odredjivanje starosti papagaja tigrice

Oci~boje~duge

Zainteresovan član
Poruka
162
Juce sam pustila papagaja da leti po sobi (posle 2 meseca) i on dok je leteo ,udario valjda u sliku ili zid i pao dole. ja sam ga podigla,i kad je opet pokusao da poleti,pao je!
i sav se zgrcio,ne moze da hoda,povredio i krilo i nogu. jadaaaaan!!! stavila sam mu vodu u kavez,(posto ne moze da se popne ni na onu sipku),a hranu sam mu prosula po podu.
ako ima neki nacin da se izleci ,ali za sad bez veterinara.
bas mi je zao, lezi na dnu kaveza sve vreme :(
pa ako neko ima iskustva......sta da radim

Ух, то јесте проблем! Не желим да те уплашим али мени се то десило са два папагаја, и нажалост, угинули су после тога! Знам да мораш да му грејеш кавез (ми смо му стављали лампу), да га појиш (ја сам давала физиолошки раствор). Иначе је тешко извући их. Други пут ми је успело, али се десио баш малер, таман кад је кренуо да се опоравља, опет је пао и више се није опоравио. Текст стави обавезно на тему "Питајте ветеринара", а мој ти је савет да ипак контактираш ветеринара.
Желим ти да ти птичица брзо оздрави!

ufffffff ne znam kako da pocnem? Mnogo se brinem! Evo ovako stoji stvar : slucajno sam mom Djoletu (tigric mali) izvukao ili bolje reci iscupao pero na repu ili je to i sam rep, znate naj vece pero mislim najduze pero pozadi. Slucajno majke mi nisam namerno!! E sad jel ce njemu da izraste opet to pero ili kako se vec kaze rep ?!?!?? malo sam smotan i zbunjen nemojte mi zameriti.
ps. danas sam mu kupio zenkicu da ima i on sa kim da deli dobro i zlo

Pre nedelju dana kupila sam muzjka i zenku papagaja tigrica,medjutim ne mogu da odredim koliko su stari jer se razlikuju u nekim stvarima.Ona je zuta,krupnija ,ima krupnije braon oci,a on je plavo beli ,manji,i ima sitne crne oci.Lepo se igraju,ljube se stalno,ali ga ona povremeno napada,kljuje ga i kresti jako tako da ga bas uplasi i on bezi od nje.Pridje mu tako i sapuce nesto kao da mu nesto prica ,pa ne znam mozda zeli da se pari a on je jos mlad.Ako neko zna kako da im odredim starost neka napise.

Lord_Sale69:
ufffffff ne znam kako da pocnem? Mnogo se brinem! Evo ovako stoji stvar : slucajno sam mom Djoletu (tigric mali) izvukao ili bolje reci iscupao pero na repu ili je to i sam rep, znate naj vece pero mislim najduze pero pozadi. Slucajno majke mi nisam namerno!! E sad jel ce njemu da izraste opet to pero ili kako se vec kaze rep ?!?!?? malo sam smotan i zbunjen nemojte mi zameriti.
ps. danas sam mu kupio zenkicu da ima i on sa kim da deli dobro i zlo
pticu celu da pocupas,za 2 meseca ce da izraste svako pero,naravno ne pokusavaj to....a i ja redovno cupam pera iz repa kad se prelome ili izguzvaju,tako da izraste bolje i cvrsce...to je normalno skroz.....ko kad ti ides na sisanje

Juce sam pustila papagaja da leti po sobi (posle 2 meseca) i on dok je leteo ,udario valjda u sliku ili zid i pao dole. ja sam ga podigla,i kad je opet pokusao da poleti,pao je!
i sav se zgrcio,ne moze da hoda,povredio i krilo i nogu. jadaaaaan!!! stavila sam mu vodu u kavez,(posto ne moze da se popne ni na onu sipku),a hranu sam mu prosula po podu.
ako ima neki nacin da se izleci ,ali za sad bez veterinara.
bas mi je zao, lezi na dnu kaveza sve vreme :(
pa ako neko ima iskustva......sta da radim

I ja sam imala takav problem.Moj papagaj je pri letu udario u prozor i od tada vise nije mogao da leti,bar ne visoko.Ja nisam posjetila veterinara sto je bila velika greska jer je moj papagaj ubrzo nakon toga uginuo!Savjetujem ti da hitno posjetis veterinara!

Kupio sam malu tigricu. U pet shopu u kojem sam kupio ptičicu rekli su mi da je stara 50 dana i da je mužijak. Neznam kako to mogu da proverim? Moj drug takodje ima papagaja tigricu, znatno je veći, ima izraziti taman (plav) okvir iznad kljuna i kod njega je već 18 meseci pa je berovatno zato i veči. Takođe, rekoše mi prijatelji koji imaju tigrice, da se ne puštaju van kaveza prva tri meseca? Mi smo ga puštali da leti nakon nekoliko dana. Kako da proverim pol i starost i da li da ga puštam van kaveza? Dajte još neki savet. Hvala!

Back