Odsustvo ,,lepih" emocija

ja uopšte ne mislim da si psihopata.. pre svega, jer smatram da psihopata ne bi na ovakav način govorio o svojim problemima..
vidi, za sve postoji neki okidač.. kada budeš shvatila šta je izazvalo ovo tvoje stanje, moći ćeš i da radiš na rešenju problema.. nema svrhe baviti se rešavanjem posledica dok se ne reši uzrok..
Pali su mi bas danas na pamet roditelji koji su mozda uzrok.
Oni su meni od nulte godine govorili kako se ne treba vezivati i kako je to bolesno, kako su veze bolesne, kako je ljubav iluzija, sve nesto u tom fazonu. Svaki dan po ceo dan. Doduse ja im nikad nisam verovala i suprotno sam tvrdila, jedino ako je njihovo razmisljanje urezano meni u mozak, tj podsvest mi prihvatila to.
Kako to resiti ne znam, znam da je vazno otkririti uzrok pre svega..

Послато са SM-G531F уз помоћ Тапатока

Oni su meni od nulte godine govorili kako se ne treba vezivati i kako je to bolesno, kako su veze bolesne, kako je ljubav iluzija, sve nesto u tom fazonu. Svaki dan po ceo dan. Doduse ja im nikad nisam verovala i suprotno sam tvrdila, jedino ako je njihovo razmisljanje urezano meni u mozak, tj podsvest mi prihvatila to.

roditelji što mogu da sjebbu nekoga, to niko drugi ne može.. :neutral:

100% ti je to zbog roditelja. Ja znam puno srpkinja koje se plaše da će na porođaju umreti. A strah od smrti su im preneli roditelji. Šta ćeš, takav je život. Susedima je majka, a nama maćeha.

valjda pravo mesto za temu.

videla sam da ima brdo slicnih tema ali ovo je malo drugacije rekla bih.
dakle ja nemam lepe emocije, u stanju sam da mrzim, budem besna, tuzna, depresivna. ali nikada nikog nisam volela sem porodice, ni prijatelja ni partnera, ne vezujem se ni za koga, mozemo se deceniju druziti, necu biti vezana i necu voleti.

moja psihologica je to nazvala odsustvom lepih emocija i kaze da se verovatno plasim vezivanja. sledeca tema o kojom treba da pricam s njom na razgovoru :D

sta vi mislite o ovome, da li neko ima ovaj trip? mislite da je u pitanju strah od vezivanja?
da ne pricam samo sa strucnim licem.

moderatori nek brisu ako je nepotrebno

Prvo, mislim da nije pametno tako direktno iznositi intimu na forumu, a drugo, nije to ništa neobično danas, ima takvog sveta koliko oćeš, mi smo takve u partizanima, a bogami i kasnije, u četnicima, zvali "pajseri", ono ok je lik, ali fest bi te pustio da crkneš, a ne bi prstom mrdnuo, što kažu naš stari takvi ladne vode čoveku na samrti ne bi doneli...

Poslednja izmena od moderatora:
dakle ja nemam lepe emocije, u stanju sam da mrzim, budem besna, tuzna, depresivna. ali nikada nikog nisam volela sem porodice, ni prijatelja ni partnera, ne vezujem se ni za koga, mozemo se deceniju druziti, necu biti vezana i necu voleti.

moja psihologica je to nazvala odsustvom lepih emocija i kaze da se verovatno plasim vezivanja. sledeca tema o kojom treba da pricam s njom na razgovoru :D

sta vi mislite o ovome, da li neko ima ovaj trip? mislite da je u pitanju strah od vezivanja?

Ti si kukavica i plasis se odbijanja. Prepusti se i ljosni. Koristice ti. Mada, moguce je da nisi bas dobro porazgovarala sa sobom i tacno definisala problem. Mozda si sposobna za sve, samo nisi svesna toga. Kako znas da ne mozes da negujes lepe emocije ako ih nisi osetila? Predje se covek, umisli svasta i krene da sumnja u sebe i to koliko vredi. Nisam primetila da si neko djubre, tako da ima nade za budjenje... :lol:

Vidim sad da su i roditelji doprineli. Steta...

Imam, za zivotinje se jako vezujem, za bendove, clanove bendova, skoro je jedan umro polomila sam se emocionalno. Valjda sto je za mene to neka daleka osoba, ali za stvarne ne mogu da se vezem :D
Likovi iz filmova, knjiga, da.

Možda ti ništa ne fali nego ti se prosto ne dopadaju ljudi koje srećeš i kojima si okružena...

Prvo, mislim da nije pametno tako direktno iznositi intimu na forumu, a drugo, nije to ništa neobično danas, ima takvog sveta koliko oćeš, mi smo takve u partizanima, a bogami i kasnije, u četnicima, zvali "pajseri", ono ok je lik, ali fest bi te pustio da crkneš, a ne bi prstom mrdnuo, što kažu naš stari takvi ladne vode čoveku na samrti ne bi doneli...

pa sta sam to tako strastno intimno iznela i zasto to ne valja?

- - - - - - - - - -

verovatno zbog roditelja samo sto ja i dalje ne znam kako to da resim.

Vežbaj hrabrost!
A svakako si kao mala bila osujećivana...
Ova tvoja psihologica se zadovoljila da konstatuje da si nesklona vezivanju,a nije ti rekla šta možeš i trebaš da preduzmeš!
Treba da vežbaš kontakte s ljudima!
I vežbaj da osećaš šta oni osećaju!
Time ćeš izbeći začarano kolo svog narcizma i ubrzo prigrliti nekog...;)

nije mi rekla sta da preduzmem jer sam ja govorila da to nije istina i da tu nema sta da se prica, bas imate svi tik na psihologe i psihijatre, meni su pomogli u dosta stvari tako da dosta s tim ako nije problem.

kontakte s ljudima imam samo preko interneta, u reali samo jednog druga. druzimo se 2 godine ja i dalje nemam nikakvu dublju emociju prema njemu sem da mi je drag lik.
tako mi je i s ostalima bilo, ne znam ni kako ljudima uspeva da se vole i da se vezu, ja se samo za macku vezem, i porodicu.

Back