Ograđivanje javne površine ispred kuća

Lorelajn

Legenda
Supermoderator
Poruka
70.420
Ukoliko dobro znam zabranjeno je ograđivanje javnih površina ispred kuća sem ukoliko neko nema dozvolu od Zavoda za urbanizam. Tu mislim na stubiće, kamenje i ostale stvari koje ljudi stavljaju ispred svojih kuća na javnu površinu da bi sprečili parkiranje.

Ne samo da je zabranjeno nego je i opasno. I pored toga često viđam ograđene površine ispred kuća.

Zbog takvog jednog (ne)dela sam morala da platim popravku auta oko 100 evra. Kuća, ograda je uvučena sigurno jedno 10 metara i neko se napravi pametan i pored ulice stavio je te stubiće koji su zarasli u travu i nisam videla.

Takođe je i uveče opasno kada se ne vidi dobro.

Dakle...da li ste za ili protiv ograđivanja tih površina ispred kuća? Da li biste prijavili osobu koja to napravi? Da li dozvoljavate da vam se neko parkira ispred kuće?

17309-stubovi-ogradjivanje.jpg

Poslednja izmena:
Moj cale se buni kada neko stane ispred a posle gundja kad njemu ne daju to isto :lol:

Meni ne smeta svek dok moze da se koristi kapija i izadje bez problema iz dvorista. Ako neko stane pred kapijom pitam ga da pomeri malo auto.

Sto se tice postavljanja prepreka na javnu povrsinu to je zabranjeno ali ako je to necije dvoriste koje nije ogradjeno ima prava tu da postavi sta hoce sve dok ne ugrozava druge.

Moj cale se buni kada neko stane ispred a posle gundja kad njemu ne daju to isto :lol:

Meni ne smeta svek dok moze da se koristi kapija i izadje bez problema iz dvorista. Ako neko stane pred kapijom pitam ga da pomeri malo auto.

Sto se tice postavljanja prepreka na javnu povrsinu to je zabranjeno ali ako je to necije dvoriste koje nije ogradjeno ima prava tu da postavi sta hoce sve dok ne ugrozava druge.
Da se ne lažemo ne volim ni ja kada mi se parkiraju ispred kuće ali ako se to i desi budu sat, dva pa mi ne smeta. Neke moje komšije urliču po ulici ako im neko stane ispred a nemaju prava, nije njihova površina.

Ni jedna kuća nije baš do ulice, barem kod nas. Mislim da ima i zakonski određeno koliko treba da je ograda minimalno uvučena.

Lepa je i ideja da je tu sve zeleno i da se ogradi ali opasno je...zaista jeste. Može da bude neko mimoilaženje ili bilo šta i da napravi velike probleme.

Inače uvek na jednoj strani je li provlače kanalizaciju, vodu i ostala čuda. Tu te niko ne pita da li imaš beton one kockice, travu, šta god. Dođu i buše ako treba. Sad ne znam da li su u obavezi ili nisu posle da vrate u prvobitno stanje.

a sto si ti kolima usla u taj prostor?

inace to se najbolje resava zivom ogradom..nema zakona koji je brani, vozacima ne moze da smeta jer je dovoljno velika da je vidis.
vidi...to je već druga tema zašto ja volim da se vozim po zelenim površinama :rtfm::azdaja::mrgreen:
nikada se nisam hvalila svojim vozačkim sposobnostima...puno je stvari što mi odvlače pažnju...a oduvek sam više volela terensku vožnju nego brzu :mrgreen:
elem htela sam da uštedim i da se tu okrenem

kao sto rekoh, na selu sam to resio zivom ogradom..stoji celom duzinom tog prostora koliko je kuca siroka sve do prolaza za kola kod kapije i niko ne moze da se tu parkira a i lepo je kad pogledas kroz prozor i ispred tebe zelenilo a ne ulica.
sve je to ok...ali kod nas masovno stavljaju ovakve ili slicne kerefeke...mnogo sam bila ljuta:besna:

Da se ne lažemo ne volim ni ja kada mi se parkiraju ispred kuće ali ako se to i desi budu sat, dva pa mi ne smeta. Neke moje komšije urliču po ulici ako im neko stane ispred a nemaju prava, nije njihova površina.

Ni jedna kuća nije baš do ulice, barem kod nas. Mislim da ima i zakonski određeno koliko treba da je ograda minimalno uvučena.

Lepa je i ideja da je tu sve zeleno i da se ogradi ali opasno je...zaista jeste. Može da bude neko mimoilaženje ili bilo šta i da napravi velike probleme.

Inače uvek na jednoj strani je li provlače kanalizaciju, vodu i ostala čuda. Tu te niko ne pita da li imaš beton one kockice, travu, šta god. Dođu i buše ako treba. Sad ne znam da li su u obavezi ili nisu posle da vrate u prvobitno stanje.

Kod mene je brdski kraj pa negde nije bilo mesta cak ni za ulicu u punom profilu.

Za javne povrsine su u obavezi da vrate u prvobirno stanje ali ne znam sta je sa privatnom imovinom.

a sto si ti kolima usla u taj prostor?

inace to se najbolje resava zivom ogradom..nema zakona koji je brani, vozacima ne moze da smeta jer je dovoljno velika da je vide a ne moze zbog nje niko da se parkira ispred tvoje kuce :D
Rekao bih da bi to nije dozvoljeno, kao ni ovi stubići niti nešto slično. Taj prostor ne pripada vlasniku kuće, al je dužan da ga održava, kosi...

Rekao BiH da bi to nije dozvoljeno, kao ni ovi stubići niti nešto slično. Taj prostor ne propada vlasniku kuće, al je dužan da ga održava, kosi...
niko ne pravi problem sa zivom ogradom jer nikome ne moze ni da smeta.

pazi.. neki to resavaju i odvodnim kanalom :D
tu su cesto i odvodni kanali za vodu odmah na pocetku tog prostora... pravi mali rov.

niko ne pravi problem sa zivom ogradom jer nikome ne moze ni da smeta.

pazi.. neki to resavaju i odvodnim kanalom :D
tu su cesto i odvodni kanali za vodu odmah na pocetku tog prostora... pravi mali rov.
Pa smetlao bi da mu na taj prostor razrežu porez ..mislim da ljudi tako hoće da se šire, al parkiranje ispred tuđih kuća nije ni u gradu dozvoljeno.
Joj, ti kanali su oni smrdljevci, viđao sam ..

cek...nije dozvoljeno parkiranje ispred necije kuce iako je to javna povrsina?
Није дозвољено. У мом случају ја кршим закон јер ми травњак испред куће служи као паркинг простор . Распитивао сам се да преуредим у паркинг простор, постављањем бехатона али није дозвољено. Зелена површина мора да остане зелена површина.

cek...nije dozvoljeno parkiranje ispred necije kuce iako je to javna povrsina?
Pa to nije parking prosor; parkirao bi se na ulici? Pazi, usred Vračara - privatna kuća, obični ljudi, ništa kao važni, niti je kuća besna, jedva je održavaju, ali je dvorište pristojno, pa su isterali šta su hteli po zakonu. Imali su automatski pravo na 2 parking mesta na ulici ispred kuće, obeleženo je čak i žutom farbom park.meato.

Pa smetlao bi da mu na taj prostor razrežu porez ..mislim da ljudi tako hoće da se šire, al parkiranje ispred tuđih kuća nije ni u gradu dozvoljeno.
Joj, ti kanali su oni smrdljevci, viđao sam ..
vidi taj prostor je prepusten vlasniku kuce na brigu.
moras da vodis racuna i da redovno kosis travu, da cistis od lisca, u principu da je odrzavas urednom.. tako da u sustini imas prava da zasadis zivu ogradu ako se brines o njoj jer treba dokazati da li si zivu ogradu ti zasadio ili vetar naneo pelcer :D
nikad nikome nije bilo branjeno da zasadi drvo koje zeli na toj povrsini... ipak pricamo o selu ne o gradu jer za grad je druga prica jer mozda tu povrsinu neke zgrade planiraju za parkic za decu.
ali nikakvu ogradu ne smes da dizes i ti stubici se lako resavaju..pozove se komunalna policija i resen problem.

Pa to nije parking prosor parkirao bi se na ulici? Pazi, usred Vračara - privatna kuća, obični ljudi, ništa kao važni, niti je kuća besna, jedva je održavaju, ali je dvorište pristojno, pa su isterali šta su hteli po zakonu. Imali su automatski pravo na 2 parking mesta na ulici ispred kuće, obeleženo je čak i žutom farbom park.meato.
u stvari ne sme auto da se parkira ni ispred garaze, mora u garazi..
ako je obelezno zutom onda su ti platili to parking mesto.. ti imas pravio da kupis parking mesto u gradu.

ispred kuca u gradu se u principu parkira, ne sme da se parkira ispred prolaza za garazu i ulaza u kucu.

vidi taj prostor je prepusten vlasniku kuce na brigu.
moras da vodis racuna i da redovno kosis travu, da cistis od lisca, u principu da je odrzavas urednom.. tako da u sustini imas prava da zasadis zivu ogradu ako se brines o njoj jer treba dokazati da li si zivu ogradu ti zasadio ili vetar naneo pelcer :D
nikad nikome nije bilo branjeno da zasadi drvo koje zeli na toj povrsini... ipak pricamo o selu ne o gradu jer za grad je druga prica jer mozda tu povrsinu neke zgrade planiraju za parkic za decu.
ali nikakvu ogradu ne smes da dizes i ti stubici se lako resavaju..pozove se komunalna policija i resen problem.
Mogu i ovi u selu, njihovo komunalno ,da donesu odluku o proširenju puta, kolovoza..i ode taj deo pred kućom u očin. Vlasnici kuća se tu ništa ne pitaju.

Ukoliko dobro znam zabranjeno je ograđivanje javnih površina ispred kuća sem ukoliko neko nema dozvolu od Zavoda za urbanizam. Tu mislim na stubiće, kamenje i ostale stvari koje ljudi stavljaju ispred svojih kuća na javnu površinu da bi sprečili parkiranje.

Ne samo da je zabranjeno nego je i opasno. I pored toga često viđam ograđene površine ispred kuća.

Zbog takvog jednog (ne)dela sam morala da platim popravku auta oko 100 evra. Kuća, ograda je uvučena sigurno jedno 10 metara i neko se napravi pametan i pored ulice stavio je te stubiće koji su zarasli u travu i nisam videla.

Takođe je i uveče opasno kada se ne vidi dobro.

Dakle...da li ste za ili protiv ograđivanja tih površina ispred kuća? Da li biste prijavili osobu koja to napravi? Da li dozvoljavate da vam se neko parkira ispred kuće?

17309-stubovi-ogradjivanje.jpg
Zar nije zabranjeno parkiraje na zelenim površinama ?

Back