Odvajate li zatvarace i bacate li flase odvojeno kada ste u Srbiji?

• Začetnik teme Začetnik teme Zauz
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
nije empatija, to je marketinski trik za manipulisanje masama

Svako ima objasnjenje zasto nesto ne radi,to je u prirodi ljudi.

Tebe kapiram,ako ti izaziva zavisnost nemoj.
Mene ne vuce da skupljam naokolo zatvarace,doprinosim koliko mogu i to je to.

Znam kako nase drustvo gleda na ovakve ljude,svaki dan okretanje glave i guranje problema u zapecak kao da ce te osobe nestati - a nece,tu su medju nama i zive u agoniji jer smo ugl.sebicno drustvo,bez ikakve drustvene svesti o tome koliko njima ovo znaci.

Oni nemaju zivot,oni nemaju nista,i sitnice im mnogo znace.Ovo im znaci bukvalno laksi zivot.

Manje-više da.

Zanimljivo je to da je sakupljanje čepova u našem narodu veoma lak za širenje.

Da kompanije koje prodaju flaše imaju malo obzira, recimo, rekli bi da nakon svake prodaje na 500.000 flaša doniraju neki aparat ili krevet u neku bolnicu, a da se o tome može javno pristupiti i da ljudi vide i imaju dokaz da to zaista funkcioniše.

Na taj način bi i te kompanije privukle više potrošača, a pogotovo ukoliko se to postavi kao dobar marketinški faktor te i druge kompanije počnu sa sličnim akcijama.

Problem je što bi se kod as onda stvorile grupe tipa

AKVA VIVA SAMO DORĆOL BAJO MOJ

kao i

VODA JANA SA KALEMEGDANA

Ne bi me čudili ni kačketi. :mrgreen:

Selektiram smeće, ne samo čepove, nego svu plastiku, metal, papir i staklo. Nije rešeno da mogu sve da odložim na istom mestu, ali uvek odnesem gde treba. Skupljam i ulje od prženja, jednom godišnje može da se preda, zajedno sa raznim hemikalijama, farbama. Tako mi je čistija savest, nadam se da i oni svoj posao obavljaju savesno, da ne bude da sam se džabe trudila.

Čepove od flaša sakupljamo, posle ih nosimo u obdaniše ili školu. Akcija je malo posustala, pa je sada manje kutija nego ranije, ali meni je to super stvar. Ne samo da pomaže ljudima u zajednici, nego se i klinci uče da je to važno, plus razvijanje ekološke svesti. Znam da ima mnogo važnijih stvari kada je ekologija u pitanju,ali lično sam prisustvovala sceni na aerodoromu- uredno postavljene korpe za različite kategorije, ljudi obraćaju pažnju na to i dolazi tetkica i sve izruči u isti džak... Tako da koliko god malo, i to je bolje nego ništa :)
,

Back