Odzacari opet jasu! Sramota!

Dule 021

Veoma poznat
Poruka
13.878
Danas su mi u poseti bili odzacari koji su popisivali koliko dimnjaka ima kuca,koje su visine i dali imaju otvore za ventilaciju. Dosla komsinica da pita a zasto oni to sad proveravaju na sta sam joj ja odgovorio,posto su oni rekli da je to zbog tehnickih stvari, da drzava hoce da naplacuje porez za budale i da ce naplacivati preko informatike odzacarinu.
Na to su se brze bolje ukljucili tih 4 odzacara da ce se naplacivati 1 dinar po kvdratnom metru kuce sto znaci da ako neko ima 100 kvadrata da ce placati mesecno 100 dinara a na godisnjem nivou je to 1200 dinara pa puta koliko domacinstava i eto para.
S obzirom da kod mene nema sta da se odrzava jer se grejem na gas koji apsolutno ne prlja odzak i koji je i posle 15 godina cist kao kad je sazidan sta ja onda tu ima da placam???
Znaci jos jedna pljacka ala "porez za budale" je krenula i pitam se samo sto drzavu brine u kakvom je stanju moj odzak tj. dimnjak.Valjda je logicno da kad se nekom zaprlja odzak da ga i ocisti tj. plati odzacara da ga ocisti a ne da placam mesecno a od toga nemam nista narednih 300 godina.
Ovo bi trebalo saseci u korenu i izaci na ulice jer samo tako mozemo spreciti izivljavanje nad nama!
Ajd nekako vise da se organizujemo i da pokazemo da ne mogu da nas jasu kad im se digne!

I sad je ova tema prebacena u temu o Novom Sadu a ovo se desava u celoj Srbiji! I ko kaze da sam ja iz NS ili je mozda pretpostavka moderatora da je tako?
Ovaj forum je ozbiljno naklonjen sadasnjoj vlasti koja igra protiv sopstvenog naroda i ne vidim uopste kakav je interes foruma u ugnjetavanju naroda drzave Srbije?
Valjda treba da pomogne a ne da odmogne i valjda je to cilj postojanja ,kako ovog, tako i bilo kog drugog foruma!

Dzaba kad je mom starcu koji zivi u zgradi sa gradskim centralnim grejanjem stiglo da plati odzacarinu i plus jos 20% PDV na tu sumu!
Bem ti drzavu i lopove! Sam cu da ocistim odzak i sta njih briga jel on cist ili ne! Ako ce da se nesto zapali pa zapalice se meni a ne njima!
U stanju sam da zatvorim odzak i da im dokazem da necu da im platim!

Dzaba kad je mom starcu koji zivi u zgradi sa gradskim centralnim grejanjem stiglo da plati odzacarinu i plus jos 20% PDV na tu sumu!
Bem ti drzavu i lopove! Sam cu da ocistim odzak i sta njih briga jel on cist ili ne! Ako ce da se nesto zapali pa zapalice se meni a ne njima!

Пa стиже и мени ТВ претплaтa свaки месец, и тaко већ годинaмa, a мени не пaдa нa пaмет дa плaтим. A зa оџaчaрину је још лaкше, ти немој дa плaћaш, они некa ти укину чишћење оџaкa и то је то..

Danas su mi u poseti bili odzacari koji su popisivali koliko dimnjaka ima kuca,koje su visine i dali imaju otvore za ventilaciju. Dosla komsinica da pita a zasto oni to sad proveravaju na sta sam joj ja odgovorio,posto su oni rekli da je to zbog tehnickih stvari, da drzava hoce da naplacuje porez za budale i da ce naplacivati preko informatike odzacarinu.
Na to su se brze bolje ukljucili tih 4 odzacara da ce se naplacivati 1 dinar po kvdratnom metru kuce sto znaci da ako neko ima 100 kvadrata da ce placati mesecno 100 dinara a na godisnjem nivou je to 1200 dinara pa puta koliko domacinstava i eto para.
S obzirom da kod mene nema sta da se odrzava jer se grejem na gas koji apsolutno ne prlja odzak i koji je i posle 15 godina cist kao kad je sazidan sta ja onda tu ima da placam???
Znaci jos jedna pljacka ala "porez za budale" je krenula i pitam se samo sto drzavu brine u kakvom je stanju moj odzak tj. dimnjak.Valjda je logicno da kad se nekom zaprlja odzak da ga i ocisti tj. plati odzacara da ga ocisti a ne da placam mesecno a od toga nemam nista narednih 300 godina.
Ovo bi trebalo saseci u korenu i izaci na ulice jer samo tako mozemo spreciti izivljavanje nad nama!
Ajd nekako vise da se organizujemo i da pokazemo da ne mogu da nas jasu kad im se digne!

Ih ti zivis u kuci a ja u zgradi pa su i mene posetili pre par meseci. Tacnije banuo mi onako sav ozaren od jutarnjeg sunca negde oko 8:00, nalegao na zvono kao da je prva ljubav. Pitam ja ko je, on kaze odzacar, u prvi mah pomislio komsija hoce da mi ostavi klince da ih cuvam pa me zeza, kad ono stvarno, odzacar, sa sve cetkom i sesirom. Sav nadrndam poceo da zapitkuje, koliko ljudi zivi, koliko stanova ima u zgradi, koliko spratova, kvadrata stan, da li WC ima prozor i jos neke gluposti. Iskreno nisam se bas nesto trudio da mu odgovoroim pa sam rekao da ak bas zeli da zna, neka saceka da se vrhovni komandant zgrade vrati sa puta pa neka nju gnjavi....

A poenta naplate je veoma logicna, imas barem 20 miliona kvadrata stambenog prostora, mada ja mislim da je cifra minimum 40 kvadrata ( ako se dobro secam sta mi je brat rekao, u NS-u ima 30.000 praznih stanova - - - - - - - - - - -[/COLOR]

Ne nego ih zoves svaki mesec. Vidis ja nisam obratio paznju dal ima i ta stavka al moracu. Pa ako nemam odzake onda neka spreme malo stan sa tom cetkom...

Back