Odvajate li zatvarace i bacate li flase odvojeno kada ste u Srbiji?

• Začetnik teme Začetnik teme Zauz
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Zauz

Buduća legenda
VIP
Poruka
47.477
Napominjem u Srbiji jer ne zive svi ovde.
Naslov je prilicno slb jer originalni nije mogao da stane (stalno "previse karaktera" menjajte toooo) tako da je utisak znam kakav.

Postoji akcija skupljanja zatvaraca iz humanog cilja.
Odvajam,ostavljam u prodavnici gde je kutija za skupljanje istih.
Vi?

Ovo drugo sam pocela da radim kako bi bila u pokretu,vezba da stanem na noge sigurno.Sad kada hodam i trcim bez bola,kada sam zdrava radim to da se resim nepotrebne plastike,smeknem bate na motorima.
Kakvo je stanje kod vas?

...dok sam isla na Onkoloski nosila sam redovno, koliko je to malo nema veze, svi po malo skupi se prilicno...sad ne idem do jeseni pa sto skupim do tad ponecu opet...nisam
videla da ovde kod mene ima neko mesto u prodavnici gde se sluplja...videh neki dan kao neku kutiju i pominje se neka kuca....kakva, cija to ne znaju da kazu, ali su znali da
skrenu paznju da se ne ubacuje sitan novac, samo papirni....

kakvi zatvaraci kakva humanitarna akcija??? ja nemam pojma o cemu vi pricate
ja mislila tema o recikliranju plastike :lol:

Danas odem na oglase da vidim za koje pare mogu da se otarasim nekog starog gvožđa, bakra, mašine za veš, šporeta, da raščistim radionicu, garažu, neki magacin, šta već, i shvatim da sam kao Koštunica potpuno neobaveštena.

Te sekundarne sirovine obuhvataju širok spektar artikala, pai između ostalog, vidim da ljudi otkupljuju i zatvarače za flaše.
I još stotinu čuda se tamo optkupljuje na oglasima.

Danas odem na oglase da vidim za koje pare mogu da se otarasim nekog starog gvožđa, bakra, mašine za veš, šporeta, da raščistim radionicu, garažu, neki magacin, šta već, i shvatim da sam kao Koštunica potpuno neobaveštena.

Te sekundarne sirovine obuhvataju širok spektar artikala, pai između ostalog, vidim da ljudi otkupljuju i zatvarače za flaše.
I još stotinu čuda se tamo optkupljuje na oglasima.

a zasto samo zatvarace, ja sam totalno zbunjena, zasto ne cele plasticne flase i kese i sve ostalo od plastike
sta je fora pa samo zatvarace??

imas sluzbu za otkup starih kucnih aparata, prosle god sam ih zvala uzeli mi neke aparate i platili, imaju cenovnik, nije nista znacajna cifra, oni kao satro to nose na reciklazu, ko zna dal je tacno
guglaj imas te sluzbe po srbiji

a zasto samo zatvarace, ja sam totalno zbunjena, zasto ne cele plasticne flase i kese i sve ostalo od plastike

imas sluzbu za otkup starih kucnih aparata, prosle god sam ih zvala uzeli mi neke aparate i platili, imaju cenovnik, nije nista znacajna cifra, oni kao satro to nose na reciklazu, ko zna dal je tacno

Ima službi, ima, ali ja ne znam kako oni misle da izmere ono moje gvožđe.
Hoću da prodam i neke nedovršene mašine teške preko 100 kg.

Kako bi mi sada dobro došao onaj zevzek Sebastijan i njegov drugar Ramaj.:(

Flase na drugi stranu.
Moj klinac nosi u skolu, deca su bas azurna :) Vuku flase svaki dan. I direktorica planira od toga da kupuje klime za ucionice. Mislim da su dve vec uzeli.

Ako se zadesim pored neke kutije a imam flasicu u ruci ubacim cep inace ne odvajam,
iz razloga sto ne radim ono sto bi drzava trebala da radi..da pomogne hendikepiranoj deci
i svoj deci ove nase zemlje kojima je pomoc potrebna umesto sto razbacuju novac na sve i svasta
placaju raznorazne nevladine organizacije i komisije sa platama od 1000 evra i vise, a koje ne sluze nicemu.
a jedna klasicna invalidska kolica kostaju koliko sam videla oko 100 evra, sto za ovu drzavu nije nikakav trosak,
a udaraju tamo gde su ljudi najosetljiviji ,na decu, ocekujuci da mi sami to sve izfinansiramo.Isto je kao sa inkubatorima
i opremanjem decijih bolnica, sto bi inace drzava trebala da operemi svaku bolnicu i zdravstvenu ustanovu
znaci, ljuta sam kada vidim ovakve akcije

Back