Odšteta od zdravstvenog osiguranja za Carski rez

gost 230618

Veoma poznat
Poruka
10.610
Sada me je preko telefona zvala žena sa namerom da me pita, tj. pomogne jednoj koleginici sa posla. Kaže joj koleginica da traži načina da se obrati nekome (ne zna kome) da joj da informaciju od koga može da dobije nadoknadu za carski rez. Kaže ta žena da se o tome ćuti, ali da postoji nadoknada od zdravstvenog osiguranja.

Takođe se i mi interesujemo, jer je i moja žena porađala na carski rez.

Dakle: da li zna neko gde se obraćamo za ovakav vid nadoknade od zdravstvenog osiguranja?

Nije u pitanju svojevoljni odlazak na carski rez, nego lekarska odluka.

Unapred hvala svima na odgovorima!

..ja ne razumem pitanje.. :rumenko:

..pare dobijesh ako je neko pogreshio, ili ako si neshto platio, pa ti vracaju..

..mozda neko zna vishe..

Pa reč je o tome, valjda, da pri lekarskoj odluci da se porođaj sprovodi carskim rezom imaš pravo na novčanu nadoknadu od zdravstvenog osiguranja.

To je valjda ovo zdravstveno što nam skidaju sa plate...

Pa reč je o tome, valjda, da pri lekarskoj odluci da se porođaj sprovodi carskim rezom imaš pravo na novčanu nadoknadu od zdravstvenog osiguranja.

To je valjda ovo zdravstveno što nam skidaju sa plate...

Ne vidim logiku. Zenin lekar moze da preporuci carski rez, a onaj koji poradja zenu moze da se slozi ili ne. Carski rez se radi kao sto Microwave rece kada spasavas majku i/ili dete. Ili kada je u pitanju visokorizicna trudnoca.

500DEM na ruke bilo pre desetak i više godina. sad je verovatno 500E :)

Ja znam za slucaj da je porodjaj krenuo prirodnim putem, ali se nesto zakomplikovalo i lekar je rekao da mora carski rez, ali da se to posebno placa. E sad, da li je samo hteo lovu ili se zaista nesto iskomplikovalo to ne znam. U svakom slucaju doticna koja se poradjala je morala da iskesira 350 evra.

500DEM na ruke bilo pre desetak i više godina. sad je verovatno 500E :)

Da, ovde u SU je tarifa toliko. 500evra za carski, a 300evra i za carski i za obični ako je doktorova odluka, a ne majčina. Za tih 300 evra dobiješ nešinterski tretman...

No, nije tema ovo. Tema je dakle, koga uopšte pitati za ovu informaciju, a možda i običnu tvrdnju...

Da, ovde u SU je tarifa toliko. 500evra za carski, a 300evra i za carski i za obični ako je doktorova odluka, a ne majčina. Za tih 300 evra dobiješ nešinterski tretman...

No, nije tema ovo. Tema je dakle, koga uopšte pitati za ovu informaciju, a možda i običnu tvrdnju...

e s prostenjem sad malo se.res....ja i ne znam da je i jedna trudnica platila carski niti porodjaj, cak vecina i ne ide privatno nego u dispanzer kod ginekologa....i nemaju primedbe na bolnicu.....

:roll: ala bih ja isla na sud sa takvim....

Niko u SU komšike ni ne traži manje. Ono što sam ti ja napisao je maltene monopolska cena. Veruj mi da sam i ja bio besan, ali sve u svemu nekih 1000-2000evra smo pukli od momenta začeća... Bez obzira na sve, ne smem žaliti za tim parama. Sitno je to u odnosu na život.

Veliki je problem što si nateran na to.

Gledaj da se porađaš tamo kod muža. Tamo te barem tretiraju kao stoku.

Ja znam za slucaj da je porodjaj krenuo prirodnim putem, ali se nesto zakomplikovalo i lekar je rekao da mora carski rez, ali da se to posebno placa. E sad, da li je samo hteo lovu ili se zaista nesto iskomplikovalo to ne znam. U svakom slucaju doticna koja se poradjala je morala da iskesira 350 evra.
to je već težak kriminal. ovo o čemu sam pisao spada u domen isprđavanja razmaženih šmizli i nekako ne mogu da osuđujem lekara koji im za to uzme veliku lovu :)

e s prostenjem sad malo se.res....ja i ne znam da je i jedna trudnica platila carski niti porodjaj, cak vecina i ne ide privatno nego u dispanzer kod ginekologa....i nemaju primedbe na bolnicu.....

Ja sam te pare dao. Trudnoća, ali i okolnosti su bile takve da sam bio primoran na to.

Nadam se da ti nećeš proći kao mi. Ispali smo kao neki bogataši.

Na kraju nisam imao para za patronažnu sestru, pa nam nije ni htela doći više iako je trebala.

Niko u SU komšike ni ne traži manje. Ono što sam ti ja napisao je maltene monopolska cena. Veruj mi da sam i ja bio besan, ali sve u svemu nekih 1000-2000evra smo pukli od momenta začeća... Bez obzira na sve, ne smem žaliti za tim parama. Sitno je to u odnosu na život.

Veliki je problem što si nateran na to.

Gledaj da se porađaš tamo kod muža. Tamo te barem tretiraju kao stoku.

:eek: o cemu ti to....ja sam dala za expertski uz 6000 din jer ga radi samo Stojic i jednom sam isla privatno za 3000 din, sve ostalo u dispanzer i nemam primedbe....vitamini, minerali, gvozdje ne idu na recept, to sam placala i utrogestan i sve st je preventivno a posle ka je bio neophodan pola cene.....

to je već težak kriminal. ovo o čemu sam pisao spada u domen isprđavanja razmaženih šmizli i nekako ne mogu da osuđujem lekara koji im za to uzme veliku lovu :)

Na zalost ne mogu da se setim detalja jer je davno bilo. Cak su bili toliko bezobrazni da joj tokom porodjaja kazu "mora carski, ali morate da platite" a zena u agoniji od bolova.

Sada me je preko telefona zvala žena sa namerom da me pita, tj. pomogne jednoj koleginici sa posla. Kaže joj koleginica da traži načina da se obrati nekome (ne zna kome) da joj da informaciju od koga može da dobije nadoknadu za carski rez. Kaže ta žena da se o tome ćuti, ali da postoji nadoknada od zdravstvenog osiguranja.
Takođe se i mi interesujemo, jer je i moja žena porađala na carski rez.
Dakle: da li zna neko gde se obraćamo za ovakav vid nadoknade od zdravstvenog osiguranja?
Nije u pitanju svojevoljni odlazak na carski rez, nego lekarska odluka.

razumela sam da-pacijent mora da plati odredjenu sumu za carski rez pa te zanima da li zdravstveno posle refundira te troskove pacijentu?
ako je to pitanje-ne znam,sto ih ne zoves telefonom pa pitaj.

ja se porodila pre 20 i kusur godina na carski rez,i nikome nista nisam platila.takodje imoja sestra.niko nam novac nije ni trazio.
ovo sad sto se radi u zdravstvu je,blago receno-katastrofa!

Ja sam te pare dao. Trudnoća, ali i okolnosti su bile takve da sam bio primoran na to.

Nadam se da ti nećeš proći kao mi. Ispali smo kao neki bogataši.

Na kraju nisam imao para za patronažnu sestru, pa nam nije ni htela doći više iako je trebala.

i ja sam imala visoko rizicnu trudnocu, ako se secas, i sve sto bi uradio i privatnik uradila je i dr u dispanzeru....a kostalo me nije....nemam nameru da dajem ni za porodjaj....

Na zalost ne mogu da se setim detalja jer je davno bilo. Cak su bili toliko bezobrazni da joj tokom porodjaja kazu "mora carski, ali morate da platite" a zena u agoniji od bolova.
moguće. ja znam da je u ono vreme kad mi je bilo aktuelno ( pred ženin porođaj) važilo ta za carski rez ako je na lični zahtev i bila je neka tarifa da dođe doktor koji ti vodi trudnoću i on te porodi iako nije u smeni. ne sećam se koliko je para to bilo...

Back