Ograničiti broj izmena korisničkog imena

Baby Yoda

Contributor
Poruka
21.753
Predlažem da se limitira broj izmena korisničkog imena (username) na svakih šest meseci (ili mesec dana) određeni broj puta. Primetio sam da se nekima ne dopada to što mnogi učestalo menjaju korisničko ime i postaje im iritantno da isprate ko je ko. Verujem da sam osoba koja prednjači u promeni korisničkih imena, definitivno.
Možete predložiti modifikaciju predloga.

Na svakih šest meseci - jedna promena korisničkog imena.

Upvote 6
Promena korisničkog imena je u strogoj diskreciji administratora koji mogu a ne moraju da udovolje zahtevu. Niti je promena sada neograničena niti bi trebalo insinuirati da je promena nika "pravo" člana time što bi se naglasio nekakav maksimum.
Ako može, ali i ne mora udovoljiti zahtevu, to onda nije pravedno. Nekome može učiniti, nekome ne. Treba biti pravičan sistem, bez subjektivnog pogleda na to.

Ako može, ali i ne mora udovoljiti zahtevu, to onda nije pravedno. Nekome može učiniti, nekome ne. Treba biti pravičan sistem, bez subjektivnog pogleda na to.
kada se upisuješ na forum, postoji upozorenje da nik ne može da se menja. Ako ti admin promeni onda je to iz čiste njegove dobrote i razumevanja čime ti čini uslugu. Činjenje usluge nije obaveza već izbor.

Razmisli dobro o svom niku pre nego ga izabereš. A za svaku promenu treba da daš i razlog zašto. Ako često menjaš. admim može (i trebao bi) da odbije tvoj zahtev.

kada se upisuješ na forum, postoji upozorenje da nik ne može da se menja. Ako ti admin promeni onda je to iz čiste njegove dobrote i razumevanja čime ti čini uslugu. Činjenje usluge nije obaveza već izbor.

Razmisli dobro o svom niku pre nego ga izabereš. A za svaku promenu treba da daš i razlog zašto. Ako često menjaš. admim može (i trebao bi) da odbije tvoj zahtev.
Kao što rekoh, sve dok postoji subjektivni izbor, mogu ali i ne mora, to nije ok. Ali ja sam bio te sreće da je @tab503 dobar čovek. :D

Predlažem da se limitira broj izmena korisničkog imena (username) na svakih šest meseci (ili mesec dana) određeni broj puta. Primetio sam da se nekima ne dopada to što mnogi učestalo menjaju korisničko ime i postaje im iritantno da isprate ko je ko. Verujem da sam osoba koja prednjači u promeni korisničkih imena, definitivno.

a ko ce voditi evidenciju ko je kad menjao, pa posle proveravati..mani..lakse mi je da promenim :D

a ko ce voditi evidenciju ko je kad menjao, pa posle proveravati..mani..lakse mi je da promenim :D
Kad zatraži, pogledaš u istoriji nickova kada je zadnji put promenjen i elementarna matematika. :D
nisam za totalnu zabranu..ima kada nekome dosadi postojece korisnicko ime i to mogu da razumem da ga promeni ali ne na svakih mesec ili dva..
znaci predlog je samo jednom godišnje
To je već lepa korekcija sugestije.

Zašto kvariti nekom sreću ako postoji osoba koja je voljna da mu ispuni zahtev?
Ne razumem ko je oštećen na bilo koji način ako neko promeni korisničko ime.
Pustite ljude neka bar ovde mogu nešto da promene, ko zna... možda im ta mala promena znači u životu mnogo.
Legitiman razlog. Slažem se, s toga mislim da odustajem i sam od svoje zamisli. :D

Legitiman razlog. Slažem se, s toga mislim da odustajem i sam od svoje zamisli. :D
To je samo neki moj doživljaj toga, ne mora biti da je i najbolji.
Desi se nekad da osećamo užasnu grižu savesti jer smo nešto pisali a u 15min nismo stigli da izbrišemo, desi se da hoćeš da napraviš nešto novo, drugo, pod drugim imenom,
desi se da se neko više ne poistovećuje sa svojim nadimkom.
Treba staviti prst na čelo ako se to ponavlja svako malo, ali nov nadimak nekom može da bude nova šansa i dobar razlog da kod sebe promeni stvari koje više ne voli (To je prilično teško, ali nije nemoguće!).

Neko veče pre mesec-dva sam mislila da promenim korisničko ime i konsultujem jednog tu moderatora.
Uputi me on lepo i uredno kako to da postignem, ali već sutra kad sam prespavala sam shvatila kako bi to bilo suludo.
Na um mi nijednom nije palo da želim se menjam brže nego što se pod ovim nadimkom već menjam, i nekako mi je bilo žao da sam to uopšte razmatrala.
Šta mi je krivo ime za to što sam sebe na neki način izneverila?
Isto bih uradila i da se zovem drugačije.

Poslednja izmena:

Ne znam sta bi kome smetala promena Nicka i korisnickog imena.Ko ukapira da si prethodna osoba,ukapira,a ko ne sta je tu strasno.Mozda ne odmah,ali posle nekoliko postova.

Back