Odštete i prigovori vezano uz putovanja

mačka zagrebačka

Stara legenda
Moderator
Poruka
89.791
Kao što je poznato unatrag nekoliko godina i dosta potencirano kroz medije turisti ukolio se smatraju zakinutima za neku uslugu koju su uplatili i očekivali a nisu dobili mogu uložiti žalbu... Ponekad je zanimljivo vidjeti na što se sve ljudi žale pa za početak prenosim ovo a svakako mislim da ima toga još :lol:
Na temu me inspirirao tekst koji je objavljen na
https://net.hr/webcafe/svastara/aus...-i-oseka-c17274b2-262a-11ee-8a6e-0ee8f36581c7
a prenosim samo dio

Jasno nam svima je da turisti ponekad mogu biti bespotrebno sitničavi i čangrizavi, a toga je itekako svjestan i bečki odvjetnik Eike Lindinger, čovjek koji već tri desetljeća zastupa turoperatere.

Naime, taj se muškarac upravo prisjetio nekih anegdota u razgovoru za austrijske medije, pa je tako u razgovoru s novinarima spomenuo i turistkinju koja je odlučila dići tužbu jer je morala "juriti" za Jadranskim morem.

Kako to prenosi portal Krone, ta se žena iz talijanskog Grada (gradića smještenog nasuprot Piranskom zaljevu) u domovinu vratila izvan sebe jer, taman kad je poželjela otići na kupanje, mora "nije bilo".

Morala je za njim hodati nekoliko metara, pa se osjetila obmanutom fotografijama iz turističkih prospekata.

A i ova je za darwinovu nagradu :lol:

pritužbu neke turistkinje koja se naljutila kada u Ankari nije mogla vidjeti more!...

“Biseri” turista su svojstveni svim nacijama, pa je tako veliki broj i onih koji su nasmejali srpske turističke radnike.

Jedan od takvih je razgovor s mladićem koji je tražio mesto u Grčkoj čijeg imena nije mogao da se seti, a koje počinje na slovo “L”. Posle nabrajanja: Lefkada, Leptokarija, Litohoro, Larisa, on se setio: “Mislim da se zove last minit!”

U jednoj agenciji je roditelj pitao: “Da li mogu u sobu da dodam još jedno dete”, a kada su ga pitali koliko mališan ima godina, on je odgovorio – 24. Da nije reč o šali, govori još jedan primer roditelja koji je proverio da li dete plaća samo avio-kartu, a kada su ga pitali koliko ima godina, on je rekao – 27. Tinejdžeri u Srbiji vole duže da spavaju, sudeći po sledećem slučaju: let za Rodos je bio planiran u sedam časova ujutro, a roditelji su pitali da li može to da bude nešto kasnije, zbog deteta koje, inače, ima 13 godina......

:lol:

evo još zanimljivosti :lol:
Jedna Njemica zatražila je u kolovozu povrat novca jer zgodan animator u hotelu nije želio zadovoljiti baš sve njezine želje. Dakako, misli se na one seksualne...

Poljakinja je pak tužila putničku agenciju jer je njena kćer na putovanju kroz Egipat ostala trudna. Majka je bila uvjerena da joj je kćer zatrudnjela zbog prevelikog broja spermija u bazenu, iako je vjerojatnije da je kćer imala više sreće kod hotelskog animatora od već spomenute Njemice.

Nadalje, jedan Englez odmah nakon ukrcavanja na cruiser tražio je od osoblja novu kabinu, uz argument da je platio pogled na more, a iz kreveta vidi samo parkiralište. Međutim, nespretni turist je zaboravio da brod još nije isplovio i da zapravo gleda na luku jednog britanskog grada.

Među glupim, zabavnim pritužbama ističu se:

"Razumijem da u šatoru u prašumi nema struje, ali zašto nigdje ne mogu napuniti svoj mobitel?"

"Bio sam šokiran kad sam stigao u Italiju i primijetio da u dućanu ne primaju moje dolare."

"Rekli ste mi da stručni vodič govori Engleski, ali niste mi rekli da ima njemački naglasak."

"Pijesak je bio previše vruć. To nije pisalo u brošuri."

"Nitko nam nije rekao da će more biti puno riba. Djeca su bila šokirana."

evo još zanimljivosti :lol:
Jedna Njemica zatražila je u kolovozu povrat novca jer zgodan animator u hotelu nije želio zadovoljiti baš sve njezine želje. Dakako, misli se na one seksualne...

Poljakinja je pak tužila putničku agenciju jer je njena kćer na putovanju kroz Egipat ostala trudna. Majka je bila uvjerena da joj je kćer zatrudnjela zbog prevelikog broja spermija u bazenu, iako je vjerojatnije da je kćer imala više sreće kod hotelskog animatora od već spomenute Njemice.
Ajooooj....:rotf:

Prirodoslovni muzej

„Sve je puno mrtvih životinja. Moj je sin tražio da izađemo, nismo mogli izdržati. Nimalo prikladno za vegane.“

Big Ben – tko još zna na kazaljke?

„Ne shvaćam strku oko ovog sata. To je doslovno samo sat. Ionako će biti digitalan za 30 godina.“

Smiješne pritužbe turista: Dali ste nam bračni krevet, odgovorni ste za moju trudnoću :rotf:

Rezervisali smo izlet u vodeni park, ali niko nam nije rekao da ponesemo kupaći kostim i peškire. Pretpostavili smo da su uključeni u cijenu.
Plaža je bila previše pjeskovita. Morali smo da čistimo sve kada smo se vratili u sobu.
...
Shvatili smo da pijesak nije isti kao pijesak u brošuri. Vaša brošura prikazuje bijeli pijesak, a ovaj je bio više žut.
Trebalo bi zabraniti sunčanje na plaži u toplesu. Mome mužu je pažnja stalno bila odvraćana, a došao se samo odmoriti.
Iako je u brošuri pisalo da je kuhinja potpuno opremljena, nismo zatekli rezač jaja u ladicama.
Bili smo na odmoru u Španiji i imali smo problem sa taksistima jer su svi bili Španci.
Ceste su neravne i grbave tako da nismo mogli čitati vodiš za turiste tokom vožnje do hotela. Zbog toga, propustili smo mnoge stvari koje bi naš odmor učinile ljepšim.

Let od Jamajke do Velike Britanije je trajao devet sati. Amerikancima je trebalo samo tri sata da stignu kući. To nije fer.
Uporedili smo veličinu naše jednokrevetne sobe sa trokrevetnom sobom naših prijatelja, i naša je mnogo manja.
U brošuri je pisalo: "Hotel ne posjeduje frizera". Mi smo profesionalni frizeri i mislim da smo zbog toga duže čekali.
Bilo je previše Španaca. Recepcioner je pričao španski, hrana je bila španska. Niko nam nije rekao da će tu biti toliko stranaca.
Morali smo čekati u redu za ulaz na čamac koji nije bio klimatizovan.
Vaša je dužnost kao vodiča bila da nas obavijestite o glasnim i nekulturnim gostima prije putovanja.
Ujeo me komarac. U brošuri nije pisalo ništa o komarcima.
Moj zaručnik i ja smo tražili sobu sa odvojenim krevetima, a dali ste nam sobu sa bračnim ležajem. Sada vas držimo odgovornima za nastalu situaciju i moju trudnoću. Da ste nam dali sobu kakvu smo tražili, ovo se ne bi desilo.
Kupili smo Ray-Ban naočale od uličnog prodavača za pet eura, a poslije smo saznali da nisu originalne.
Odsjeli smo u hotelu sa pogledom na park kada smo vidjeli uzbuđenog slona. Moj doživljaj nakon tog prizora mi je upropastio cijeli odmor.

“Biseri” turista su svojstveni svim nacijama, pa je tako veliki broj i onih koji su nasmejali srpske turističke radnike.

Jedan od takvih je razgovor s mladićem koji je tražio mesto u Grčkoj čijeg imena nije mogao da se seti, a koje počinje na slovo “L”. Posle nabrajanja: Lefkada, Leptokarija, Litohoro, Larisa, on se setio: “Mislim da se zove last minit!”

U jednoj agenciji je roditelj pitao: “Da li mogu u sobu da dodam još jedno dete”, a kada su ga pitali koliko mališan ima godina, on je odgovorio – 24. Da nije reč o šali, govori još jedan primer roditelja koji je proverio da li dete plaća samo avio-kartu, a kada su ga pitali koliko ima godina, on je rekao – 27. Tinejdžeri u Srbiji vole duže da spavaju, sudeći po sledećem slučaju: let za Rodos je bio planiran u sedam časova ujutro, a roditelji su pitali da li može to da bude nešto kasnije, zbog deteta koje, inače, ima 13 godina......

:lol:
ja volim da citam recenzije na tripadvajzeru kad se odlucujem za hotel i engleski turisti su nenadmasni u biserima zalbi :D

ovakve stvari sam citao kao zalbe

zasto pored bazena nema oznaka da je mokar pod, ja sam se okliznuo (brate a sta ocekujes, suv pod pored bazena? :rotf:
zasto pored bazena u AI-u alkoholno pice u sanku pored bazena dele u plasticnim casama a ne staklenim
(kad bi pijan poceo da lupas case od srce ne bi moglo da se hoda)
treci se zalio zasto u turskoj nema engleskog dorucka :rotf:

Rezervisali smo izlet u vodeni park, ali niko nam nije rekao da ponesemo kupaći kostim i peškire. Pretpostavili smo da su uključeni u cijenu.
Plaža je bila previše pjeskovita. Morali smo da čistimo sve kada smo se vratili u sobu.
...
Shvatili smo da pijesak nije isti kao pijesak u brošuri. Vaša brošura prikazuje bijeli pijesak, a ovaj je bio više žut.
Trebalo bi zabraniti sunčanje na plaži u toplesu. Mome mužu je pažnja stalno bila odvraćana, a došao se samo odmoriti.
Iako je u brošuri pisalo da je kuhinja potpuno opremljena, nismo zatekli rezač jaja u ladicama.
Bili smo na odmoru u Španiji i imali smo problem sa taksistima jer su svi bili Španci.
Ceste su neravne i grbave tako da nismo mogli čitati vodiš za turiste tokom vožnje do hotela. Zbog toga, propustili smo mnoge stvari koje bi naš odmor učinile ljepšim.

Let od Jamajke do Velike Britanije je trajao devet sati. Amerikancima je trebalo samo tri sata da stignu kući. To nije fer.
Uporedili smo veličinu naše jednokrevetne sobe sa trokrevetnom sobom naših prijatelja, i naša je mnogo manja.
U brošuri je pisalo: "Hotel ne posjeduje frizera". Mi smo profesionalni frizeri i mislim da smo zbog toga duže čekali.
Bilo je previše Španaca. Recepcioner je pričao španski, hrana je bila španska. Niko nam nije rekao da će tu biti toliko stranaca.
Morali smo čekati u redu za ulaz na čamac koji nije bio klimatizovan.
Vaša je dužnost kao vodiča bila da nas obavijestite o glasnim i nekulturnim gostima prije putovanja.
Ujeo me komarac. U brošuri nije pisalo ništa o komarcima.
Moj zaručnik i ja smo tražili sobu sa odvojenim krevetima, a dali ste nam sobu sa bračnim ležajem. Sada vas držimo odgovornima za nastalu situaciju i moju trudnoću. Da ste nam dali sobu kakvu smo tražili, ovo se ne bi desilo.
Kupili smo Ray-Ban naočale od uličnog prodavača za pet eura, a poslije smo saznali da nisu originalne.
Odsjeli smo u hotelu sa pogledom na park kada smo vidjeli uzbuđenog slona. Moj doživljaj nakon tog prizora mi je upropastio cijeli odmor.
Ovo su sve americki turisti, neprevazidjeni su u glupostima. Mada ni Kanadjani nisu bolji. Kad smo prvi put isli na Kubu, citala sam recenzije i bila sokirana prigovorima - nema da se kupi kikiriki buter, strasno! Sluze buter samo za dorucak! Nema keksica i cokoladica ko kod kuce da se kupe! Strasno, strasno!!!

Posteljina je previše bela
More je previše plavo
Na tanjiru sa sirom nalazi se sir (gost je tražio da ga uklone nakon što je naručio tanjir sa sirom)
Sladoled je previše hladan
Brave nisu promenjene na vratima konferencijske sale, što je povećalo rizik od invazije vanzemaljaca
Kada je prevelika
Hrkanje devojke mu je smetalo dok je spavao
Ljudi na destinaciji gde se ne prica engleski „odbijaju da govore engleski“
Pas gosta nije uživao u boravku
Londonski hotel nije imao pogled na okean
Nije bilo mesa na vegetarijanskom meniju
Konobar je bio previše zgodan
Mladoženja nije dobio apartman za medeni mesec
Talasi su bili preglasni u sobi sa pogledom na more
Gost je mislio da ne može da izađe iz sobe jer je pogrešno razumeo natpis „Ne uznemiravaj“ koji visi sa kvaci u sobi

Niko nam nije rekao da ce biti riba u moru...uplasile su nam decu...

Morali smo napolju da cekamo na camac a nije bilo klime...

Hotel je odgovoran za to sto sam ostala trudna. Moj verenik i ja smo rezervisali dvokrevetnu sobu a dobili smo sobu sa francuskim lezajem. Ne bih ostala trudna da su nam dali sobu koju smo trazili.

Rezervisali smo izlet u vodeni park, ali niko nam nije rekao da moramo poneti sopstvene kupaće kostime i peškire. Pretpostavljali smo da će to biti uključeno u cenu...

Iako je u brošuri pisalo da postoji potpuno opremljena kuhinja, nije bilo rezača jaja..

Putevi su bili neravni, pa nismo mogli da čitamo lokalni vodič tokom vožnje autobusom do odmarališta. Zbog toga nismo bili svesni mnogih stvari koje bi naš odmor učinile zabavnijim

Back