Odustajanje od svojih zelja

Ja mislim da treba biti realan i skroman.Ja sam takva po prirodi! Verujem da sam za neke stvari u životu, možda imala samo više sreće, nego pameti...ali tako mi je valjda bilo dato!Za sve drugo, za šta sam se ranije "hvatala", skoro očajnički pokušavajući da ostvarim...u jednom trenutku sam se čini mi se "probudila" i zapitala: "da li je vredno tolikog truda, zrtve i odricanja"? Kad sam skontala da nešto nije bilo toga vredno, nikad više se nisam ni oko čega toliko cimala. Zašto bih? Ako je suđeno i meni dato...desiće se kad-tad, ako nije neće... sve i da "dubim na glavi"!Sada poželim nešto samo ukoliko sama uvidim, da mi se ka tome prosto sami "putevi otvaraju", pa prepoznam to kao neku priliku. Ako stvar krene "da me sabotira, guši, opterećuje i iscrpljuje...batalim,takoreći još u startu!Život bez snova jeste život bez nade,ali treba pronaći neki sopstveni balans. U smislu procene:" Pazi šta želiš, možda ti se i ostvari"!
Jjebbeš mi sve, ovo boldovano prepisujem u svesku sa citatima. Ozbiljno.

Ovo moje traje 3 meseca vec, zbog korone i taj dzumbus ostadoh bez posla pa sam finansijski na 0...Voleo bih da izlazim vise ali virus i svi su se zatvorili i pronasli nekog a meni univerzum poslao nesto sa drugog kraja sveta a ne ovde...A imam sad neku zelju da nadjem nesto ovde a ne moze, ovde devojke ako cuju da ne radis i nisi neki popularni mudo onda jedva i pricaju s tobom...Neizvodljivo je cak i kad bih upao na to radno mesto i imao 700€ platu opet sam tanak s vremenom i za takav odlazak preko treba po racunici 4000€ da odes ko covek a mozda i vise a i mozes da ga i isduvas jer ko zna...Mislim da cu odrzati kontakt samo na nivou interesovanja zbog sviranja muzike i online saradnje ovo drugo cu da gasim polako...
Ti si sam sebe "sabotirao" prevelikim očekivanjima!Možda si sada i na nuli",kako i sam kažeš. Ali to se i desilo s nekim razlogom, koga možda trenutno ne vidiš i nisi svestan...ali rećiće ti se vremenom samo!Ne volim da delim ljudima savete...ali ovako iz tvoje priče... ne donosi nikakve odluke "unapred".Ne "kuni se" u nikad više...jer se u životu nikad ne zna! "Kolo sreće se okreće"...pa i Korona neće doveka!Ne zatvaraj sam sebi puteve...nikad!

• Podržavam
Reactions: DUH
Neispunjena zelja nije neuspeh, to su dve totalno razlicite kategorije...
Sto vise zelja, najbolje vise nego sto ih mozes popamtiti , to je lakse da ih prebolis, ako uopste treba da ih preboljevas...

Zasto ljudi zele nemoguce?
A sta je to nemoguce?
Pa nemoguce je upoznati stidljivu osobu ako si podigao zid od 4m, jer ce svaka stidljiva osoba to shvatiti kao zelju da ne upoznajes druge...
Tvoja namera mora biti ocigledna i pristupacna..

Sa druge strane, tvoja ocekivanja moraju biti sakrivena jer sto je veca nagrada, vece su i lazi da bi se ostvarile...
Ali ako igras hrabro, pa ocekivanja budu cak pomalo i neuskladjena, npr naiva koja ocekuje naivu...moze se uz srecne okolnosti stici do toga..

Dve stvari blokiraju skoro sve......
emotivna ucena i razaranje roditelja
finansijska nestabilnost....

Prva zato sto stvara delay efekat....tj produzava se odlaganje u trenutku kad osoba oseti da je vreme za nesto....gubi se tempo...
Druga zato sto mnoge stvari u Srpskom drustvu zavise od ekonomske osnove...na ovaj ili onaj nacin...

Postoje razlike u ponasanju polova, nebitno da li je u vezi Mz odnosa ili posla ili nauke ili svacega....postoje razlike...i to treba uzeti u obzir...

Okruzenje je vrlo rado da vam unisti zelje, ne da pomogne jer je takvo Srpsko drustvo...zajedljivo , prestizno , maliciozno , i oportunisticko..
Naravno i da bude zabavno....moze istovremeno oba...i zabavno i zlurado...i prijateljski...zasto ne bi moglo...

Back