Odvojen život

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Samo neko ko je iskusio dugogodisnju vezu na daljinu i razdvojenost a i zivot sa nekim moze da zna sta zaista i kako zeli.
Usput ja i ne pricam o seksu...
Ta virtuelna paznja i deljenje emocija dodje bas to...kao neka masta...za razliku kada zivis sa nekim.
Ima ljudi, pogotovo danas...koji su toliko navikli da zive sami, da imaju svoj zivot, da i ne pomisljaju da ga dele sa nekim.
Meni je to negde tuzno.
To izgleda ovako...svako vece si za kompom...prepricavas svoj zivot, on svoj...on ima svoj zivot, ona svoj...a MI ne postoji...
zelis da se prosetas, da je uhvatis za ruku, da se probudis pored...a njega nema...nema ni jutranjih kafa, ni da dodjes sa posla a on kuci...
dodju praznici...mozda mozete mozda ne mozete da se vidite...i onda opet komp...sve dok ti se ne smuci.

A u slucaju da ste blizu a nikada ne pomislite da zivite zajedno...ni posle par godina...ne znam...meni je to pretuzno...nesto tu fali...
Uopste ne osudjujem...ali...nesto fali...ili ljubavi ili zrelosti da se veza konzumira u potpunosti emotivno i fizicki.

Svako bi verujem voleo da mu voljena osoba bude blizu. No, desi se da nije. I onda je pitanje da li čovek da traži nekog koji je blizu a da pusti tog nekog koga voli samo zato što nije blizu. Odgovori su razni i legitimni. Neko će opravdani reći ne mogu ja to, boli me. Neko će reći ne želim nikoga drugog pa makar bio udaljen.

Ali mislim da ova tema je ipak i tome da dvoje iako se vole žele živeti odvojeno. Ja bih lično ako može u istom stanu ili kući. No, ako ja imam svoju decu a on svoju, možemo se voleti i živezi svako sa svojom. Što da ne. Neće to smanjiti ljubav.

Dragi ili draga žive odvojeno od vas.

Šta mislite o takvim vezama ?
Da ili Ne?
Prednosti i mane?

Mislim da sam se već izjašnjavala po pitanju veze na daljinu ali ovo je sada pitanje odvojenog života ako dobro razumem.
Pa pravo da vam kažem brak je lep ali možda ne bi bilo loše ako ljudi ne bi morali da žive zajedno 😂
Mislim povremeno da žive pa da uzmu malu pauzu i da se onda malo zabavljaju, izlaze,lepi doterani, mirisljavi… i tako.
Mislim da bi neki brakovi duže trajali kad ne bi nužno ljudi živeli zajedno tj da brak to ne podrazumeva.

Ne vidim što bi se ljudi koji već žive odvojeno, uopšte vezivali brakom.Brak je varijanta za ljude koji žele zajednički život.Othervise,...no way!
Ofc, brak je iz praktičnih razloga bolji, kada imaju zajedničku decu, pod uslovom da funkcionišu kako se dogovore.

Ne vidim što bi se ljudi koji već žive odvojeno, uopšte vezivali brakom.Brak je varijanta za ljude koji žele zajednički život.Othervise,...no way!
Ofc, brak je iz praktičnih razloga bolji, kada imaju zajedničku decu, pod uslovom da funkcionišu kako se dogovore.
Valjda svi polaze od onoga pa lepo nam je zajedno zašto bi to prekidali pa ajde malo pa malo po malo i tako započnu zajednicki život. Deca su druga tema.
E onda kad se u to lepo umesa SBB, struja, računi onda je to pravo lice zajednickog života a to je manje lep deo, da ne pominjem d sina i još manje lepih od nabrojanog. 😉

Ја знам једног човека коме се ћерка удала званично у Београд али она живи у свом стану који јој је купио тата лоповчина а муж јој живи у свом стану. Виђају се једном седмично и тако живе. И сад он убеђује мене и моју кеву како смо ми затуцани јер не схватамо да је то данас "нормално" и да то приличи младим људима. Мислим се......бежи не једи говвна мајмуне......те западњачке форе причај тим твојим другарима неолибералима-болесницима.

Ја знам једног човека коме се ћерка удала званично у Београд али она живи у свом стану који јој је купио тата лоповчина а муж јој живи у свом стану. Виђају се једном седмично и тако живе. И сад он убеђује мене и моју кеву како смо ми затуцани јер не схватамо да је то данас "нормално" и да то приличи младим људима. Мислим се......бежи не једи говвна мајмуне......те западњачке форе причај тим твојим другарима неолибералима-болесницима.
Pa nekom je normalno.
Tebi u stvari problem sto zive u dva stana a ti sa kevom :lol:

Pa nekom je normalno.
Tebi u stvari problem sto zive u dva stana a ti sa kevom :lol:
Не. Смета ми то што га деценијама знам као ларву црва а притом је покондирена грађанистичка тиква. Замисли кад уцени раднике отказом да му раде у селу на њиви и фарбају кречом воћке. Ко одбије добија отказ. Прошле године мом рођаку машина одсече пола прста, чим је изашао из болнице сачекао га је отказ. Има више повода зашто ми се гади као појава. Један од њих је да је остао дужан мојој мајци 1000 евра које никад није платио али је примарно то што је позападњачена куловчина. Јеббеш паре.

Не. Смета ми то што га деценијама знам као ларву црва а притом је покондирена грађанистичка тиква. Замисли кад уцени раднике отказом да му раде у селу на њиви и фарбају кречом воћке. Ко одбије добија отказ. Прошле године мом рођаку машина одсече пола прста, чим је изашао из болнице сачекао га је отказ. Има више повода зашто ми се гади као појава. Један од њих је да је остао дужан мојој мајци 1000 евра које никад није платио али је примарно то што је позападњачена куловчина. Јеббеш паре.
Nije on zapadnjacki orijentisan, nego hoce da sacuva lovu i nepokretnosti.
0.jpg

Зависи од много фактора, пре свега од тог неког конкретног пара. Ја сам пробао на даљину, али био сам баш млад, 19 година, није ишло никако.. мада, ту је било разних неких других проблема.

Back