Odsekao stenetu glavu sekirom

Da si ti živ i zdrav, Zakon o dobrobiti životinja je usvojen još prošle godine! :lol:

pa zakon je vec tu....sad ga treba....ljuljati....dok
i najgori medju nama ne skapiraju sta je sve... kaznjivo. :)

Написао сам "неки нови". Дакле, измена, поосштрење итд...Јер, дешавало се то одувек, али у последње време се баш често пише о томе!

Po svim krivičnim zakonima unazad, ubistvo je ohoho kažnjivo al to klince ne sprečava da iskasape nekog. I to sve češće i češče. I kad za svirepo ubistvo čoveka (deteta, nebitno) dobijaju svega par godina...koliko će da dobiju za ovo. Ako dobiju.
Rešenje je neka promena iz fundamenta...zakon ništa neće da pomogne.
A možda je ona kometa i najbolje rešenje. :think:
:ok:
Konacno da se ti i ja slozimo .Potpuno si upravu .Konkretan primer je pedofilija (nevezano za tinejdzere koje spominjes ovo je samo prikaz izuzetno male kazne ) za koju je kazna zatvorom od 3 meseca do 3 godine . Doduse za neke aspekte imamo dobre zakone ,ali citavo drustvo je inertno pocevsi od institucija pa do nas kao gradjana .

Da. I drastično spustiti granicu krivične odgovornosti. I vratiti smrtnu kaznu za svirepo ubistvo. A za silovanje hemijsku kastraciju. Onda bi i za zlostavljače životinja imalo smisla uvesti strože kazne.

Uh, ma kako brutalno zvučalo, slažem se u potpunosti, od reči do reči. Ko se još sekira ako ga uhvate kad zna da sudije dosuđuju minimalne kazne?!

Drago mi je da opravdavam tvoja očekivanja. :lol:Znači student...:think: sad mi je jasnija tvoja (utopijska) želja da svet učiniš boljim. Ali mi nije jasno zašto smatraš da o jednom nasilju treba ćutati a o drugom govoriti. I otkud ti ideja da nema povezanosti? A o sprovođenju zakona... da li je zakon o sprečavanju nasilja na fudbalskim utakmicama sprečio navijače da divljaju? Sem onog čuvenog Uroša, ko još ode u zatvor? Isto će biti i sa ovim...psi laju a karavani prolaze.
Taman posla da smatram da u medijima ne treba govoriti. Ali smatram da je hiljadu puta bilo korisnije da vesti o Mili i vešanju pasa ostanu samo vesti. Znam kakvu je pozitivnu klimu izazvalo objavljivanje. Dok se nije umešao Veran Matić i B92, gradonačelnik, predsednik... Šta misliš, kakvo je osećanje sve to izazvalo kod ratnih veterana koje su baš u to vreme rasterivali sa blokade batinama? Njima država osporava dnevnice, i još ih bije, a oni su krvarili za tu istu državu. A izdvaja ogromne sume za neke džukce. Ili kod ljudi koji su doživeli neki vid napada lutalica? I plus što bar 50% ljudi ove zemlje smatra da ono što brani B92 po difoltu mora da bude protiv interesa Srbije. O takvoj akciji i reakciji pričam. A biće mi drago da nisam u pravu.

Ne vidim vezu izmedju studija i utopije?!?! Da bi znao da li sam utopista trebalo bi da me upoznas prvo.
Ako su ovakvi slucajevi zlostavljanja protiv interesa Srbije samo zato sto je B92 najvise pisao o tome, onda ostajem bez teksta. Licno nisam ljubitelj B92 niti ga puno gledam ali ove 2 stvari ne mogu da povezem.
Ako si u pravu za ovo malopre, onda su nam verovatno ti isti muceni psi krivi i za raspad drzave i za ratove i otpustanja i ko zna sta jos...

A sto se tice povisavanja kazni za bilo koji oblik nasilja kao i vracanje smrtne kazne se u potpunosti slazem.

Ne vidim vezu izmedju studija i utopije?!?! Da bi znao da li sam utopista trebalo bi da me upoznas prvo.
Ako su ovakvi slucajevi zlostavljanja protiv interesa Srbije samo zato sto je B92 najvise pisao o tome, onda ostajem bez teksta. Licno nisam ljubitelj B92 niti ga puno gledam ali ove 2 stvari ne mogu da povezem.
Ako si u pravu za ovo malopre, onda su nam verovatno ti isti muceni psi krivi i za raspad drzave i za ratove i otpustanja i ko zna sta jos...

A sto se tice povisavanja kazni za bilo koji oblik nasilja kao i vracanje smrtne kazne se u potpunosti slazem.

:dash: Kad sam rekao da si ti utopista? Rekao sam da studenti smatraju da mogu da poprave svet... tako je bar bilo u ovoj zemlji ranije...'68, '89, otpor. Ti lično, niti me zanimaš, niti imam razlog da te upoznajem.
Za mnoge je B92 = izdaja = NVO = pranje para. I šta tu nije jasno. Nek je ne znam koja humanitarna akcija u pitanju, ti ljudi će bojkovati zato što Veran Matić stoji iza toga. I kad se još umešaju i političari...
Boldovana rečenica ne zaslužuje bilo kakav komentar.

Poslednja izmena:
:dash: Kad sam rekao da si ti utopista. Rekao sam da studenti smatraju da mogu da poprave svet... tako je bar bilo u ovoj zemlji ranije...'68, '89, otpor. Ti lično, niti me zanimaš, niti imam razlog da te upoznajem.
Za mnoge je B92 = izdaja = NVO = pranje para. I šta tu nije jasno. Nek je ne znam koja humanitarna akcija u pitanju, ti ljudi će bojkovati zato što Veran Matić stoji iza toga. I kad se još umešaju i političari...

Ovo za Verana se slažem, kod ogromne većine građana (i naročito seljaka) u ovoj zemlji sam pomen B92 izaziva revolt i asocira na Soroš. I da, i ja sam kao student verovala da mogu da menjam svet. Sad sam pristalica onoga baby-steps.
Ako ubedim komšije da svom avlijaneru kupe pola metra duži lanac, ili druge komšije da svog NO 15 minuta duže puste iz boksa, smatram da sam nešto postigla. I kad god neko pita jel' ima neko kuče za dvorište, predlažem da uzme sterilisano iz azila.

Poslednja izmena:
:dash: Kad sam rekao da si ti utopista? Rekao sam da studenti smatraju da mogu da poprave svet... tako je bar bilo u ovoj zemlji ranije...'68, '89, otpor. Ti lično, niti me zanimaš, niti imam razlog da te upoznajem.

Kakvo crno upoznavanje, malo manje bukvalizma ako moze :hahaha:
Generalno nemam komentara na ostatak posta, na prvo pitanje pogotovo.

Back