu brdski kamen) i sva djeca je nose. Nije teska,kamencici su mali,lijepo zaobljeni da se dijete ne bi nazuljalo ili ogrebalo.Odrzavanje nije tesko,jednom nedjeljno ili kad se ko sjeti,opere se pod tekucom vodom i stavi na jutarnje sunce da se osusi i akumulira suncevu energiju.Sto se tice djelovanja,kod mog sina se pokazalo da stvarno ima efekta i nije bio puno nervozan u tom periodu a temparaturu nije dobio nikad od zubica.Mada, cula sam da ima dosta losih kopija tih ogrlica i da neka djeca imaju problema zbog njih.
meni je ovo strava i uzas.:o

Вреди ли ТАТИ да препоручим, има 75 година, нема зубе, а протеза скупа...
;)
Колико коштају те огрлице, мислим, ако су јефтиније, да му купим, а разлику до протезе да попијемо... :whistling:

Meni je drago sto svi komentarisu nesto novo a nisu ni probali isto. A da li koriste Pampers za koji se zna da izaziva u 60% sterilitet na nasem podrucju? Pa naravno da ne jer ko ce da pere tolike pelene a i 21. vek je. U inostranstvu mnoge stvari koriste koje mi nemamo i ko zna kada cemo ih imati. Uostalom treba uvek proveriti sve sto se uzima jer je kod nas mnogo toga lazirano, a i bebe su u pitanju. Ali zasto nesto ne isprobati pa ako pomaze zasto ne. Uostalom ima mnogo kolebanja i oko epiduralne i oko vakcina koje se placaju za bebe, pa opet to mnogi rade i nije im nista. Sve je to individualno.

Meni je drago sto svi komentarisu nesto novo a nisu ni probali isto. A da li koriste Pampers za koji se zna da izaziva u 60% sterilitet na nasem podrucju? Pa naravno da ne jer ko ce da pere tolike pelene a i 21. vek je. U inostranstvu mnoge stvari koriste koje mi nemamo i ko zna kada cemo ih imati. Uostalom treba uvek proveriti sve sto se uzima jer je kod nas mnogo toga lazirano, a i bebe su u pitanju. Ali zasto nesto ne isprobati pa ako pomaze zasto ne. Uostalom ima mnogo kolebanja i oko epiduralne i oko vakcina koje se placaju za bebe, pa opet to mnogi rade i nije im nista. Sve je to individualno.

:eek::eek::eek:
A po kom istrazivanju si dosao do ove info?

E što se tiče tih ogrlica, nedavno sam videla mališana koji to nosi, bio jedno
jako bolešljivo dete, muke žive su videli sa njim trčkajući kod lekara svaki čas,
prehlade, početak bronhitisa, a tek o zubićima da i ne govorim, jako loše je
jeo.......:eek:a onda vidim jedno napredno veselo dete, vidim ogrlicu i pitam
majku o čemu se radi...kako se izvukoste iz onoliko teških situacija, kaže
obrati pažnju na ovo oko vrata...e to je čudesna ogrlica od ćilibara...od kada
je nosi...ima 4 meseca...nismo bili kod lekara...lepo jede..veseo je i zar se
to ne vidi...rekoh vidi naravno.....:D

drago mi je zbog nje i svakog kome je pomogla....pitam se nekad zašto su
neki tako skrptični....sa onim se dete sigurno ne može zadaviti:ok:

Хех, то ми личи на мог колегу који носи неке магнете око сваког зглоба, поред срца, поред кичме....сав је начичкан магентима. Питам га чему служи, каже:
''За све!
Не знам како делују, чуо сам за њих и откад их носим - све ми је супер!''

Људи су одувек маштали о чаробном штапићу који ће решити све њихове муке, па се онда ухвате за нешто и томе припишу магична дејства.

To nije nešto tog tipa čula sam pa će možda delovati...znači ako je dete bilo
stalno bolesno...i pored iste nege koju ima i sada....a od kad nosi tu ogrlicu
više nema nikakvih tegoba....čemu srahovi....:???:

Meni ovo liči na nešto tipa....naše babe su čistile, metlom, pa ćemo i mi
ne treba nam usisivač....:think:

To nije nešto tog tipa čula sam pa će možda delovati...znači ako je dete bilo
stalno bolesno...i pored iste nege koju ima i sada....a od kad nosi tu ogrlicu
više nema nikakvih tegoba....čemu srahovi....:???:

Meni ovo liči na nešto tipa....naše babe su čistile, metlom, pa ćemo i mi
ne treba nam usisivač....:think:

Уф, а мени су управо те огрлице у рангу метли: ''Не знам на ком принципу ради (нико и не зна) - али желим да верујем да делује!''
По истом том принципу ''за све'' можеш да користиш и богојављенску водицу, црвени конац око руке или метлу окренуту наопачке!:mrgreen:

П.С. Разумем ја људе који су у тешком проблему, све су већ испробали и ништа не помаже, па онда посегну за тако неким стварима у смислу: ајд, ништа не кошта да пробам! То им онда даје више неку веру и наду, неку сигурност него што реално има ефекта. Па ако ишта буде боље - онда кажу: то је због огрлице (црвеног конца или богојављенске водице)...ако не буде - никем ништа!

E što se tiče tih ogrlica, nedavno sam videla mališana koji to nosi, bio jedno
jako bolešljivo dete, muke žive su videli sa njim trčkajući kod lekara svaki čas,
prehlade, početak bronhitisa, a tek o zubićima da i ne govorim, jako loše je
jeo.......:eek:a onda vidim jedno napredno veselo dete, vidim ogrlicu i pitam
majku o čemu se radi...kako se izvukoste iz onoliko teških situacija, kaže
obrati pažnju na ovo oko vrata...e to je čudesna ogrlica od ćilibara...od kada
je nosi...ima 4 meseca...nismo bili kod lekara...lepo jede..veseo je i zar se
to ne vidi...rekoh vidi naravno.....:D

drago mi je zbog nje i svakog kome je pomogla....pitam se nekad zašto su
neki tako skrptični....sa onim se dete sigurno ne može zadaviti:ok:

A mozda je dijete jednostavno stvorilo svoja antitijela pa otuda se ne razboljeva tako cesto, pa svako dijete se razboljeva u svojim prvim godinicama a kasnije se to mnogo prorijedi...a manjak apetita se moze pripisati slabasnom zdravlju...
Sta ja znam ,skepticnost ili ne al mislim da to stvarno funkcionise gdje bi nam bio kraj,iskreno ja bi volila da ima sva ta opisana dejstva al ne vjerujem...

Уф, а мени су управо те огрлице у рангу метли: ''Не знам на ком принципу ради (нико и не зна) - али желим да верујем да делује!''
По истом том принципу ''за све'' можеш да користиш и богојављенску водицу, црвени конац око руке или метлу окренуту наопачке!:mrgreen:

П.С. Разумем ја људе који су у тешком проблему, све су већ испробали и ништа не помаже, па онда посегну за тако неким стварима у смислу: ајд, ништа не кошта да пробам! То им онда даје више неку веру и наду, неку сигурност него што реално има ефекта. Па ако ишта буде боље - онда кажу: то је због огрлице (црвеног конца или богојављенске водице)...ако не буде - никем ништа!

A mozda je dijete jednostavno stvorilo svoja antitijela pa otuda se ne razboljeva tako cesto, pa svako dijete se razboljeva u svojim prvim godinicama a kasnije se to mnogo prorijedi...a manjak apetita se moze pripisati slabasnom zdravlju...
Sta ja znam ,skepticnost ili ne al mislim da to stvarno funkcionise gdje bi nam bio kraj,iskreno ja bi volila da ima sva ta opisana dejstva al ne vjerujem...

Mogu da razumem to što pričate...ali znajući da je moja prijateljica koja je imala
problema sa štitnom žlezdom od lekara dobila savet...znači nije to neka baba
gatara...da ne bi bilo loše da nosi neku ogrlicu od ćilibara jer deluje dobro na rad
štitne žlezde i jača organizam.....i verovale ili ne pomoglo joj je...ja mogu da mislim
da je ona bila bolje jer je radila autosugestija i neka je tako....važno da je njoj
dobro ali ovde se radi o jako malom detetu kome niču zubići...koje je još toliko
malo da i ne zna da kaže šta ga boli ili mu smeta...pa ako mu je dobro ne vidim
nikakavu smetnju da to nosi...prosto mi krivo što toga nije bilo kada su moja
deca bila mala....jer ja znam koliko sam muka videla dok nismo izašli iz tog
perioda......

Definitivno IN ovih dana... Ja cujem da ogrlice preporucuju cak i pedijatri, i onda ti kao slucajno jos olaksaju pa ti daju i telefon gde mozes da ih kupis. U zemljama EU su znatno jeftinije nego kod nas, sto opet nema logike. Letos, na kupanju sam videla da svaka druga beba nosi cilibar. Malo neukusno izgleda...

Ne slažem se da izgledaju neukusno meni su čak jako slatke.
Mm i ja smo našoj bebi rešili da kupimo ogrlicu od ćilibara uplašeni od svega što smo prošli sa grčevima pa nismo želeli da ponovo prolazimo kroz takve trenutke prilikom nicanja zubića. Prvi zub nam tek sada izlazi sa 9 meseci a beba balavi, trpa sve u usta, grize i nervira se još od 4 meseca. Mislim da joj je ogrlica pomogla, nije imala nikakvih problema za sada i ogrlice nisu opasne, skinete ih kada beba ide na spavanje i to je to. Zašto ne probati da pomognete svom detetu ako već možete.

Ne slažem se da izgledaju neukusno meni su čak jako slatke.
Mm i ja smo našoj bebi rešili da kupimo ogrlicu od ćilibara uplašeni od svega što smo prošli sa grčevima pa nismo želeli da ponovo prolazimo kroz takve trenutke prilikom nicanja zubića. Prvi zub nam tek sada izlazi sa 9 meseci a beba balavi, trpa sve u usta, grize i nervira se još od 4 meseca. Mislim da joj je ogrlica pomogla, nije imala nikakvih problema za sada i ogrlice nisu opasne, skinete ih kada beba ide na spavanje i to je to. Zašto ne probati da pomognete svom detetu ako već možete.

Znas kako se kaze, put do pakla poplocan je dobrim namerama =)

Ono sto znam o ovim ogrlicama je da nekoj deci pomazu a nekoj ne. Isto tako znam da roditelji kad dodje do toga da nespavaju danima ne pitaju za cenu da bi ih nabavili. Iz tog razloga sam zelela da podelim ihformaciju sa svima koji su bili ili su u istoj situaciji kao ja. Kupila sam ogrlicu za svoju cerku pa ako pomogne pomogla je ...Ako pomogne super, a ako ne bar nisam poklonila pare nekim ...

Poslednja izmena od moderatora:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back