Одржавање зграде

Колико издвајате новца за месечно одржавање зграде.
Мислите ли да је то довољно?
Шта све спада у одржавање?

Мишљења сам да поједини станари не заслужују стамбену јединицу у кјој живе.
Ако немају довољно средстава, могу се одселити на периферију где је одржавање зграде далеко економичније.

Ми плаћамо 300 динара, или 400..
Са тим новцем, реално може зграда само да се једном седмично ориба,(степениште и хол).
Где су сијалице, кречење, улепшавање, лифт...о спољним радовима да не почињем.

za popravke imamo ugovor sa gradskim stambenim
nekada se čeka i gnjavi ali su nam u par navrata uradili stvari koje bi realno koštale bar desetak hiljada evra
inače imamo i račun poseban gde uplaćujemo mesečno po 300 kinti
800 din i to mi puno posto se nista u zgradi ne popravlja i ne radi. Samo se jednom nedeljno prodje dzogerom.
Ок, чишћење зграде је једна ставка.
Станбено обавља " велике" радове.
Али шта ћемо са кречењем, гелендерима, штекерима, новогодишњим и божићним украшавањем, прилазу згради....
Има ту доста детаља који нису дефинсани, или су збуџени у " одржавање"?

Али шта ћемо са кречењем, гелендерима, штекерима, новогодишњим и божићним украшавањем, прилазу згради....
izdali smo stančić koji je u vlasništvu svih stanara. ne uzimamo kiriju nego za uzvrat imamo čišćenje

Ако немају довољно средстава, могу се одселити на периферију где је одржавање зграде далеко економичније.

Са тим новцем, реално може зграда само да се једном седмично ориба,(степениште и хол).

12 000 дин. отприлике

Зашто мислиш да су сијалице на периферији јефтиније?

Зашто мислиш да су сијалице на периферији јефтиније?
Ако већ спамујеш, спамуј квалитетније.
Можеш ти то, знам.
Користе старе жаруље ( које су у еу већ избачене са тржишта).
Ето, па се играј

Cirka 180 evra, s tim da su u to uracunata i kapitalna odrzavanja (renoviranja krova, fasade, zajednickih prostorija, dvorista, itd..).
I Imamo prelepu zgradu i dvoriste, uvek top sredjeno i sve je ispravno.

Ако већ спамујеш, спамуј квалитетније.
Можеш ти то, знам.
Користе старе жаруље ( које су у еу већ избачене са тржишта).
Ето, па се играј
Извини, ја сам наивно помислио да си отворио тему да би дискутовао о њој. Видим да тебе само занима потврда да си ти у праву. Не бих да ти рушим снешка ;)

Svaka cast,300 dinara, ovaj neki sluzbeni predsednik kucnog saveta, posto jelda, stanari samo zakeraju i uvek se najalaviji i najgluplji dohvati i svi mu aminuju , a kao po srpskom obicaju ko god izgleda inteligentan, kazu mu nije to za njega, ili on ce da pravi probleme, trazice puno para za odrzavanje i videce se brate da mu je stalo da odradi posao..

Tako da stanari obicno traze nekog kao davitelja nacica da kulira i da nista ne trazi i da polako ruinira zgradu ali onda vriste kako je lose i samo se pomere dublje u svoje jazbine.

Dakle taj sluzbeni koji stvarno unistava zgradu , ali ne radi nista, tako je unistava, uzima 900 dinara , a to im je ok...
Stepeniste je cisto jer pola stanara ne zivi tu , a retko ko im i dolazi , nema dece osim u jednom stanu i to je to..
Ima skupljaju se u otvorenom potkrovlju koje je sad otvoreno i unisteno jer je sef odseka inspektorata za gradjevinu u opstini morala da svojoj cerki obezbedi zadnji sprat za stan , ipak je zgrada u centru , a to je uradila preko mog vrsnjaka, koji je naravno , kazem naravno jer je srpski obicaj, muljao , pa nije ni ugovor potpisao , tako da je osim ugovora da im prepusta ceo sprat potkrovlja ostatak neispostovan....

Meni su u startu rekli skloni se, ti ne znas te stvari , sto uopste ne razumem odakle im , ali sumnjam da je zato sto sam bio fino dete koje se igra, sportskih igara i nije im nijednom opsovao majku ili im rekao da su sero.nje i ono sto deca rade pa se posle izvine i onda se tako uspostavlja srpski odnos postovanja, on je pokazao da se savio , pa je pametno i dobro dete, a ovaj je samo dobro dete, taj je glup, nije zapazen..

Uopste srbi koji trenutno zive u svim tim zgradama su glupi kao tocila, dok su oni koji kupuju stanove, takodje glupi kao tocila ali se bore da se ovajde..
Npr, od 19 stanova, jedan je taj opstinarke, samo jedan vlasnik stana se bunio protiv davanja stana opstinarki , jer nije video licnu korist i trazio je 5k evra..
Dobio je nesto interno , ne znam koliko , ali sigurno ne 5k ali on je jedini koji je kupio stan sa strane u toj zgradi , a ne da je dosao u posed stana nasledjivanjem ili otkupom..

Na kraju su poceli da ga napusavaju , pa je zamenio stan za drugi u centru..
Taj drugi je duplo veci i izrentirao ga banci jer je na prvom spratu , a banci je odgovaralo da ima prizemlje i prvi sprat...za upravu..

A ovamo me angazuju za advokatski tim , nisam advokat ali kao kontrolor, organizator i garant...ne naplacujem puno , ali kilo dva tri evra po parnici koja nije komercijalna, tj da se meni isplati a da oni budu mirni da ce izvesno biti maksimalno sansa da dobiju ono sto hoce..

Svaka cast,300 dinara, ovaj neki sluzbeni predsednik kucnog saveta, posto jelda, stanari samo zakeraju i uvek se najalaviji i najgluplji dohvati i svi mu aminuju , a kao po srpskom obicaju ko god izgleda inteligentan, kazu mu nije to za njega, ili on ce da pravi probleme, trazice puno para za odrzavanje i videce se brate da mu je stalo da odradi posao..

Tako da stanari obicno traze nekog kao davitelja nacica da kulira i da nista ne trazi i da polako ruinira zgradu ali onda vriste kako je lose i samo se pomere dublje u svoje jazbine.

Dakle taj sluzbeni koji stvarno unistava zgradu , ali ne radi nista, tako je unistava, uzima 900 dinara , a to im je ok...
Stepeniste je cisto jer pola stanara ne zivi tu , a retko ko im i dolazi , nema dece osim u jednom stanu i to je to..
Ima skupljaju se u otvorenom potkrovlju koje je sad otvoreno i unisteno jer je sef odseka inspektorata za gradjevinu u opstini morala da svojoj cerki obezbedi zadnji sprat za stan , ipak je zgrada u centru , a to je uradila preko mog vrsnjaka, koji je naravno , kazem naravno jer je srpski obicaj, muljao , pa nije ni ugovor potpisao , tako da je osim ugovora da im prepusta ceo sprat potkrovlja ostatak neispostovan....

Meni su u startu rekli skloni se, ti ne znas te stvari , sto uopste ne razumem odakle im , ali sumnjam da je zato sto sam bio fino dete koje se igra, sportskih igara i nije im nijednom opsovao majku ili im rekao da su sero.nje i ono sto deca rade pa se posle izvine i onda se tako uspostavlja srpski odnos postovanja, on je pokazao da se savio , pa je pametno i dobro dete, a ovaj je samo dobro dete, taj je glup, nije zapazen..

Uopste srbi koji trenutno zive u svim tim zgradama su glupi kao tocila, dok su oni koji kupuju stanove, takodje glupi kao tocila ali se bore da se ovajde..
Npr, od 19 stanova, jedan je taj opstinarke, samo jedan vlasnik stana se bunio protiv davanja stana opstinarki , jer nije video licnu korist i trazio je 5k evra..
Dobio je nesto interno , ne znam koliko , ali sigurno ne 5k ali on je jedini koji je kupio stan sa strane u toj zgradi , a ne da je dosao u posed stana nasledjivanjem ili otkupom..

Na kraju su poceli da ga napusavaju , pa je zamenio stan za drugi u centru..
Taj drugi je duplo veci i izrentirao ga banci jer je na prvom spratu , a banci je odgovaralo da ima prizemlje i prvi sprat...za upravu..

A ovamo me angazuju za advokatski tim , nisam advokat ali kao kontrolor, organizator i garant...ne naplacujem puno , ali kilo dva tri evra po parnici koja nije komercijalna, tj da se meni isplati a da oni budu mirni da ce izvesno biti maksimalno sansa da dobiju ono sto hoce..
Јавашлук и расуло.
Но, хајде да видимо који су то услови да се смени лењ управник зграде.

Свака осигуравајућа кућа нуди пакете осигурања зграде.
Изабереш ( договор) неки.
Капирам, али занима ме нечије конкретно искуство, како то функционише и колико су задовољни

Јавашлук и расуло.
Но, хајде да видимо који су то услови да се смени лењ управник зграде.
Ako je sluzbeni , to je zahtev pola stanara, tako sam u letu procitao u onom pravilniku sto su trebali da se spremaju za licencu upravnici zgrada...
Ali ako su vec pustili da ih vodi zbog nezameranja sluzbeni , tesko ces ti uzeti to da uredis, jer su zapusteni u glavi..odustali od zivota....
Npr ovde gde sam ja video sta se sve radi , dakle dali su ceo sprat, za dz...pa su im otvorili zgradu sad je stalna promaja jer im krov nije zatvoren, ne prokisnjava ali tamo gde je krov je samo drvena konstrukcija kao tavan otvorena, mogu seno da suse...a otvoren je na hodnik pa stalno vuce cug, a to je 10C manje temperatura u hodniku i bar 5C u stanovima, jer nema izolacije izmedju hodnika i stanova...naravno i vec se budja...ali ne mozes ti planincima i seljacima koji su dosli pre 40 godina sa sela a sad su matori da objasnis...

To nisu racionalni ljudi to su ljudine..

Ne znam kako mogu srbi da zive u onakvim zgradama,nikad oprane,paucina visi sa svih strana,dve sijalice rade u celoj zgradi,a tavan i podrum blokirani,plus ulazna vrata lice na vrata od svinjca
Drugovi partizani,ako hocete da zivite u velikim gradovima,morate se malo upristojiti

Back