odricete li se kosova radi boljeg zivota?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

twintales

Početnik
Poruka
9
Godinam se od nas, nasih roditelja, baba i deda odvajalo za kosovo, ziveli su kao bubrezi u loju. Danas su dosli ovde i opet imaju vise privilegija nego svi mi koji smo vekovima ovde.
A mi se kao tu brinemo za to isto kosovo zbog kog godinama zivimo kao idioti.

Smucilo mi se da nas ucenjuju zbog sacice ljudi koji nece da dodju u Srbiju i zbog zemlje koja je ostala tamo.
Kontamo svi da je vreme da ode i da krenemo da zivimo bolje, samo nema niko hrabrosti da to javno kaze. Mi smo kao patriote neke. A vise od pola srbije nema sta da jede.
Gde smo mi to?
Zelim da mi se pridruze istomisljenici i da zauzvrat dobijemo normalan zivot.

twintales:
Godinam se od nas, nasih roditelja, baba i deda odvajalo za kosovo, ziveli su kao bubrezi u loju. Danas su dosli ovde i opet imaju vise privilegija nego svi mi koji smo vekovima ovde.

Smucilo mi se da nas ucenjuju zbog sacice ljudi koji nece da dodju u Srbiju i zbog zemlje koja je ostala tamo.
Kontamo svi da je vreme da ode i da krenemo da zivimo bolje, samo nema niko hrabrosti da to javno kaze. Mi smo kao patriote neke. A vise od pola srbije nema sta da jede.
Gde smo mi to?

Ma stvarno? Kako si samo ti pametan nema sumnje da si Siptar a dosao si da solis pamet lakovernim Srbima ili si mozda od onih manijaka LDP-LSD sto bi prodali celu zemlju za par milijardi? Od tvoje babe i dede se odvajalo za Kosovo jadni oni sve su im pare pokupili nemaju sada za leba, ne lupaj gluposti. Zasto ti ne "ostavis" svoju zemlju i idi zivi na nekom drugom mestu a ne da onom napacenom narodu dole da savetujes da idu u jos vecu propast dosta je njima muka pa jos i nasi ljudi treba da im podbadaju noz u ledja. Zakucace i tebi Siptar na vrata ako ne tebi mozda sinu ili unuku pa onda podvijte rep i bezite kao sto nabedjujes onu sirotinju koja je ostala dole i koja cuva jednu kravu i dve kokoske da bi prezivela od puke nemastine koja ih je snasla. Gade mi se takvi ljudi koji lako odustaju i prave se pametni samo u svoju korist, tvom dupetu da bude lepo a one dole ko shisha nek crknu ako treba. Pazi tvoju recenicu: "Smucilo mi se da nas ucenjuju zbog sacice ljudi koji nece da dodju u Srbiju i zbog zemlje koja je ostala tamo" - a gde su oni to majke ti u Zanzibar pa da dodju u Srbiju? A za tu zemlju koja ostaje tamo su ti isti Srbi vekovima radili mucili se i prolivali krv a sada da je ostave da "twintales" i njegovoj babi i dedi budu vracene pare koje su odvajane za Kosovo i ne njima bude lepo. A na drugu stranu se sigurno hvalis kako si ti ponosni Srbin a ovamo noz u ledja svojima....

Jbt, napisah tri kilometara poruke ali ovaj retard-krstaricin forum nije navikao na ozbiljne postove i eto, blokira browser.

Elem, ovo ultra-primitivno razmišljanje (ako se to može zvati razmišljanjem) dečkija je van svake mogućnosti da se racionalizuje.

Osvrnuću se na pitanje, još jednom, i odgovoriti sada mnogo kraće: Kosovo nije tu da bismo ga se odricali, ono je potpuno van naše mogućnosti izbora - da ga damo ili ne. Ono je tuđe.

A što se tiče prihvatanja te činjenice, ona je stvar u našim glavama, to znaju čak i fašistički radikali i narodnjaci kad kažu: ono i kad ne bude naše, moramo ga zadržati u našim srcima. To se zove manipulacija biračkim telom. Na sreću, odnosno uz dogovor sa evropskim koordinatorima, sređeno je da se status odloži, da bude posle izbora u Srbiji (sad još uvek ne smeju da ga odvoje jer strahuju da ovi neće konstituisati vladu pa bi se moglo na nove izbore, a ako se u međuvremenu Kosovo odvoji Radikali će pobediti ubedljivom većinom - takvo je stanovništvo u Srbiji - evo ti najbolji primer takve abominacije: Decky_Nis).

A što se tiče relacije život-Kosovo, i to je samo deo slagalice problema u Srbiji. Neće onom bednom području južno od Beograda biti bolje ako se napravimo gospodom i za razliku od retarda priznamo činjenično stanje. Neće biti ni ako bi Srbija ovakva kakva je ušla u EU. Problem juga, jugoistoka i Šumadije tiče se unutrašnjeg ustrojstva zemlje. Glupo mi je više da ponavljam šta to znači.

Ono što govoriš o jadnom srpskom življu na Kosovu je preterano. Kosovo je bilo najnerazvijenija regija sve do kasnih sedamdesetih, kada je tadašnja Jugoslavija rešila nešto da uloži i u nj. A danas, ti ljudi koji dole kao bajagi brane Kosovo, u stvari brane srpsku aktuelnu vlast, isposredovanu voljom primitivnog srpskog stanovništva koje se zove biračkim telom, a koje bi glas podarilo opciji koja se pokaže "najpatriotskijom", što će reći - najprimitivnijom.

Da stvar stoji drugačije Srbija bi tražila od EU da daju novac za izgradnju stambenog kompleksa u Beogradu samo za izbeglice sa Kosova, plus otvaranje najmanje tolikog broja novih radnih mesta, opremanje infrastrukture, i naravno sve to u Beogradu jer su ovi napaćeni ljudi na Kosovo ovoliko godina živeli kao u najgorim našim košmarima. Pa dakle, izgraditi im stanove u Beogradu, da osete standard i život. I nisu oni dole još uvek zato što drže konopac između Srbije i Kosova, neg zato što nemaju kud po Srbiji.

I još nešto: Kurt, ako može, ostavi temu na pdf. Niš da vidimo mišljenje Nišlija, ako uopšte ovde iko razmišlja o najvažnijoj stvari - politici. Nije me briga šta misle oni fašisti sa pdf. Politike.

twintales:

Gde smo mi to?

Према Уставу Србије Косово је део исте.
Замислите колико би пара имали када би сте продали своју имовину.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back