Ograđivanje javne površine ispred kuća

apsolutno sam ZA.

stubići ne brane samo od parkiranja kojim se može zatvoriti vidljivost pri izlasku iz dvorišta ili sam izlaz, već i da se neki vozač ne sjuri u dvorište i kuću usled pijanstva, poledice itd, recimo na raskrsnicama, nizbrdicama itd. dužnost je države da ih postavlja kako bi zaštitila meštane od bahatih vozača kao i pešake koji idu po tim trotoarima. no kako nemamo državu, mnogi ljudi iz očaja to moraju sami.

razmisli, da nije bilo tog stubića u koji si udarila, možda bi zveknula u kapiju, ogradu i posle morala da platiš popravku iste.

Ukoliko dobro znam zabranjeno je ograđivanje javnih površina ispred kuća sem ukoliko neko nema dozvolu od Zavoda za urbanizam. Tu mislim na stubiće, kamenje i ostale stvari koje ljudi stavljaju ispred svojih kuća na javnu površinu da bi sprečili parkiranje.

Ne samo da je zabranjeno nego je i opasno. I pored toga često viđam ograđene površine ispred kuća.

Zbog takvog jednog (ne)dela sam morala da platim popravku auta oko 100 evra. Kuća, ograda je uvučena sigurno jedno 10 metara i neko se napravi pametan i pored ulice stavio je te stubiće koji su zarasli u travu i nisam videla.

Takođe je i uveče opasno kada se ne vidi dobro.

Dakle...da li ste za ili protiv ograđivanja tih površina ispred kuća? Da li biste prijavili osobu koja to napravi? Da li dozvoljavate da vam se neko parkira ispred kuće?

17309-stubovi-ogradjivanje.jpg
Како ограђивати туђе? Једаред за цм не изгубих главу због јбених жељезних профила забијених у јавну површину поред тротоара. Оклизнуо се на поледици и рокнуо вратом на поменуто срање. Срећом само издерао врат.

Ukoliko dobro znam zabranjeno je ograđivanje javnih površina ispred kuća sem ukoliko neko nema dozvolu od Zavoda za urbanizam. Tu mislim na stubiće, kamenje i ostale stvari koje ljudi stavljaju ispred svojih kuća na javnu površinu da bi sprečili parkiranje.

Ne samo da je zabranjeno nego je i opasno. I pored toga često viđam ograđene površine ispred kuća.

Zbog takvog jednog (ne)dela sam morala da platim popravku auta oko 100 evra. Kuća, ograda je uvučena sigurno jedno 10 metara i neko se napravi pametan i pored ulice stavio je te stubiće koji su zarasli u travu i nisam videla.

Takođe je i uveče opasno kada se ne vidi dobro.

Dakle...da li ste za ili protiv ograđivanja tih površina ispred kuća? Da li biste prijavili osobu koja to napravi? Da li dozvoljavate da vam se neko parkira ispred kuće?

17309-stubovi-ogradjivanje.jpg
To!?
Ma ti pojma nemaš.Jao čekaj da me put nanese do Sremčice.Slikaću šta su ljudi napravili.
Veruj mi.
Još ništa nisi videla.Haos.
Fale još samo kokošinjci.

Mislim da po zakonu, ako se ne varam, ne smes 1m nista da gradis od ulice. Iako je to tvoja zemlja. Ovo na slikama su zelene povrsine koje su u vlasnistvu grada, a ne tih mestana. Drugim recima, mislim da je to stavljanje stubica ili cega vec protivzakonito. Kao i parkiranje. Tolerise se, jer se tolerise, ali ne znaci da je dozvoljeno.
Ni na svojoj zemlji ne moze tek tako bilo sta da se gradi.

Back