Održavanje trudnoće

Održavala sam treću trudnoću od 17. nedelje. Snažen kontrakcije, totalno mirovanje. Užasavali su me komentari o tome kako bi trebalo da iskoristim sve raspoloživo vreme za odmor, zato što će me kada se porodim čekati more obaveza. Klinci su bili relativno mali i najteže mi je padalo to što smo se družili samo ležeći.
Bebac je stigao dva dana pre punog termina, iako smo ga očekivali mnogo mnogo ranije.
Čim sam se porodila osećala sam se super, konačno sam mogla da se krećem, tra la la!

:) prvo blago krvarenje u 12. nedelji, dobila utrogestan i otisla nabolovanje....zbog godina i prethodnog missed ab. morala sam da mirujem iako se razlog krvarenja nije znao...taman sam odahnula i mogla normalno da nosm trudnocu u 30. nedelji su mi se pojacale kontrakcije i grlic se otvorio za prst....partusisten i lezanje....na u 37. nedelji par dana nakon partusistena pocele su mi jake kontrakcije koje su se smirile....i tako, uz povremene jake i ceste kontrakcije udjem ja u 41. nedelju da bi se ispostavilo da mi je sin 5 kg i da je to razlog zasto kontrakcije nisu uspele da otvore grlic, moj sin nije mogao da se angazuje za porodjaj zbog svoje velicine....i tako, dogurah do carskog reza....

:) nasledjeno od muza....inace, njegova velicina nam je i donela nevolje koje su dovele do carskog reza, zatim strepnja da nema secer, pa problemi sa dojenjem, do toga da mi je materica bila ogromna pa se teze vraca, rizicniji carski rez, tezi oporavak, i sad bolovi u ledjima jer sa 6 nedelja ima preko 6 kg...ipak je normala najbolja....

Svaka čast mami, sve to treba izdržati, u tom smislu. Pretpostvajm da ste uveliko prebacili 10 kila pre prvog rođendana,a do tada ih treba nositi. Moji su bili mnogo lakši, mada se kasnije ni ne vidi velika razlika među decom koja su bila lakša i teža u tom preriodu..
Sa koliko je prohodao?

..sad ima 6 nedelja i 6 kilograma, euridika.. :lol:

..od moje dece cerka je jedina bila na svakoj sredini svake skale, visinom i tezinom, na prvom rodjendanu imala je 10,5kg.. :)
..dechaci su sa 6 meseci imali 10,8kg, drugi 10,5, treci 9,5kg.. :lol:

..svi rodjeni sa prosechnih 3500 - 3600, osim drugog dechaka, koji je imao 4150.. :)

..sa njim sam mirovala od 9-15. nedelje, ne striktno lezala ali mirovala uz progesteron, zbog hematoma u zidu materice koji je u 9-oj nedelji bio veci od celog gestacionog meshka,
ali srecom nije pukao niti krvario, vec se spontano resorbovao..

Bila sam trudna sa 37godina. Super trudnoća, knjiška, beba 3200gr. Radila sam skoro do kraja. Pazila sam samo da ne nosim ništa teško.
Pomagala sam sama sebi optimizmom i okružujući se dragim ljudima, bez slušanja zlobnih komentara.
A malac se rodio tačno na termin, i sad je isto tako precizan u svemu.

..sad ima 6 nedelja i 6 kilograma, euridika.. :lol:

..od moje dece cerka je jedina bila na svakoj sredini svake skale, visinom i tezinom, na prvom rodjendanu imala je 10,5kg.. :)
..dechaci su sa 6 meseci imali 10,8kg, drugi 10,5, treci 9,5kg.. :lol:

..svi rodjeni sa prosechnih 3500 - 3600, osim drugog dechaka, koji je imao 4150.. :)

..sa njim sam mirovala od 9-15. nedelje, ne striktno lezala ali mirovala uz progesteron, zbog hematoma u zidu materice koji je u 9-oj nedelji bio veci od celog gestacionog meshka,
ali srecom nije pukao niti krvario, vec se spontano resorbovao..
Ne vredi, nespavanje uzima danak :rumenko: uopšte nisam primetila da beba sad ima 6 nedelja..... još gluplje zvuči kad pokušam da objasnim, ali učinilo mi se da je u pitanju ilustracija bebinog napredka. Bio je krupan i težak za nošenje i tad, a mama se još nije oporavila od CR.....:dash:

Back