odricanje

poetessa

Legenda
Poruka
56.288
Odricanje rodbine, svojih najmilijih, žene, dece, jel' vama to patetično?
Pod kojim uslovima biste se odrekli nekog vama bliskog.
Šta bi taj neko morao da vam uradi, da biste ga se vi odrekli.

Šta mislite uopšte o ovome?

Pateticno jeste.
Kada bi pocinio neki krajnje odvratan zlocin morao bih iz principa.
Jedino bih jos mogao da se odreknem nekog najblizeg kada bi me otvoreno mrzeo, otvoreno mi zeleo ili naneo zlo. Neke teske svadje, napadi i slicno.
Odreci se nekog u tom slucaju je po meni ipak normalna stvar. Ne moze neko takav biti smatran najblizim ako nema elementarnog medjusobnog postovanja.

Samo u slucaju ako postoje visoki ciljevi za koje drzimo da su za sveopste dobro ...

Pateticno jeste.
Kada bi pocinio neki krajnje odvratan zlocin morao bih iz principa.
Jedino bih jos mogao da se odreknem nekog najblizeg kada bi me otvoreno mrzeo, otvoreno mi zeleo ili naneo zlo. Neke teske svadje, napadi i slicno.
Odreci se nekog u tom slucaju je po meni ipak normalna stvar. Ne moze neko takav biti smatran najblizim ako nema elementarnog medjusobnog postovanja.

Okej, nego znam, mislim razumem. Imaš nesporazum ili stvarno svađu ili tešku uvredu od bliske osobe, zar nije dovoljno da to raščistiš sa njom lično.
Što to odricanje ide u novine u javnost?
..
taj deo ne razumem.

- - - - - - - - - -

Samo u slucaju ako postoje visoki ciljevi za koje drzimo da su za sveopste dobro ...

A jel bi mogao javno Gueda?

Okej, nego znam, mislim razumem. Imaš nesporazum ili stvarno svađu ili tešku uvredu od bliske osobe, zar nije dovoljno da to raščistiš sa njom lično.
Što to odricanje ide u novine u javnost?
..
taj deo ne razumem.

To moze biti stvar neke higijene poput izbacivanje iz prijatelja sa fejsa ili skajpa. Jedna moja bivsa je bila u mnogo losim odnosima sa sestrom, jer je njen bivsi varao sa njenom sestrom :lol:, ali nije doslo do Sluzbenog glasnika.:lol:

Licno ne bih isao u novine, ali to mozda ima smisla kada je podela imovine u pitanju. Roditelj se resi nezeljene dece.:lol: Ne bih to lako uradio javno, ali ne bih iskljucio to.

To moze biti stvar neke higijene poput izbacivanje iz prijatelja sa fejsa ili skajpa. Jedna moja bivsa je bila u mnogo losim odnosima sa sestrom, jer je njen bivsi varao sa njenom sestrom :lol:, ali nije doslo do Sluzbenog glasnika.:lol:

Licno ne bih isao u novine, ali to mozda ima smisla kada je podela imovine u pitanju. Roditelj se resi nezeljene dece.:lol: Ne bih to lako uradio javno, ali ne bih iskljucio to.

misliš ono kao mentalna higijena...jednostavno izbacuješ negativni otpad iz svog života
..
to na fejsu, kao na forumu kad te neko kikuje iz prijatelja :lol:
..
to u novine, jel' to neki viši stepen kazne?
..
da za nasledstvo i imovinske odnose je to neki veći trend

- - - - - - - - - -

da mi neko od rodbine postane clan DS-a odrekao bi ga se preko novina

:lol:

ja, Derer, odričem se....ovako nekako počinje :lol:

- - - - - - - - - -

Nije to moj put, nisam ja taj kalibar ... to je za vodje i kraljeve, ja sam raja, a to njoj ne prilici :D

:zag: raja to rešava mirnim putem ali nesumnjivo u četiri oka:lol:
..

A da budu tajni agenti u tom parlamentu, i rade za Ruse, a ti da ne znas :per:, i posle bude qq lele :lol:, sto sam to uradio??:dash:

mjok
vecina ljudi su bubashvabe
nekad je ovde bilo 3 miliona drugova clanova ********* I izucavao se marxizam kao velika nauka
danas su drugovi evropejci I izucavaju pravni system evropske unije
sve to za ciklon b

misliš ono kao mentalna higijena...jednostavno izbacuješ negativni otpad iz svog života
..
to na fejsu, kao na forumu kad te neko kikuje iz prijatelja :lol:
..
to u novine, jel' to neki viši stepen kazne?
..
da za nasledstvo i imovinske odnose je to neki veći trend

A ko cita jos te novine pa kao zna?:dontunderstand:
Ako svima kazes da si u mnogo losim odnosima sa nekim najblizim to je jace od tih novina.
To sa novinama ima samo veze pred zakonom.
Nijedna institucija te ne zove ako se nesto sa njim desi i to je to. Zdravstveni i zakonski problemi i pitanja, niko tebe za nekog najblizeg nece nista pitati.

- - - - - - - - - -

mjok
vecina ljudi su bubashvabe
nekad je ovde bilo 3 miliona drugova clanova ********* I izucavao se marxizam kao velika nauka
danas su drugovi evropejci I izucavaju pravni system evropske unije
sve to za ciklon b

Moda, ne moze se protiv nje :neutral: iako mi se ne svidja.

Ako se pod odricanjem misli na glupiranje sa plaćenim oglasom koji nema nikakvu vrednost ni značenje pred zakonom, ne bih pravio tako budalu od sebe i zabavu za dokone. Mada i bolje to što rade neki neg da se ubijaju.

Ako se pod odricanjem misli na glupiranje sa plaćenim oglasom koji nema nikakvu vrednost ni značenje pred zakonom, ne bih pravio tako budalu od sebe i zabavu za dokone. Mada i bolje to što rade neki neg da se ubijaju.

Zar se odricanje u Sluzbenom glasniku ne vodi kao punopravno i vazece pred zakonom?:confused:

- - - - - - - - - -

Ma moze se ali moras da imas kicmu I karakter a ne da budes ***** I *****.
Takvih po raznim srbijama albanijama I baznijama najvise.

Ti kao da si neko ko ima iskustva vezano za politicki zivot. To sam primetio samo kod FPN-ovaca i mozda manjim delom kod pravnika. Jesam pogodio tvoju struku? Ovo prvo pre rekao bih.:think:

iako nema zakonsko važenje, i dalje se ljudi odriču preko novina...a mogu biti tuženi i za klevetu i povredu časti :lol:
...
problem na problem :lol:
Meni to ima smisla samo ako se pred zakonom nekako tretira, ovako ne.
Mada, kada bolje razmislim to ne bi imalo smisla pred zakonom.

Cekaj, tom logikom muskarac ne moze vanbracno dete da izopsti iz svog srodstva ako to zeli ili podmetnuto dete koje nije bioloski njegovo?:think:

- - - - - - - - - -

Ili na primer ako zamene dete u porodilistu pa se kasnije ispostavi i pronadju prava deca?:think:

Meni to ima smisla samo ako se pred zakonom nekako tretira, ovako ne.
Mada, kada bolje razmislim to ne bi imalo smisla pred zakonom.

Cekaj, tom logikom muskarac ne moze vanbracno dete da izopsti iz svog srodstva ako to zeli ili podmetnuto dete koje nije bioloski njegovo?:think:

- - - - - - - - - -

Ili na primer ako zamene dete u porodilistu pa se kasnije ispostavi i pronadju prava deca?:think:

za sve je legitiman samo sudski postupak, ovako nema ništa tu jačinu, osim toga da omogućiš komšijama da se naslađuju tvojom mukom :lol:

Nedostatak slobode.:(

pa dobro ako je rasipnik, odao se nemoralnim i nečasnim radnjama, narkoman, može se razbaštiniti.
..
dešava se da se odriču u novinama, baš zato da bi se javno distancirali od radnji koje ta osoba čini (recimo sin), a otac se odriče da ga ne bi više poistovećivali sa sinom, i mislili da on odobrava njegove radnje koje su loše
...
moralno je to pitanje više

pa dobro ako je rasipnik, odao se nemoralnim i nečasnim radnjama, narkoman, može se razbaštiniti.
..
dešava se da se odriču u novinama, baš zato da bi se javno distancirali od radnji koje ta osoba čini (recimo sin), a otac se odriče da ga ne bi više poistovećivali sa sinom, i mislili da on odobrava njegove radnje koje su loše
...
moralno je to pitanje više

Ne znam, to mi je jako lose i odvratno, vrhunac patetike.:lol:
Prosipanje licnog prljavog vesa pred javnoscu.
Meni to ima smisla samo da se pred zakonom i institucijama ogradis o nekog kao to u Sluzbenom glasniku sto sam mislio da kao moze, a sto gresim, a ovo pred komsijama :lol: i ostalim selom mi je bas tragikomicno.:lol:

- - - - - - - - - -

I ne bih tu nikada pisao detalje :lol:, vec samo da ta osoba prestaje da bude u pravnom srodstvu sa tom osobom.

Back