Одуговлачење

Старија иде у музичку школу, то јој је 3 пута недељено (и превише!) а ишла је две године на одбојку па је престала јер су тренинзи од 10 до пола 12 увече (деца из основне школе?!:roll:)...од скоро скоро иде на приватне часове математике једном до двапут недељно јер ја не умем (и не желим) да се бакћем са математиком... Ето, мислим да јој је и то превише, ионако има мало слободног времена због много много празног хода (обувања једне чарапе по пола сата....и тааако...:confused:)
А ја сам одрастала без икаквих обавеза у том смислу, па ми и сама та музичка звучи преоптерећујуће...:confused:...али пошто стално говори да ће се бавити музиком - нек јој буде!

Vidi sta kazu profesionalci u toj knjizi koju ti je Harmony preporucila, ali onako laicki iako nemam decu, bih ti preporucila da joj ne ukidas muzicku skolu, ako to vec voli. Znam takve slucajeve moje dve drugarice su pocele da treniraju jos u srednjoj skoli tkd, ali kada je trebalo da kupe kimono morale su da prestanu, roditelji su smatrali da je to nevazno i da je bitna samo skola (nisu ispale bas sjajne kasnije sto se tice skole, postali su im bitni iskljucivo izlasci). Pa onda jednom decku su roditelji ukinuli takodje sport i to jos u osnovnoj skoli, jer je skola bila bitnija, a on nije bio los djak (kao ja npr. :lol:). Meni nisu zakidali, ali sto rece Nevena ispravi to sad, jer kasnije ce trebati vise truda.

Potpuno razumem ovaj problem.
Ja sam kao dete odugovlacila bas sa onim sto nisam volela da radim.:(
A moje starije dete(tj.moja pastorka)ima nevidjeni problem sa tim,moj muz sizi,ja je jednim delom razumem,ali ne mogu da pomognem.
Vec je u gimnaziji,obaveze su ozbiljnije i nema se vremena za bacanje:confused:
Kako to objasniti nekom ko prosto ne moze protiv sebe?
Bila je bolesna oko 2 nedelje,nije bilo sanse da ide u skolu,sve se naravno nagomilalo,a ona je vikala sutra cu,sutra cu,i sada sta drugo nego panika:roll:
Meni je opet jako zao,gledam da joj pomognem sto vise mogu oko prirodnih predmeta(posto joj ne ide bas najbolje,a profani traze dosta)ali toliko se nakupilo da vise ni sama ne znam metodu kako ubrzano da nauci...A opet glupo mi nekako da se dernjam na nju,ipak koliko god da smo bliske nisam joj ja mama:think:Muke na sve strane.
A opominjali smo,svi smo opominjali.

Софија:
Знаш како сам ја одрастала- војнички!

Nisam tako odrasla, ali sam tako sebe dovela u red :lol:
Ali kao sto rekoh ja nisam imala tih problema u srednjoj skoli, vec u osnovnoj i na faxu, vratilo se :eek:
Tacno sam znala kada ustajem kad sta radim....... i dan danas moram tako, kada se uhvatim da sam pobegla samoj sebi. :rida:

Ајд да не цитирам све, одговорићу уопштено свима:

Није она баш сјајна у музичкој! :( И њу отаљава преко воље. Солфеђо мрзи, гитару воли, али, по могућству, ако не би морала да је вежба...:roll: За сада само на оркестар радо иде због друштва.......али ни за живу главу неће да се испише из музичке!!! :confused:
Она само ВОЛИ ДА ПЕВА, не воли да грува лествице, молове и дурове, не воли да вежба инструмент (дојадила јој је акустична, хоће да јој купим електричну гитару:sad2:)...а иде у музичку зато што би желела да у средњој упише соло певање (тога нема у нижој, па зато мора нешто да свира)...
Риба хоће да буде рок звезда....али ако би слава могла да јој падне са неба, а да она не мора да се помучи! :poludeo:

Posto sam dobro iskritikovala sada moram i da pohvalim moje cedo:heart:
Juce smo imali "roditelji sastanak" u njegovoj skolici i sve najbolje sam cula...
Paznja i zapazanje odlicni,radoznao,mastovit,poslusan,drustven( liderom ga zovu)...ma sve super srce mi bilo prepuno i cini mi se da sam u jednom trenu i poletela od srece i zadovoljstva:lol:
E jedino.... kazu vaspitacica i psiholog...ponekada ne stigne(stvarno?:eek:) da zavrsi svoje radove jer on tezi perfekciji pa se zadrzava na detaljima i uredjivanju rada(to je njihovo objasnjenje)i u tome "cas "se zavrsi...znaci kontrolne cemo imati na pola napisane jer ce on davati opsirne odgovore:lol:
U glavnom od svih stvari koje sam nabrojala u postu pre on ama bas ni jednu ne radi u skolici,pitala ja,cak mi kazu da mladju decu on vodi na pranje ruku i opominje da spreme igracke:eek:
Pa zasto je onda kod kuce takav?Da li se opusti ili tamo ima neku vecu stimulaciju:think:?
Па зато што има лидерску црту.:D
Озбиљна сам скроз.:neutral:

Он у кући нема потребу да се доказује, а тамо мора, да би био лидер.
У кући ћете ви да завршавате ствари уместо њега, а ван куће ће други.

Паметан малиша, као да сам га ја родила.:mrgreen::lol:

п.с. иста таква сам и ја увек била- код куће, ма више од оловке нисам хтела да дигнем ( на силу сам све остале обавезе радила, а кад сам довољно одрасла да имам начин да ухватим кривину, то сам здушно користила и користим), али зато ван куће увек дам све од себе. То је оно идење логиком, код куће ти сви праштају, а ван ње не може на лепе очи.:lol:
Так'и смо ти ми који волЕмо да наређујемо. Али да знаш, малиша ти ствари ради баш на начин на који треба- задобија своје лидерство на прави начин- доказивањем свог знања, умећа и дисциплинованошћу.;)

Ајд да не цитирам све, одговорићу уопштено свима:

Није она баш сјајна у музичкој! :( И њу отаљава преко воље. Солфеђо мрзи, гитару воли, али, по могућству, ако не би морала да је вежба...:roll: За сада само на оркестар радо иде због друштва.......али ни за живу главу неће да се испише из музичке!!! :confused:
Она само ВОЛИ ДА ПЕВА, не воли да грува лествице, молове и дурове, не воли да вежба инструмент (дојадила јој је акустична, хоће да јој купим електричну гитару:sad2:)...а иде у музичку зато што би желела да у средњој упише соло певање (тога нема у нижој, па зато мора нешто да свира)...
Риба хоће да буде рок звезда....али ако би слава могла да јој падне са неба, а да она не мора да се помучи! :poludeo:
Па ако ти је бивши Црногорац, ето објашњења.:mrgreen:

Шалим се...него, је л' увек била таква? Да није фаза у питању?:think:

Па зато што има лидерску црту.:D
Озбиљна сам скроз.:neutral:

Он у кући нема потребу да се доказује, а тамо мора, да би био лидер.
У кући ћете ви да завршавате ствари уместо њега, а ван куће ће други.

Паметан малиша, као да сам га ја родила.:mrgreen::lol:

п.с. иста таква сам и ја увек била- код куће, ма више од оловке нисам хтела да дигнем ( на силу сам све остале обавезе радила, а кад сам довољно одрасла да имам начин да ухватим кривину, то сам здушно користила и користим), али зато ван куће увек дам све од себе. То је оно идење логиком, код куће ти сви праштају, а ван ње не може на лепе очи.:lol:
Так'и смо ти ми који волЕмо да наређујемо. Али да знаш, малиша ти ствари ради баш на начин на који треба- задобија своје лидерство на прави начин- доказивањем свог знања, умећа и дисциплинованошћу.;)

Znaci na te' lici:lol:
Ma nek 'vata sve krivine moguce samo da zna u pravom momentu i situaciji,ako je lopov ja mu/ti skidam kapu....Ja sam se bojala da ima neki problem sa koncetracijom ali u skoli govore sasvim suprotno!

Back