Odšteta prinudno mobilisanim izbeglicama

skarfejs:
Kada je slavna Kninska armija , zapalila iz Knina, brzinom do tada nezabelezenom u vojnim analima, a sve ispred svoje nejaci, sto je takodje nezabelezeno u istoriji ratovanja........iste noci , po mene su dosla dva nabildovana magarca, u uniformama VP, i ljubazno me zamolila da u tri ujutro, s njima skoknem do kasarne u Topcideru...............
Deca mala, mnogo.......videla budalcine , naoruzane u stanu pocela da placu i da vriste, a supruga im lepo rece:"Zasto ne odete po Marka Milosevica, i slicne njemu??".......na sta ce veci magarac (onaj sa dve strafrice na ramenima)........gospodjo, to nije vas problem.......

Ovoga da je "slavna Kninska armija" bežala ispred svoje nejači nisu se setili ni hrvatski timovi za propagandni rat, ali jesu neki "Srbi"?!?!
A što su tebe mobilisali ako si državljanin SRJ (tada bio), ako si bio...
Ja znam mnogo ljudi i ni od koga nisam čuo da je tada mobilisan i jedan državljanin SRJ.

skarfejs:
Tamo , svojim ocima vidim nekoliko autobusa, kojima se skidaju "BG" tablice, a stavljaju tablice ;"KNN"....
Kada sam pitao momke koji su iste noci dovedeni , a sve do jednog , Beogradjani, sta se desava, rekose mi da se menjaju tablice, da bi medjunarodni promatraci pomislili , kako se hrabri Kninjani vracaju da brane svoja:"Vekovna ognjista"......
Ustvari, dok su se oni vec uveliko krili po Srbiji, trebalo je da momci iz Bgda i Srbije idu da ginu za njihove domove, koje su tako munjevito napustili............sve sutirajuci se nogama u bulje.........

I gde ste otišli u tim autobusima i gde ste se borili? Ajde baš da čujem, pošto sam jako upućen u zbivanja iz tog vremena, a ovo čujem prvi put???

skarfejs:
Toliko o izbeglicama, hrabrim Krajisnicima, Kninjanima, Kosovarima, i ostalilma koji su delom zapalili davno , izbeglickim azilom u najomrazenije zemlje, SAD, Kanadu, GB.....

A kome su onda dodeljena ona silna pomilovanja i abolicije za dezerterstvo i izbegavanje služenja vojnog roka. Srbima iz Srbije ili Srbima iz Krajine??? U kojoj državi danas više od 50% vojno sposobnog stanovništva želi i trudi se svim silama da služi "civilni vojni rok". U RS ili u Srbiji???

skarfejs:
A delom su se pozaposljavali u Srbiji , sve na foru , jadni mi, izbeglice......mahom u drustvenim i drzavnim ustavnovama..........sada u Opstini Vozdovac, ne mozes da cujes Ekavicu, kao i u MUPu, itd, itd.........

Znači, prvo treba da se zaposle svi Srbijanci, bez obzira na školsku i stručnu spremu, pa ako preostane mesta, onda i izbeglice iako su možda sposobniji. Po tom sistemu, kako misliš da se zaposle naši ljudi kada odu u, recimo, Kanadu...
Da sačekaju da sva mesta popune Kanađani, pa onda Indijanci, pa ako preostane mesta onda i stranci i izbeglice.
Jesi li ti čuo za prednost pri zapošljavanju onog ko ima više škole, ko ima više iskustva, znanja, veština... bez obzira na mesto rođenja i stanovanja...
Think about this!

DraGo70:
Evo još jednom. POBEGLI i IZBEGLI nije isto. Pobeći znači "zbrisati" pa bi naziv za te ljude bio "Pobegulje", a izbeći znači "napustiti ratna područja".
Pobegli bi se moglo reći za one koji su kukavice i koji su bežali od rata i ratnih stradanja, a izbeći nešto je sasvim drugo. Izbeći ratna stradanja...
Dalje, "dovedeš izbeglice na položaj, a oni opet pobegnu..." je opet generalizovanje i pojednostavljivanje činjenica. Kao što ti je poznato, Istočna Slavonija nije ni napadnuta od Hrvata i nije ni osvojena. Zašto? Zato što je u njoj bila velika koncentracija vojnika koji su imali svaku moguću logističku i drugu podršku iz Srbije i zato je Hrvati nisu ni napali. Ali RSK nije imala istu takvu podršku u Lici, Dalmaciji, Kordunu, Baniji, Zapadnoj Slavoniji...
Zatim: "Glupava Srpska vlast je te ljude koji nisu zeleli da se bore poslala ponovo u rat." bi moglo dvojako da se shvati. Nisu oni izbegavali rat 5 godina, ali su otišli kada su videli da je omer 5:1 i da ne mogu da se nadaju nikakvoj pomoći i podršci ni iz RS ni iz Srbije i da je zalud da ginu.
Mnogi od njih su sjajni borci, ali šta im vredi...
Ja sam možda malo preterao što sam tebe stavio u "isti koš" sa King-om, pa se izvinjavam, ali i ti si preterao sa uopštavanjem činjenica.
Drago natezes ko pijan gace.
Izbegava se poziv u vojsku.Izbegava se pesak na pesackom,...iz ratnog podrucja se bezi ako si slabiji.To sto ti koristis je danas politicki korektan izraz.Znaci neko je izbegao ustaski noz,umesto pobegao od istog 8) Pobeci Drago nije sramota.Sramota je pobeci i praviti se junacina.Pardon, izbeci i praviti se junacina.

Drago sad sam polako procitao sta pises i uvidjam da stojis u Avgustu 95e.Ako se ne varam radi se o izbeglicama od pocetka rata.Ljudi su mobilisani gotovo od reda.Na samo oni koji su pobegli za vreme oluje.Mobilisani su jer se znalo da ce da pada Drvar,Jajca,Kljuc,Sanski,...Nije rec o izbeglicama iz RSK,Vec i iz Bosne.I Drago je nisam pametnjakovic.Ali kad je pao Glamoc i Grahovo bilo je ocigledno da pada i Knin.Pao je posle mesec dana.Drago, Milosevic je gurnuo te ljude u rat da bi ostao na vlasti u Srbiji.Milosevic ih je i predao Hrvatskoj.RSK nije mogla da se brani bez Srbije,Zato je Milosevic podrzavao policajca Martica dok je gotovo cela krajina bila za Babica koji je dosao u sukob sa Milosevicem.Sve sto je palo 95e u RSK i R.Srpskoj je unapred dogovoreno.Zato je bez predmetno bilo slati izbeglice kad je ishod unapred odredjen ;)

@ drago

Ja znam mnogo ljudi i ni od koga nisam čuo da je tada mobilisan i jedan državljanin SRJ.

Pa vidis , ili nisi cuo , ili nisi hteo da cujes...........ili , jednostavno , napisi da lazem, pa da se ne raspreda prica dalje.................

Ovoga da je "slavna Kninska armija" bežala ispred svoje nejači nisu se setili ni hrvatski timovi za propagandni rat, ali jesu neki "Srbi"?!?!

Pa gde su bili onoliki ratnici, sa onolikim teknovima......dok su Ustase upadale u kolone??
Ne znam ni za jedan jedini sukob, koji je izbilo zbog toga sto je neko branio nezasticene kolone.........naprotiv.......................niko ih nije branio..............Knindze su se probijale kroz sume, dok je nejac stradala na putevima, bombardovana, i kasapljena..... :twisted:

I ti mi sada prodajes muda za bubrege........kao, nisu se setili Hrvati.........

I gde ste otišli u tim autobusima i gde ste se borili?

Nigde, nismo otisli, jer je bilo par pametnih i normalnih oficira, da stopiraju odlazak do daljega.........za dva dana je bilo jasno da bi to bila strasna svinjarija, a i ljudi nisu hteli da idu....mogli su samo da ih postreljaju...........

A kome su onda dodeljena ona silna pomilovanja i abolicije za dezerterstvo i izbegavanje služenja vojnog roka. Srbima iz Srbije ili Srbima iz Krajine???

Pomilovanja za dezeterstvo??
Pa Srbija nije bila u ratu........kakvo dezeterstvo??

Cekaj, reci...........poznajes li bar 50 ljudi , koji su iskoristili izbeglicki status , i zapalili u SAD, Kanadu..............????????????

Znači, prvo treba da se zaposle svi Srbijanci, bez obzira na školsku i stručnu spremu, pa ako preostane mesta, onda i izbeglice iako su možda sposobniji.

Ma , naravno.......izbegllice su sigurno sposobnije, skolovanije , imaju bolju strucnu spremu..... :roll:

skarfejs:
Kada je slavna Kninska armija , zapalila iz Knina, brzinom do tada nezabelezenom u vojnim analima, a sve ispred svoje nejaci, sto je takodje nezabelezeno u istoriji ratovanja........iste noci , po mene su dosla dva nabildovana magarca, u uniformama VP, i ljubazno me zamolila da u tri ujutro, s njima skoknem do kasarne u Topcideru...............

Deca mala, mnogo.......videla budalcine , naoruzane u stanu pocela da placu i da vriste, a supruga im lepo rece:"Zasto ne odete po Marka Milosevica, i slicne njemu??".......na sta ce veci magarac (onaj sa dve strafrice na ramenima)........gospodjo, to nije vas problem.......

Naravno, moja gospodja ga nahrani govnima kako je i zasluzio, a ja , reda u kuci radi , odem sa njima.........Tamo , svojim ocima vidim nekoliko autobusa, kojima se skidaju "BG" tablice, a stavljaju tablice ;"KNN"..................

Kada sam pitao momke koji su iste noci dovedeni , a sve do jednog , Beogradjani, sta se desava, rekose mi da se menjaju tablice, da bi medjunarodni promatraci pomislili , kako se hrabri Kninjani vracaju da brane svoja:"Vekovna ognjista".............

Ustvari, dok su se oni vec uveliko krili po Srbiji, trebalo je da momci iz Bgda i Srbije idu da ginu za njihove domove, koje su tako munjevito napustili............sve sutirajuci se nogama u bulje.........

Toliko o izbeglicama, hrabrim Krajisnicima, Kninjanima, Kosovarima, i ostalilma koji su delom zapalili davno , izbeglickim azilom u najomrazenije zemlje, SAD, Kanadu, GB..................

A delom su se pozaposljavali u Srbiji , sve na foru , jadni mi, izbeglice.............mahom u drustvenim i drzavnim ustavnovama..........sada u Opstini Vozdovac, ne mozes da cujes Ekavicu, kao i u MUPu, itd, itd............

Nema sta da se doda.A kosovari su posebna prica.Vecina je uspela da zavali svoje kuce i stanove siptarima i da se obezbedi.Ja ih znam nekoliko takvih koji su sad kupili kuce ili stanove u bgd.

torrente_bg:
Nema sta da se doda.A kosovari su posebna prica.Vecina je uspela da zavali svoje kuce i stanove siptarima i da se obezbedi.Ja ih znam nekoliko takvih koji su sad kupili kuce ili stanove u bgd.

Pa, brate, pola Smedereva su Kosovari, pokupovali placeve da te bog sacuva, celi delovi nekih gradova, se nazivaju "Malo Kosovo"............i jos se valjaju i kuce, i stanovi shiptairima, samo tako..............

A ovi koji i dalje odlaze sa Kosova, su se namazali, pa idu direktno kao izbeglice, u ambasade neprijateljskih zemalja, i dobijaju iseljenicke vize.............mashala....

Satro , draza mi je Kosovska Mitrovica, od New Yorka............
Drazi mi Leposavic od Toronta.................................

skarfejs:
@ drago
Pa vidis , ili nisi cuo , ili nisi hteo da cujes.....ili , jednostavno , napisi da lazem, pa da se ne raspreda prica dalje....
Ne, nisam čuo. Ne znači zato da se nije ni dogodilo, ali bi se sigurno već o tome pričalo. Ne postoje uzalud one NVO koje bi o tome graktale na sav glas.
Uostalom i sam si rekao u daljem tekstu da niste otišli nigde.
Neću reći da lažeš, ipak smo se nas dvojica do sada korektno odnosili jedan prema drugom i ja ne vidim ni jedan valjan razlog da započinjem svađu sa tobom.
skarfejs:
Pa gde su bili onoliki ratnici, sa onolikim teknovima......dok su Ustase upadale u kolone??
Ne znam ni za jedan jedini sukob, koji je izbilo zbog toga sto je neko branio nezasticene kolone.....naprotiv........niko ih nije branio......Knindze su se probijale kroz sume, dok je nejac stradala na putevima, bombardovana, i kasapljena..... :twisted:
I ti mi sada prodajes muda za bubrege........kao, nisu se setili Hrvati...
Tenkovi su bili bez goriva (delom zato što ga nisu imali odakle dopremiti, delom zato što su ga koristili za privatne svrhe, da ne kažme krali, dok je bilo primirje, a i bili su velikim delom neispravni. Znam sigurno, a ako insistiraš potrudiću se da ti navedem knjige i linkove na internetu sa svedočenjima onih koji su bili prisutni.
Ljude su bombardovali u kolonama avionima MIG-21, a čime su mogli da se suprotstave avionima u pokretu. Možda puškom kao u partizanskom filmu "Veliki transport"???
skarfejs:
Nigde, nismo otisli, jer je bilo par pametnih i normalnih oficira, da stopiraju odlazak do daljega.........za dva dana je bilo jasno da bi to bila strasna svinjarija, a i ljudi nisu hteli da idu....mogli su samo da ih postreljaju......
Aha, a oficiri su mogli samostalno da donesu takvu odluku... kako da ne. Da je bilo naređenje sa vrha da se ide, išlo bi se, ali, kao što već ponavljam stoti put, od 27.04.1992. nije bilo regrutacija i mobilizacija po Srbiji da se ide na ratišta. Išli su samo dobrovoljci i profesionalci (o ovome ne bi trebalo da pišem zbog gđe. Karle Del Ponte...).
skarfejs:
Pomilovanja za dezeterstvo??
Pa Srbija nije bila u ratu........kakvo dezeterstvo??
1999. godine, dragi Skarfejs, bombardovanje SRJ od strane NATO pakta... kao i dezerterstvo da bi se izbegao odlazak u vojsku od 1991. do 5.oktobra 2000.
skarfejs:
Cekaj, reci...........poznajes li bar 50 ljudi , koji su iskoristili izbeglicki status , i zapalili u SAD, Kanadu..............????????????
Da znam. I u čemu je poenta. Zar i ti nisi u temi "Ostati ili otići" pričao o tome kako je svuda na zapadu bolje nego u Srbiji i da bi zapalio čim bi ti se ukazala prilika.
I naravno, onda bi po tvojoj teoriji (ovoj ispod) čekao da se u Kanadi zaposle svi domoroci i indijanci, pa Kanađani koji su 2-ga, 3-ća, n-ta generacija... pa ako ostane mesta onda i ti.
Pošto naravno svi oni (po deafult-u) imaju više škole i bolje znaju jezik od tebe...
skarfejs:
Ma , naravno.......izbegllice su sigurno sposobnije, skolovanije , imaju bolju strucnu spremu..... :roll:
Ma , naravno.......izbegllice su sigurno manje sposobne, manje skolovane , imaju goru strucnu spremu..... :roll:
... jbt-e jesi li ti rasista, šovinista ili šta. Hoćeš reći da su SVI oni divljaci, glupi, neškolovani, neobrazovani... i da su svi, ama baš svi dobili radna mesta u Srbiji...
Brate, ako ovako misliš i ako nikada nisi makar na TV video izbeglički kamp, ja i ti više nemamo o čemu da razgovaramo.

sumnjivo lice:
Drago sad sam polako procitao sta pises i uvidjam da stojis u Avgustu 95e.Ako se ne varam radi se o izbeglicama od pocetka rata.Ljudi su mobilisani gotovo od reda.Na samo oni koji su pobegli za vreme oluje.Mobilisani su jer se znalo da ce da pada Drvar,Jajca,Kljuc,Sanski,...Nije rec o izbeglicama iz RSK,Vec i iz Bosne.I Drago je nisam pametnjakovic.Ali kad je pao Glamoc i Grahovo bilo je ocigledno da pada i Knin.Pao je posle mesec dana.Drago, Milosevic je gurnuo te ljude u rat da bi ostao na vlasti u Srbiji.Milosevic ih je i predao Hrvatskoj.RSK nije mogla da se brani bez Srbije,Zato je Milosevic podrzavao policajca Martica dok je gotovo cela krajina bila za Babica koji je dosao u sukob sa Milosevicem.Sve sto je palo 95e u RSK i R.Srpskoj je unapred dogovoreno.Zato je bez predmetno bilo slati izbeglice kad je ishod unapred odredjen ;)

Uglavnom si u pravu, ali ja ti i nisam replicirao na ovo, nego na pokušaj da se generalizuju stvari i da se izbeglice smatraju nižom vrstom, krpeljima, nametnicima, otimačima radnih mesta u Srbiji...
Uostalom pogledaj šta o tome piše skarfejs, pošto nemam više volje da mu repliciram.
Pozz.
D.

torrente_bg i skarfejs, još da dodam ovo i isključujem se iz ove teme.
Zašto vama smeta ako je neko prodao stan ili kuću (koja je recimo vredela 200.000 evra) za 100.000 i te pare (uzete od Hrvata ili Šiptara) uložio u Srbiju (kupujući stan i plaćajući Srbiji 20% poreza) od čega je skarfejs, pošto radi u opštini, dobio platu???

DraGo70:
torrente_bg i skarfejs, još da dodam ovo i isključujem se iz ove teme.
Zašto vama smeta ako je neko prodao stan ili kuću (koja je recimo vredela 200.000 evra) za 100.000 i te pare (uzete od Hrvata ili Šiptara) uložio u Srbiju (kupujući stan i plaćajući Srbiji 20% poreza) od čega je skarfejs, pošto radi u opštini, dobio platu???

Pazi, ovo je zamena teza, ne znam sta smeta skarfejsu, ali meni smeta, sto su mnogi
prodavali kuce koje vrede 20 000 Evra, shiptarima za 300 000 Evra, pa dosli u Srbiju , pa se jos i prijavili kao izbeglice, da bi dobijali pomoc od Srbije, Crvenog Krsta, i ostalih organizacija....................A sve busajuci se u grudi , kao rodoljubi.........a pare, u charapu :twisted:

uus srebro:
Isti ovakvi veliki Srbi iz Srbije,koji svo svoje zlo kriju iza zlatnih krsteva, stvorili su taj rat zarad svojih interesa i poterali Srbe iz Krajine u njega da gube živote i sve što su stvorili,a kada im više nisu bili potrebni, izdali ih i napustili kao poslednji skotovi.
Isti takvi kao Arkan i njegove ubice iživljavali su nad izbeglicama u pomenutom kampu u Erdutu...vezivali ih za pseće kućice,brijali im glave,prisiljavali da jedu sa poda i onda ih slali na prvu liniju kao žrtvenu jagnjad dok su oni pljačkali i palili u pozadini..Lično znam ljude koji su prolazili kroz sve što sam naveo..Fuj!
amin....

skarfejs:

Naravno, moja gospodja ga nahrani govnima kako je i zasluzio, a ja , reda u kuci radi , odem sa njima.........Tamo , svojim ocima vidim nekoliko autobusa, kojima se skidaju "BG" tablice, a stavljaju tablice ;"KNN"..................

Kada sam pitao momke koji su iste noci dovedeni , a sve do jednog , Beogradjani, sta se desava, rekose mi da se menjaju tablice, da bi medjunarodni promatraci pomislili , kako se hrabri Kninjani vracaju da brane svoja:"Vekovna ognjista".............

Toliko o izbeglicama, hrabrim Krajisnicima, Kninjanima, Kosovarima, i ostalilma koji su delom zapalili davno , izbeglickim azilom u najomrazenije zemlje, SAD, Kanadu, GB..................

A delom su se pozaposljavali u Srbiji , sve na foru , jadni mi, izbeglice.............mahom u drustvenim i drzavnim ustavnovama..........sada u Opstini Vozdovac, ne mozes da cujes Ekavicu, kao i u MUPu, itd, itd............

i onda si se probudio...:D i resio da se vratis i sasuo im u lice sta mislis a oni rekli strazaru da te pusti nazad kući :D

ma ne kazem da lazes, molim te...ti uvek govoris istinu samo istinu i nista drugo osim, istine.... al' svako ko je bio u vojsci stavi prst na celo na priču, da nekom prinudnom mobilisanom koji je još u civilu ispred nosa menjaju tablice i jos na pitanje sta rade objasnjavaju razloge. ovo je i mnogo i za carlu del ponte a ne za ovaj podforum...nego ne rece kako si se vratio,... jes uvatio tutanj preko zice...jesu zapucali..il' si ono laganica dao odjebaus svima i isetao iz topcidera a oni rekli, ma pustite ga....:D

Lagano odjebaus, kao i skoro svi koji su bili to jutro u Topcideru..............

Vec sam rekao , da je srecom bilo tu nekoliko razumnih oficira.........i sta su mogli da rade??
Da nas streljaju, da pucaju u nas stotinjak?????

Pa tada niko normalan nije odlazio na mobilizacije, a i koji su otislli su se stopom vracali kuci......

S.Sindjelich 2:
Ako Srbin nezna da je bio Hristianin pravoslavne vere, onda mu se nekako moze da progleda kroz prste, ali oako je se vladao k'o Orich, siguran sam da Ti je pozata Isatorija (danak u Krvi) onda king 7 nema sta da se stidi svog avatora, jer vse se naplacuje po zasluzi!...
Sindjelicu, nista im ne moze smetati kao sto im krst smeta. Nista novo, sasvim normalna stvar.

Back