odvikavanje od pelena

biska:
Razloga nije bilo za tvoj prethodni komentar, a vidim da ni ovde ne znas sta pricas.
Da li ce se ona upiskiti ili ne preko noci ja to ne znam, a sigurna sam da je bolje da joj stavim pelenu na nacin na koji to cinim nego da bude mokra cele ili deo noci i da upiski krevet, posteljinu i prekrivac.
A sto se tice toga sta sam ja davno trebala da uradim, veruj mi da sam sve uradila na vreme. Naviknuta je sa deset meseci da sedi na nosi i da obavi ono za sta je ista i namenjena.
Trenutak kad je bila spremna da se odvoji od pelene je nesto drugo, kao i trazenje tj. uzimanje nose.

I naravno da imam razloga da se hvalim, a to sto tebi to smeta bas me briga

ОК, ја не знам шта причам.
Љуби децу, надам се да си бар према њима мање нетрпељива.
Поздрав.

Milly73:
А деца брата моје куме су носила пелене до 5. године!!!!!!!! Они не живе овде, у Србији, и када су деца дошла у посету, бака је одмах деци скинула пелене и одвикла их!

Bake su zakon. I mene je moja naucila, rekla mi da ce policija da svrati i odnese nosu, i meni se to svidelo. :lol:

Evo i ja malo da se hvalim. Moj sin poceo da trazi nosu i jako, jako retko mu se desi da se upiski. Mogu li da ocekujem neku regresiju? Sa skidanjem pelene nocu jos nismo poceli, jer on i kad se upiski ne pokazuje da mu to smeta. Pusticu ga jos mesec dana, a onda krecemo i sa time.

Ma, moj sin pije puno tecnosti, i jako, jako retko kad mu je pelena suva ujutru, tako da cu ipak jos malo pricekati sa tom nocnom pelenom, time pre sto mu ne smeta kad je mokar. Par pitanja: sta radite kad ste na ulici sa detetom kome se neodlozno piski ili kaki? Sta po snegu? Jel previse hladno da se tada piski ili nije?

Moj sin će 19. nov. 3 godine i još uvek mu stavljam pelenu ali samo noću. U vrtiću kad spava 1,5 sat neupiški se ali kod kuće ako spava 2 sata oko podne skoro obavezno se upiški. Noću naravno piški i to bar 2 puta. Sve to zavisi od toga koliko dete tečnosti pije pre spavanja i u toku noći ( ako pije). Moj stariji sin je prestao da pije na flašicu sa 2 god. i tada smo i skinuli pelenu. I ja se psihički i fizički spremam za buđenje noću, mislim da je to jedino rešenje ako dete već samo nareguliše mokrenje( nemože da izdrži do jutra).

Back