Odsekao psu glavu na panju!

Ako se ne varam, a mislim da se ne varam, u Francuskoj su,kao i u Nemackoj zabranjeni ovi "borbeni psi". Svakako da mozes da lupis stene takvog psa u recimo Poljskoj,
mozda i u Srbiji, ali onda moras da placas kao Grcka uzasne dazbine ( recimo godisnji porez od 500-600 evra, a nijedno osigiruvajace drustvo nece da osigura
takvog psa tako da je bas to i bio nacin da se u Nemackoj i Francuskoj takvi psi vise nigde i ne drze.)

Rotvajler uvek sa korpom na glavi i jako kratkom povodcu,a ko stvarno voli pse, razumece da to nije zivot za psa.

Inace, ovi "borbeni psi" ne mogu da idu u skole za pse, ne mogu ni na kakvu obuku, jednostavno nisu nigde pozeljni.

Ima,kazu ,oko 320 vrsta pasa. Zar nije moguce da se nekome diopadne i neka druga pasmina , a sa kojom nece biti "izopacen" i popreko gledan?
Zasto to mora da bude staford ili pit?

Možda zato što nema para da kupi auto sa kojim bi se ku***o, a za psa može da se nađe? Naravno da ima i onih koji ove pse drže iz ljubavi, jednostavno vole karakter ovih pasa.

Kapetane, nije rač samo o agresivnosti tih pasa, već o šteti koju nanose usled napada. Imao sam priliku da vidim kako izgleda kad "kućni" staford bez povoda, pas koji je bio maza, napadne lutalicu, kakva je reakcije vlasnice bila i kakve su posledice bile. Moj pas, koji jeste oštar, nikad nije napao drugog psa. izaziva, ali čeka reakciju. Takođe nikad nisam dopustio da se tuče, uvek sam to sprečavao i bez problema upadao među pse. A i da dođe do takve situacije, posledice bi bile daleko manje pogubne od napada psa koji je stvoren za nanošenje teških povreda.
Nemam problem sa ljudima koji su svesni snage i opasnosti svog psa, pa ga vode na povodcu i sa korpom, ali koliko je takvih? Zbog njih svi trpe.

U Nemackoj je drzanje ovih pasa zabranjeno, a i uvedeni si ti uzasni porezi( ovde svako mora da placa porez za psa) pre 6-7 godina kada su dva
staforda uletela u skolsko dvoriste u Hamburgu i decka od 7 godina desetak minita na najstrasniji nacin "usmrtila". Bilo je i pre toga nekih
dogodovstina,ali je ovo bio kraj. Usmrtili su dete iz cista mira.

Ja licno volim zaista sve pse, pa i te pse i nemam nikakav problem jer se oni maze mnogo medenije od mog psa.
Ali ne kada sam ja sa svojim psom. Onda sam ja ta koja prelazi na drugu stranu ulice, ali ajde,nisu sada psi vazni,nego deca.

Pre dve godine su tri staforda usnrtila " svoje dete" , a koje je do tog momenta moglo na njima i da jase.

Imaju neki "kurzschluss", ali nepredviljiv. Sta ce bilo kome od nas takav pas?
Kako bih ja mogla dalje da zivim, a da znam da je moj pas usmrtio dete,coveka, ma neka je i drugi pas?
I sta ce mi to?

Da, zbog neodgovornih vlasnika pit bulova, ta rasa je u mnogim zemljama zabranjena ili je pred zabranom. Npr. u Spaniji ides u policiju na razgovor ako zelis da kupis pit bula (provereno od jedne vlasnice iz spanije)! Za tog psa moras da podneses dozvolu kao za pistolj, pa da te pozovu na razgovor pa da razmisle da li da ti odobre drzanje tog psa.

Da, zbog neodgovornih vlasnika pit bulova, ta rasa je u mnogim zemljama zabranjena ili je pred zabranom. Npr. u Spaniji ides u policiju na razgovor ako zelis da kupis pit bula (provereno od jedne vlasnice iz spanije)! Za tog psa moras da podneses dozvolu kao za pistolj, pa da te pozovu na razgovor pa da razmisle da li da ti odobre drzanje tog psa.

U nemackoj je tako ( mada se vise nigde i ne vide, verovatno ih i nema vise) bilo da si svake godine morao sa svojim psom da ides u policiju
pa su onda radjeni testovi,prolazili su ljudi pored njega,deca, nesto mu i govorila povisenimj glasom, a sve je to morao
da placa vlasnik a kostalo je samo za taj ispit jednom godisnje oko 200 evra.

U nemackoj je tako ( mada se vise nigde i ne vide, verovatno ih i nema vise) bilo da si svake godine morao sa svojim psom da ides u policiju
pa su onda radjeni testovi,prolazili su ljudi pored njega,deca, nesto mu i govorila povisenimj glasom, a sve je to morao
da placa vlasnik a kostalo je samo za taj ispit jednom godisnje oko 200 evra.

E pa nece niko ukinuti pit bulove kao rasu u Srbiji.....ma koliko ti navijala za to i agitovala......crkni u svojoj nemoci :mrgreen:

http://www.kurir-info.rs/vesti/drustvo/nema-prijave-pas-moze-da-ujeda-117984.php

NEMA PRIJAVE, PAS MOŽE DA UJEDA!
(67) Subota, 27. Avgust, 2011.| Autor:

Iako je Vasilija (2) staford unakazio, na Infektivnoj klinici smatraju da nema potrebe za prijavom

BEOGRAD - Ako pas nije besan, može da ujeda?!
Veterinarska inspekcija Beograd nije izašla na teren da utvrdi kako je pre 15 dana komšijski staford terijer izujedao dvogodišnjeg Vasilija Savića iz Surčina, jer, kako tvrde - nema osnova!

- Iz Infektivne klinike nismo dobili prijavu, iako su oni dužni da nam je pošalju mejlom u roku od 15 minuta po prijemu pacijenta. Na osnovu prijave, istog dana izlazimo na teren i ako utvrdimo da pas nije čuvan, uslovno i da dvorište nije ograđeno - podnosimo prijavu sudiji za prekršaje - kaže za Kurir Dušan Ljuština, šef Veterinarske inspekcije Beograda. Kako kaže, u Infektivnoj klinici su mu rekli da je načelnica dr Biljana Bojić, iako je bila dužna to da učini, svojevoljno odlučila da ih o ovom slučaju ne obavesti.

Načelnica prijemnog odeljenja u Infektivnoj klinici dr Bojić kaže za Kurir da slučaj nije prijavila „jer se to ne radi ako je pas vakcinisan“.

- Obaveštavamo ih samo ako se radi o ugrizu lutalice ili vlasničkog psa bez dokumentacije - kaže dr Bojić. Podsetimo, Kurir je ranije pisao o dvogodišnjem Vasiliju, koga je u zajedničkom dvorištu napao i izujedao komšijski pas.

pogledajte samo glavu deteta na linku

E pa nece niko ukinuti pit bulove kao rasu u Srbiji.....ma koliko ti navijala za to i agitovala......crkni u svojoj nemoci :mrgreen:

generalno bi za drzanje opasnih pasa trebala dozvola kao sto treba za posedovanje oruzija, mozda cak i jaca
kod nas su kao uveli da se stanari zgrade izjasne sto je prenosenje odgovornosti na one koji mogu biti ugrozeni
cik da neko kaze vlasniku pit bula da ga ne zeli u zgradi

Rayela koju rasu psa ti imas kad smatras da povodac i korpa nisu neophodni?
najmanji-pas.jpg

:hahaha: :zcepanje:

Back