ODREĆIĆU TE SE

MOJA NOVA PRIČA

Nemoj kćeri, molim te...
ne odlazi... tuđina je to.
Nisam te ja rađala da bi ti sad otišla od mene...
Zašto, zašto si me rađala majko?
Ja to nisam tražila...
I ko je mene uopšte pitao, želim li da se rodim?
Zašto si me rađala ovde, zar nisi mogla da izabereš neku bolju destinaciju,
zar još uvek ne shvataš gde živiš, zar još uvek ne shvataš da je tvoja penzija mizerna,
da jedva plaćamo račune.
Da nam nije ujaka koji nam šalje hranu svakog meseca ja i ti bismo odavno pomrle od gladi...
Ja ne mogu da sastavim dva meseca na poslu...
Zato što si nesposobna kćeri, zato što si kao ja.
Ne majko, znaš li pravi razlog...
Ne znaš, evo sada će ti tvoja ćerka reći po prvi put, ne zadržavam se na poslu zato što ne dam onu stvar nikome,
svi bre kidišu na nju kao gladni psi, a ja nameravam da je dam samo onom koga volim.
U ovoj državi možeš opstati samo ako si na dobroj poziciji, ili ako si pokvarena,
ako si zla, ako si ku.va, sve ostale preživljavaju kao i nas dve.
Uostalom ja sam završila medicinu da bih lečila ljude, da bih spašavala živote,
a ne da bih okačila uramljenu diplomu i radila kao konobarica koju će pijani gosti hvatati za d.pe.
E zato sam rešila da idem, da vidim neka lepša svitanja, da se ne budim svakog jutra sa glavoboljom
i da ne zavisim od ujaka...
Nemoj sad da mi vređaš brata dovoljno je što mene vređaš svim ovim što si sada nadrobila.
Majko, ja njega ne vređam, ja obožavam svog ujaka, a ti hajde molim te razmišljaj bar jednom realno i logično,
zamisli sad situaciju da ujna kaže "Božidare, dosta si slao hranu onim tvojim Beograđankama,
misli malo i na nas, a znaš da i ja imam brata, zamisli da i njemu kola krenu nizbrdo,
ko će to sve da prehrani, eeej bre, mućni malo...
i ona Ana, mlada devojka, a ne radi, neka se zaposli pa će imati".
Idem majko, sutra odlazim.
Neee, preklinjem te... ne, ma ja ću te se odreći, ostavljaš me samu, ne misliš na majku,
misliš samo na svoje d.pe ćerko, prokleta bila.
Hvala majko na lepim rečima, hajde molim te da to učiniš odmah, da ja vidim...
da ne razmišljam kad odem da li si ti još uvek moja majka, a ja... a ja...
-Obe pustiše reku suza-
Zavesa se spustila posle prvog čina.

Silton
05.04.2020.
10:35

jednom cuh neku babu kako kaze

*da se vrate iz nemacke ( mozda bese i neka druga zemlja) makar nemali leba da jedu, da ih gledam*

cutao sam jer sam znao da bih dzabe govorio.

tamo joj sin , snaja , unuci .

Back