DraGo70
Iskusan
- Poruka
- 6.561
skarfejs:Kada je slavna Kninska armija , zapalila iz Knina, brzinom do tada nezabelezenom u vojnim analima, a sve ispred svoje nejaci, sto je takodje nezabelezeno u istoriji ratovanja........iste noci , po mene su dosla dva nabildovana magarca, u uniformama VP, i ljubazno me zamolila da u tri ujutro, s njima skoknem do kasarne u Topcideru...............
Deca mala, mnogo.......videla budalcine , naoruzane u stanu pocela da placu i da vriste, a supruga im lepo rece:"Zasto ne odete po Marka Milosevica, i slicne njemu??".......na sta ce veci magarac (onaj sa dve strafrice na ramenima)........gospodjo, to nije vas problem.......
Ovoga da je "slavna Kninska armija" bežala ispred svoje nejači nisu se setili ni hrvatski timovi za propagandni rat, ali jesu neki "Srbi"?!?!
A što su tebe mobilisali ako si državljanin SRJ (tada bio), ako si bio...
Ja znam mnogo ljudi i ni od koga nisam čuo da je tada mobilisan i jedan državljanin SRJ.
skarfejs:Tamo , svojim ocima vidim nekoliko autobusa, kojima se skidaju "BG" tablice, a stavljaju tablice ;"KNN"....
Kada sam pitao momke koji su iste noci dovedeni , a sve do jednog , Beogradjani, sta se desava, rekose mi da se menjaju tablice, da bi medjunarodni promatraci pomislili , kako se hrabri Kninjani vracaju da brane svoja:"Vekovna ognjista"......
Ustvari, dok su se oni vec uveliko krili po Srbiji, trebalo je da momci iz Bgda i Srbije idu da ginu za njihove domove, koje su tako munjevito napustili............sve sutirajuci se nogama u bulje.........
I gde ste otišli u tim autobusima i gde ste se borili? Ajde baš da čujem, pošto sam jako upućen u zbivanja iz tog vremena, a ovo čujem prvi put???
skarfejs:Toliko o izbeglicama, hrabrim Krajisnicima, Kninjanima, Kosovarima, i ostalilma koji su delom zapalili davno , izbeglickim azilom u najomrazenije zemlje, SAD, Kanadu, GB.....
A kome su onda dodeljena ona silna pomilovanja i abolicije za dezerterstvo i izbegavanje služenja vojnog roka. Srbima iz Srbije ili Srbima iz Krajine??? U kojoj državi danas više od 50% vojno sposobnog stanovništva želi i trudi se svim silama da služi "civilni vojni rok". U RS ili u Srbiji???
skarfejs:A delom su se pozaposljavali u Srbiji , sve na foru , jadni mi, izbeglice......mahom u drustvenim i drzavnim ustavnovama..........sada u Opstini Vozdovac, ne mozes da cujes Ekavicu, kao i u MUPu, itd, itd.........
Znači, prvo treba da se zaposle svi Srbijanci, bez obzira na školsku i stručnu spremu, pa ako preostane mesta, onda i izbeglice iako su možda sposobniji. Po tom sistemu, kako misliš da se zaposle naši ljudi kada odu u, recimo, Kanadu...
Da sačekaju da sva mesta popune Kanađani, pa onda Indijanci, pa ako preostane mesta onda i stranci i izbeglice.
Jesi li ti čuo za prednost pri zapošljavanju onog ko ima više škole, ko ima više iskustva, znanja, veština... bez obzira na mesto rođenja i stanovanja...
Think about this!