OGLASILA SE MERIMA ISAKOVIĆ: Otkrila kada će objaviti SVE detalje - "zlo nije zaustavljeno 43 godine"!

Sensei

Master
Moderator
Poruka
94.373
Glumica koja je optužila Lečića za pokušaj silovanja oglasila se za domaće medije.

lecic

Glumica Merima Isaković progovorila je posle više od četiri decenije i opisala do najsitnijih detalja kako je Branislav Lečić pokušao da je siluje. Glumica je ranije izjavila da je spremna i da svedoči protiv Lečića, kojeg je Danijela Štajnfeld optužila za silovanje. Danijelin slučaj naveo je Merimu, koja nije želela da otkriva identitet svog napadača, da istupi i kaže da je to bio Lečić.

"Davno sam prebrodila i zatvorila preživljenu trumu i sećanje da me je samo Božjom voljom moj instinkt spasao. Oprostila sam verujući u iskrenost Lečićevog pokajanja i obećanja datog tada, pre 43 godine, da to više nikada nikome neće pokušati da uradi", rekla je ona.

"To zlo, nažalost, nije zaustavljeno 43 godine. Napisala sam sve što sam želela da kažem, kada završim knjigu moći će da se pročita. Na simpozijumima psihologa uvek ću rado govoriti o fenomenu traume i načina da pomognemo žrtvama. Kao što rekoh ranije, neka ljudi pažljivo pročitaju moju ispovest, moj odgovor je u njoj, neću se upuštati u fragmentirane dijaloge".
https://mondo.rs/Info/Drustvo/a1457629/merima-isakovic-branislav-lecic-intervju.html
....................................
zašto meni ovo liči na korišćenje zgodnog momenta za ličnu promociju? Još nekom tako izgleda?

ajd' da ne otvaram posebnu temu i za Mirjanu Karanović, a na isti kalup, sa time što nju nije ni taknuo.

Neki dan je poručila da u znak protesta zbog afere Štajnfeld-Lečić, ubuduće neće da igra predstave sa Branislavom Lečićem, koga je Štajnfeld optužila za silovanje.

„Poštovani, obaveštavam vas da odbijam da igram sa Branislavom Lečić u predstavi ‘Mamu mu je*em ko je prvi počeo’, u znak protesta zbog njegovog ponašanja prema koleginici Danijeli Štajnfeld“, objavila je Karanović na društvenim mrežama.

Ona u poruci navodi kako se to „odnosi i na sve eventualne buduće predstave sa istim glumcem“.

„Spremna sam da predstavu igram ukoliko se odlučite da ga zameni drugi glumac“, poručila je Mirjana Karanović na Instagramu.

Napisala sam sve što sam želela da kažem, kada završim knjigu moći će da se pročita.

Kao što rekoh ranije, neka ljudi pažljivo pročitaju moju ispovest, moj odgovor je u njoj, neću se upuštati u fragmentirane dijaloge".
I ona stvarno misli da ce neko zbog toga da kupi njenu knjigu?
Kuku meni, sve gluplji i gluplji prijavljuju silovanja...

silovanje ili pokušaj... odlučite već

jeri joj ga je stavio leka pre 43 godine ili nije? ne mogu da dočekam da pročitam knjigu....:lol:
prvi put kad sam čitao bilo je da je sobalio na patos, ona se kao malo branila a posle mu rekla "nemoj više to da radiš, svima ću da kažem". Šta da kaže?
A sad čitam, "umalo me nije silovao". Ne znam da li se to odnosi na "predomislila sam se pa sam ga pustila" ili ga nikad nije zavuko?
Eto i ja sam u dilemi.
Da pitamo Leku?

pitanjem, jel ti znaš ko sam ja leka je otvarao i najčvršće stisnuta kolena, nema te žene koja neće da se otvori pred ovakvim autoritetom.
neko je rekao da lako moze da se utvrdi obrazac ponasanja silovatelja apostrofirajući na ovo pitanje i eto
sad imaju krunski dokaz
ako ti leka postavi ovo pitanje sledeće što može da ti se desi je da budeš ieban

prvi put kad sam čitao bilo je da je sobalio na patos, ona se kao malo branila a posle mu rekla "nemoj više to da radiš, svima ću da kažem". Šta da kaže?
A sad čitam, "umalo me nije silovao". Ne znam da li se to odnosi na "predomislila sam se pa sam ga pustila" ili ga nikad nije zavuko?
Eto i ja sam u dilemi.
Da pitamo Leku?
Pitao ga je Poligraf ali je možda optužnica podignuta kao što je i on možda prevario poligraf
kao što su i one možda silovane.
sada mislim da svi listom trebalo da budu proterani iz medija koji spinuju svaki idiotizam koji neko izrekne i da se njima u miru i tišini bave institucije
tužilaštvo i sudovi....
toliko o popularizaciji iznošenja intime slučajeva silovanja ili bilo čega što ima veze sa narušavanjem ljudskog dostojanstva u tabloidima a ne pred arbitrima

mislim da treba da se sve stavi u kontekst. Poznato je da umetnici imaju slobodniji pristup seksu a ispada da se ona prenerazila na njegove nasrtaje i karakteriše to kao pokušaj silovanja.
Jedno je umetnost i umetnička golotinja, a drugo je seksualno nasilje...

Jedno je umetnost i umetnička golotinja, a drugo je seksualno nasilje...
ne opravdavam seksualno nasilje niti insinuiram da neko ko se skida go ili se izazovno oblači mora da ima seks sa bilo kim ali takodje nije za čudjenje da će takve da startuju mnogo češće nego kaludjerice.
I sada njeno "kažnjavanje" nakon 43. godine!? Očigledno je da motivacija nije zaštita prava žena već nešto sasvim drugo.

ne opravdavam seksualno nasilje niti insinuiram da neko ko se skida go ili se izazovno oblači mora da ima seks sa bilo kim ali takodje nije za čudjenje da će takve da startuju mnogo češće nego kaludjerice.
I sada njeno "kažnjavanje" nakon 43. godine!? Očigledno je da motivacija nije zaštita prava žena već nešto sasvim drugo.
Pa šta, ne razumem, žena zbog veće šanse da je manijak startuje, treba nikad da ne ogoli butku ili dekolte, da bude seksualno biće uopšte? Daj, Mito. Ovo što ti radiš je klasično prebacivanje krivice na žrtvu.

Pa šta, ne razumem, žena zbog veće šanse da je manijak startuje, treba nikad da ne ogoli butku ili dekolte, da bude seksualno biće uopšte? Daj, Mito. Ovo što ti radiš je klasično prebacivanje krivice na žrtvu.
Da li je postojala "žrtva" na prvom mestu? Koliko sam razumeo ona to karakteriše kao "pokušaj silovanja". A kako taj pokušaj nije sprečen njenim bežanjem sa lica mesta, što se vidi kada kaže da su pričali i on obećao da neće to više da radi, onda je cela epizoda izuzetno upitna.

Dejv Čepel, stendbaj komičar je, po meni, lepo "objasnio" fenomen

"Devojka kaže"Oh uh-uh, čekaj malo! Sačekaj minut! Samo zato što sam ovako obučena me ne čini kurvom!" Što je istina, gospodo, to je istina. Samo zato što se oblače na određeni način ne znači da su one takve. Nemoj nikada to da zaboraviš. Ali dame, morate razumeti da je to zbunjujuće. Jednostavno jeste. To bi bilo kao ja, Dejv Čepel, komičar, šetam ulicom u policijskoj uniformi. Neko bi mogao da naleti na mene govoreći, "Hvala Bogu. Pozorniče, pomozite nam! Ajde. Ovde su. Pomozite nam!" "Oh-hoh! Samo zato što sam ovako obučen ne znači da sam policajac!" Vidite na šta mislim? U redu, dame, dobro. Ti nisi *****. Ali ti nosiš takvu uniformu."

Prvi od svih losih identifikacija je izjednacavanje svih zena medjusobom, sasvim svesne ogromnih razlika pristaju da budu izjednacene. Pa je ne, ku.rve i devojcice isto.
Ja zaista tako ne mogu da izjednacim zene i time opravdam ili jos gore trajno opravdavam silovanje u 21. veku.
Cak i to vreme, nije isto kada ne kaze zena navikla da se nista ne pita vec da mora da se cuva i zena koja je svesna da je slobodna da kaze ne, cak i kada misli da.
Ne vidim nikakvu gresku sto merima tada nije prijavila silovanje, a jos manje u tome sto je sada prijavila....stavise, odvratno je braniti coveka koji na isti nacin pomocu rulje sudi drugima.
Otkud toliko sazaljenja prema nekome kome je posao da glumi, laze, vara, a vidimo i da siluje.
Mito ova predubedjenja ne stoje uz tebe. Ako osudjujes umesanost politike u intimne stvari, onda bar dokazi da politicar Lecic nije svemoguci koji moze da siluje bez kazne.

Ne znam da li razumes razliku izmedju politicara i glumca u odnosu na poverenje koje stvara. Mozda bih i ja poverovao glumcu, politicaru koji pri tome ima i vlast, nikad.

Pravo da ti kažem ne znam pozadinu niti mislim da je Leka svetac. Ali pada mi u oči tajming ovih osuda. Rekao bih da je propala glumica gledala način da skrene pažnju na sebe ili joj se ukazala šansa za nešto drugo, u najmanju ruku finansijska dobit. Povlačiti to pitanje posle toliko godina mi je za čudjenje. Kako su odjednom smogle hrabrosti i snage da o tome sada pričaju a nisu mogle kada je imao manju moć?

Pravo da ti kažem ne znam pozadinu niti mislim da je Leka svetac. Ali pada mi u oči tajming ovih osuda. Rekao bih da je propala glumica gledala način da skrene pažnju na sebe ili joj se ukazala šansa za nešto drugo, u najmanju ruku finansijska dobit. Povlačiti to pitanje posle toliko godina mi je za čudjenje. Kako su odjednom smogle hrabrosti i snage da o tome sada pričaju a nisu mogle kada je imao manju moć?
Tebi nije cudno sto zene u usponu napustaju glumu? Ili sto Leku ostavi zena ubrzo posle "uvezbavanja novog projekta"

Nisam do sada ulazio u detalje i komentarisao sam gledajući onako kako izgleda na prvi pogled. Naravno da je za ovo nadležno sudstvo a ne javno mnenje. Ako je postupak pokrenut to bi značilo da ima dovoljno dokaza da su optužbe istinite. Ni slučajno ne podržavam nasilničko ponašanje niti zloupotrebu položaja i vlasti. Ako je kriv, treba i da odgovara za to. Ali i dalje ne shvatam povlačenje pitanja posle toliko godina

Nisam do sada ulazio u detalje i komentarisao sam gledajući onako kako izgleda na prvi pogled. Naravno da je za ovo nadležno sudstvo a ne javno mnenje. Ako je postupak pokrenut to bi značilo da ima dovoljno dokaza da su optužbe istinite. Ni slučajno ne podržavam nasilničko ponašanje niti zloupotrebu položaja i vlasti. Ako je kriv, treba i da odgovara za to. Ali i dalje ne shvatam povlačenje pitanja posle toliko godina
Nesto sto ti preokrene zivot se pamti, zar ti to ne govori da postoji razlog u proslosti koji je pokopan dok se ne stvore uslovi?

Back