Odsecen deo tkiva

Jelena Maricevic

Početnik
Poruka
49
Juce sam na kucnoj mesoreznici odsekla deo tkiva na palcu, i mislim deo nokta, nisam mogla da vidim jer je bilo mnogo krvi. Na hirurgiji su me usilii, 3 šava, i zavili. Rekli su mi da pijem febricet u slucaju bolova, posto brufen ne smem. Bolovi su nepodnosljivi i pored febriceta. Koji je razlog tome i da li postoji mogucnost za trajnim posledicama?

Trajnih posledica neće biti.
A bol je normalan, jer je ispod noktiju mnogo živaca.
Ipak, uzuimaj samo kad moraš.
jer, ako uzimaš stalno organizam se navikne
na lekove, i onda mnogo slabije deluju.

Febricet je lek za upalu i cirkulaciju.Probaj Diklofenak Duo od 75 Mg,on je jedan od najblazih lekova za bolove.Ako neces to.Kupi Bayerov aspirin od 100 Mg i on ti moze pomoci,a ne stvara nikakvu zavisnost.Sto se tice bolova dugo ce ti biti jaki zbog samih nerava ispod nokta.

Probaj i Nimulid prilicno je dobar protiv bolova.Ili kombinovani prasak,njega mozes da pijes 4-5 puta dnevno maksimum,a ne iritira zeludac.
Nemoj da se bojis,ni jedan od njih ne stvara zavisnost,neceh ih piti godinu nego nedelju mozda 10 dana.
Srecno,i brzo se oporavi!

Juce sam na kucnoj mesoreznici odsekla deo tkiva na palcu, i mislim deo nokta, nisam mogla da vidim jer je bilo mnogo krvi. Na hirurgiji su me usilii, 3 šava, i zavili. Rekli su mi da pijem febricet u slucaju bolova, posto brufen ne smem. Bolovi su nepodnosljivi i pored febriceta. Koji je razlog tome i da li postoji mogucnost za trajnim posledicama?

Febricet protiv bolova takvog tipa? :eek: :dontunderstand:

Poslednja izmena od moderatora:
Febricet je lek za upalu i cirkulaciju.Probaj Diklofenak Duo od 75 Mg,on je jedan od najblazih lekova za bolove.Ako neces to.Kupi Bayerov aspirin od 100 Mg i on ti moze pomoci,a ne stvara nikakvu zavisnost.Sto se tice bolova dugo ce ti biti jaki zbog samih nerava ispod nokta.

Probaj i Nimulid prilicno je dobar protiv bolova.Ili kombinovani prasak,njega mozes da pijes 4-5 puta dnevno maksimum,a ne iritira zeludac.
Nemoj da se bojis,ni jedan od njih ne stvara zavisnost,neceh ih piti godinu nego nedelju mozda 10 dana.
Srecno,i brzo se oporavi!

Ne sme zbog krvavljenja nijedan NSAIL niti aspirin. Znači, nikakvi brufeni, nimulidi i ostali iz te grupe.

Treba valjda i da zaraste, zar ne?
Mislila sam na koagulaciju krvi a ne bukvalno krvavljenje.

U svakom slučaju ti lekovi (nesteroidni antiinflamatorni analgetici) se ne uzimaju u ovakvim situacijama kao ni aspirin.

Poslednja izmena:

Febricet nije lek potiv upale, niti je lek za cirkulaciju, već je lek protiv bolova i povišene temperature.
Diklofenak Duo nije jedan od najslabijih lekova protiv bolova. Naprotiv, dejstvo jedne kapsule traje 12 sati.
Aspirin od 100mg je napravljen u toj jačini samo u svrhu inhibicije agregacije trombocita. Ne može da ublaži bol, a samo će da pogorša sleplivanje trombocita u procesu zarastanja rane.
Vidiš da žena kaže da je alergična na Brufen? To onda znači da može biti alergična i na celu grupu NAIL.
Znači, sve si pogrešno preporučio.
Zato je lekar preporučio paracetamol. Nema tu mnogo izbora.
U slučaju izuzetno jakih bolova, lekar može prepisati i tramadol. Kratkotrajno korišćenje tog leka neće stvoriti zavisnost. Cilj je da se čoveku otkloni jak bol

Febricet nije lek potiv upale, niti je lek za cirkulaciju, već je lek protiv bolova i povišene temperature.
Diklofenak Duo nije jedan od najslabijih lekova protiv bolova. Naprotiv, dejstvo jedne kapsule traje 12 sati.
Aspirin od 100mg je napravljen u toj jačini samo u svrhu inhibicije agregacije trombocita. Ne može da ublaži bol, a samo će da pogorša sleplivanje trombocita u procesu zarastanja rane.
Vidiš da žena kaže da je alergična na Brufen? To onda znači da može biti alergična i na celu grupu NAIL.
U slučaju izuzetno jakih bolova, lekar može prepisati i tramadol. Kratkotrajno korišćenje tog leka neće stvoriti zavisnost. Cilj je da se čoveku otkloni jak bol

Meni je sin dok je bio mali bio alergican na brufen,i farmaceut nam je preporucila nimulid,koji se bar u njegovom slucaju pokazao kao odlican.
Jedino da li ce on da uspori zarastanje,to vec ne znam.Meni licno kad sam pocepao jagodicu (bukvalno je pukla na pola po duzini od udarca) nije nista pomagalo,samo malo ublazi bol.

Tačno je da će nimesulid najbrže spustiti povišenu temperaturu.
Ali je tačno i to da nimesulid najbrže i najopasnije od svih NAIL oštećuje jetru.
Zato je davnih dana povučen iz upotrebe u pedijatriji. A i ovo što se prodaje kod nas, za odrasle, to se prodaje još samo u zemlji proizvođača (Indiji), i možda u Pakistanu.
Pod zaštićenim imenom "Aulin" bio je hit pre dve decenije u Evropi. Cela Evropa ga je zabranila. Ima razloga.

Ajde reci mi za Febricet,pa pijem ga uz Trodon i Bensedin skoro 20 godina i uvek mi je prepisivan za protiv upale i cirkulaciju.

http://www.prirodnilek.com/paracetamol-sa-kojim-prir-lekovima-ne-sme-da-se-pije/
Mozemo ovako do prekosutra.Znam sta mi je receno,jer pored glavnih lekova za bolove(Diklofen 100 mg,Naproksen,Nimulid, Movalis Trodon),treba da pi9jem i bensedin,prvo poceo sa 10 mg,pa psle smanjili na 5 mg,jer ih pijem 5x1 dnevno,a tako i Trodon,Bevikpleks(kompleks vitamina B za poboljsavanje kostanih delova kicme i Febricet,a pitao sam cemu sluzi.rekli su mi i lekari i farmaceuti da je za blaze bolove,sto meni ne moze da pomogne,ali za Upalu i Cirkulaciju je veoma dobro.I pio sam ga vise godina,dok "Galenika",pa Posle i "Hemofarm" nisu poceli slabije da dobavljaju apotekama,pa su mi umesto njega prepisali "Panadol".Mada nekad pomaze,a nekada su mi noge tako hladne i u sred leta da ih ne osecam na dodir.

Ne moramo ni sekundu više.
Ja tebi postavim uputstvo iz kutije leka, a ti meni link ka prepričanom uputstvu.
Pa čak i u tom prepričavanju se niko nije usudio da paracetamol nazove lekom protiv upale i lekom za cirkulaciju.
I tu lepo piše: "Paracetamol se koristi kod bolova različitog porekla, slabog i umerenog intenziteta, za snižavanje povišene telesne temperature. Paracetamol je čest sastojak lekova koji se izdaju bez recepta (kupuju na svoju ruku) protiv bolova, protiv povišene temperature, u terapiji simptoma gripa i prehlade."

I ne očekuj da će paracetamol da ti ugreje hladne noge. :D
Ne očekuj ni od Beviplexa da će ti "poboljšati koštane delove kičme"...

25 mg diazepama dnevno + tramadol, pa tako 20 godina unazad... To je diskutabilna terapija sa stvaranjem teške zavisnosti od lekova.
Paracetamol ti tu nije ni potreban. Samo ti dodatno truje jetru, ako ga piješ svakodnevno.

Pretpostavljam da se radi o bolovima izuzetne jačine.
Ima li neke šanse za operaciju?

Ne moramo ni sekundu više.
Ja tebi postavim uputstvo iz kutije leka, a ti meni link ka prepričanom uputstvu.
Pa čak i u tom prepričavanju se niko nije usudio da paracetamol nazove lekom protiv upale i lekom za cirkulaciju.
I tu lepo piše: "Paracetamol se koristi kod bolova različitog porekla, slabog i umerenog intenziteta, za snižavanje povišene telesne temperature. Paracetamol je čest sastojak lekova koji se izdaju bez recepta (kupuju na svoju ruku) protiv bolova, protiv povišene temperature, u terapiji simptoma gripa i prehlade."

I ne očekuj da će paracetamol da ti ugreje hladne noge. :D
Ne očekuj ni od Beviplexa da će ti "poboljšati koštane delove kičme"...

25 mg diazepama dnevno + tramadol, pa tako 20 godina unazad... To je diskutabilna terapija sa stvaranjem teške zavisnosti od lekova.
Paracetamol ti tu nije ni potreban. Samo ti dodatno truje jetru, ako ga piješ svakodnevno.

Pretpostavljam da se radi o bolovima izuzetne jačine.
Ima li neke šanse za operaciju?

Nema.Trebalo bi da se rade implanti od L1 do S1,ali kazu da su prvi i drugi prsljen lumbalnog dela veoma rizicni za vadjenje,veliki procenat neuspesnosti takve operacije,pa su mi rekli kad sednem u kolica da ce to pokusati da urade.Za sada se krecem na stakama,ali sve teze,a 56 mi je godina,a lekari preporucuju operaciju posle 65.Pitao sam lekare,sta da radim sa jakim bolovima dotle.Rekli su mi da cutim pijem lekove i sto vise mirujem,jer i na expertizi Medicine rada mi je ta ko napisano."Sto manje kretanja,stajanja i sedenja,a ne smem dici vise od 5 kg tereta"Prepisali su mi Trodon od 100 mg,ali je nezgodno za izdavanje,jer ne moze tolika kolicina da se izda za mesec dana.Sada je ovo po novom sistemu.Neke lekove ides u apoteku i po 6 meseci ne moras da se javljas doktoru,ali za Trodon to ne vazi,moze samo na mesec.meni je potrebno da pijem Trodon 3x1 dnevno,pa te od 100 mg nema dovoljno,pa su mi pred Trodona ubacili Diklofenak Duo isto 3x1.I tako do morfijuma,kako mi je rekao neurolog,jer postajem polako imun na Trodon.Inace kada primam injekcije Trodona,primam ih od 100 mg i bensedin od 10 mg,a posto pijem febricet,ne daju mi OHB12,pa sam i po tome zakljucio,znaci pored reci specijalista i apotekara za Febricet,a OHB12 je injekcija za cirkulaciju,da i Febricet koristi za to,ako oni lazu,onda su me izlagali silno.I sada si me podstrekla da dobro preispitam to za Febricet.A ono sto sam ti poslao jel si videla sta pise zelenim slovima "Gripa i Prehlade",a gde je grip tu je i upala.A kod mene je bitno da se smanji upala da bi mogao Trodon da deluje bolje,a tako mislim i za Jelenu Maricevic,da je i kod nje velika upala od povrede,ali da samo pri tom bolu,jer je stvarno na nezgodnom mestu,ne moze pomoci samo Febricet,vec i nesto jace za bolove

Sada mi je jako neprijatno.

Gledaj, niko ne mora sve da zna. Neki ljudi su učili neke nauke, pa znaju mnogo više od laika. Ti ljudi pomažu onima koji o tome manje znaju.

Tvoja želja da pomogneš osobi koja trpi bolove, dobronamerna je i iskrena.
To ipak ne znači da će tvoje iskustvo sa bolom i lekovima protiv bolova biti neka univerzalna šema. Postoji milon razloga zašto neko može ili ne može koristiti lekove protiv bolova.

A onda profesionalac dolazi u prvi plan.
I tu, ponekad, dolazi do kolapsa: ni profesionalac, znalac struke, ne može uvek otkloniti tvoje bolove.
Moraš da shvatiš da nauka nije dostigla vrhunac. Osetljivi smo, ranjivi, podložni bolovima, raznim bolestima. Neki se još uvek leče magijama... ili previjanjem kupusovog lista na bolno mesto. Drugi otklanjaju bol Arcoxiom, Trodonom ili morfijumom... Ali bol i dalje postoji.

Postoji gomila lekova koji se koriste u terapiji bola.
Bavim se lekovima, ali i otrovima, pa znam i koliko će ti pomoći, ali i koliko će ti štete naneti. I ne mogu ti reći šta je najbolje za tebe.
Ali ću skinuti kapu onome ko otkloni tvoje bolove.

Sada mi je jako neprijatno.

Gledaj, niko ne mora sve da zna. Neki ljudi su učili neke nauke, pa znaju mnogo više od laika. Ti ljudi pomažu onima koji o tome manje znaju.

Tvoja želja da pomogneš osobi koja trpi bolove, dobronamerna je i iskrena.
To ipak ne znači da će tvoje iskustvo sa bolom i lekovima protiv bolova biti neka univerzalna šema. Postoji milon razloga zašto neko može ili ne može koristiti lekove protiv bolova.

A onda profesionalac dolazi u prvi plan.
I tu, ponekad, dolazi do kolapsa: ni profesionalac, znalac struke, ne može uvek otkloniti tvoje bolove.
Moraš da shvatiš da nauka nije dostigla vrhunac. Osetljivi smo, ranjivi, podložni bolovima, raznim bolestima. Neki se još uvek leče magijama... ili previjanjem kupusovog lista na bolno mesto. Drugi otklanjaju bol Arcoxiom, Trodonom ili morfijumom... Ali bol i dalje postoji.

Postoji gomila lekova koji se koriste u terapiji bola.
Bavim se lekovima, ali i otrovima, pa znam i koliko će ti pomoći, ali i koliko će ti štete naneti. I ne mogu ti reći šta je najbolje za tebe.
Ali ću skinuti kapu onome ko otkloni tvoje bolove.

Hvala tebi na lepim recima.meni je receno da necu umreti od toga i tih bolova,ali ci sigurno umreti sa njima.Bilo mi je krivo sto dugo nisam mogao da doznam kakvo je moje stanje stvarno,jer su specijalisti izbegavala da mi kazu istinu.Dok nisam nasao specijalistu ortopeda Hirurga,preko veze i kada mi je pogledao rezultate i snimke.Uopste nista lepo nije mogao da mi kaze,ali mi je rekao da operaciju izbegavam dokle god mogu,jer kao sto sam rekao,ta prva dva prsljena od lumbalnog dela su veoma rizicni za bilo kakvu operaciju i da je neuspesnost takvih operacija dosta velika.kako mi je on rekao od 78-80% neuspesna.I rekao mi je da to nije jedini problem,jer ako bi se desilo nesto lose,kao sto se i desavalo,da se osteti neki nerv za donji deo ekstremiteta,mokrace i stolice.da je veoma nezgodno da ti dodje neko u goste,ili odes kod nekoga,a vrsis nuzdu,a ne primecujes to,da je to gore psihicku nego i sam bol.sada izvini za ove malo ruzne stvari,ali to je stvarno gore nego ista.Ni kolica nisu opasna,dok imas kontrolu nad sobom.zato mi je i rekao da cutim i trpim,pijem lekove,pa dokle izdrzim.meni je 56 godina i nije mi bas do tih stvari.Svestan sam toga i radim sta mi je covek rekao,pa cak i da odem kod nekoga ko zna da malo izcupa nerv,koji je ukljesten i da ce mi biti bar malo lakse.Sto i radim ponekad,kada mogu da nadjem nekog da me vozi,jer tu trebavise dana ici na te terapije da bi bilo malo bolje,ali svaki put kada se vrati je sve jaci bol.tak da nekada primam injekcije Trodona od 100 Mg,sa bensedinom od 10 Mg ili idem na tri meseca na blokade.I te blokade nisu bas dobre,ali mi malo pomognu krace vreme.Ublazi bol.

Back