Prvo, nemoj da se svađaš sa internetom. I danas je nedelja, ne valja da psuješ. Kazni Bog.
Drugo, ne znam u kom veku pokušavaš da živiš, ali Domovi Kulture sigurno nisu lokacije gde se bilo koji građanin edukuje o bilo čemu. Ovo je doba tehnologije i svako je danas povezan preko interneta.
A treće, nema nikakvog razloga da se vređaš niti da vređaš mene. Tu vrstu malograđanstva ostavi za komšije tvoje. Poenta je da život u Beogradu nije ništa lakši no život u nekoj manjoj lokaciji Srbije.
Beograd je 30% radne snage Srbije, a isto tako je i 30% DBP Srbije upravo iz Beogradskih ruku proizvedeno. Prošao ti je komunizam i Tito-gradovi razne vrste, to je zastarela fora i neće više da ljudi drugih gradova ulažu u mesta gde se samo kuka, a ništa ne radi. Najgori su upravo oni koji za svoje teške živote okrivljuju glavni grad bilo koje države, a svoje dane provode u alkoholisanju i smatranju da su bolji od drugih. Razvija se jedan oblik patološke mržnje prema svemu što je edukativnog karaktera, pa se samim tim i ne može uvesti kultura među ljude koji ne žive od iste niti hoće da menjaju svoje živote. Deca, srećom, odlaze iz vukojebina u potrazi za boljim životom jer neće da protraće život tako što oru njivu na način na koji je njihov pradeda to radio niti hoće da se bave teškim fizikalnim poslovima za oca pijanduru koji hoće da ih zarobi u jedan zaseok, a pri prvoj prilici nakon kupovine kompjutera gleda da ga što pre razbije jer ''je dao puno novca''.
Neće ćaćica da kupi traktor da se radi, neće da se modernizuje, neće da ulaže da bi imao, a hoće da ga svi slušaju jer on zna kako je bilo kod Teet3. Nema toga više, prošlo je to doba. Kraj. Gotovo.

Vas iz omanjih krajeva su zeznula vaša deca i zapadni šećer, a ne Beograd. Beograd je tu samo šerpa u kojoj se sve kuva.
Što se tiče poreza gotovo da je sigurno da najviše prihoda dolazi upravo od Beograda. Oko 14 milijardi dinara, ako ne i više.
Što se tiče ulaganja, nisam video skoro da se u Beogradu nešto konkretno ulagalo od poreza. Sva velika ulaganja u gradu su u kombinaciji sa drugim državama ili od investicija. Tek skoro su se otvorila vrata za poljoprivredu u okrugu Beograda jer se tu skoro ništa ne obrađuje na veliko. Dolaze nove konkurencije, cene će padati, i to je sistem svih velikih gradova. I tu nema nikakve ljutnje. Baš me zanima kako je to jesti paradajz u Beogradu koji ne košta 200 dinara u vreme sezone.
Ovamo govoriš da smo svi seljaci u Beogradu koji su ga gradili, a onda kažeš da ni kašiku ne možemo da podignemo.

Pu, pogani.
Da bi postojala motivacija za ulaganje, potrebno je i imati u šta ulagati. Ne može da se ulaže u mesto odakle beže mladi glavom bez obzira. U šta da se ulaže tu? U bolje puteve da što pre odu?
Teška situacija u Srbiji je od pamtiveka i to se neće menjati pljuvanjem Beograda gde postoji najveća radna snaga i gde se puno novca sakuplja upravo iz džepova Beograđana.
Kod mene ne postoje ma kakvi kompleksi po pitanju stanovanja bilo gde, bitno je koliko je čovek snalažljiv da stvori biznis. Ukazujem na to da je glupo pljuvati Beograd kada većina dođe ovde da studira i da se obrazuje i to su upravo ljudi sa sela i manjih gradova koji imaju opasne, opasne komplekse zbog Beograda što se pretvara u iracionalnu mržnju prema Beograđanima koji nisu ništa mane ljudi jer žive u Beogradu ili su se tu rodili. Nemaju svi komplekse, ali većina da. Život ne bira. Šta načiniš od života jeste ono što imaš.
Nije ništa tu čudno. I NIkola Tesla je išao u Ameriku da tamo pravi biznis jer na Balkanu nije bilo uslova za tako nešto. Je l' treba sada da pljujemo Ameriku zato što su imali više novca?
Retko, retko ko se odluči da studira u manjem kraju, i to je gotovo uvek zbog finansijskih uslova ili da bi se bilo što bliže kući.
Takve komplekse ljudi iz BG-a većinom nemaju, ali malo-malo se pronađe neko ko pljuje Beograd jer nije BG Vienna ili Berlin.

Uvek crkavanje od smeha.
Hahahah nalickani ljudi...
Od sada ću kada te vidim da nešto pišeš zvati ''Nalickani''.
Sada da te ja pitam, ko to treba da obezbedi bolji standard i život deci iz manjih krajeva? Da li to treba da obezbedi Beograd ili lokalna samouprava koju vi sami birate da vam dođe? Imate neke mesne zajednice gde može da se o tome diskutuje? Imate li nadležne ljude? Organizujte, skupite, ulažite, zovite investitore, gradite, pravite, imajte, a ne da provodite dane gledajući Farmu ili parove ili slično na televiziji i da vam dnevnik u pola osam bude jedina životna idila sreće, taman posle Slagalice.
Peticije pravite, a ne da zaustavljate saobraćaj i da rušite kada nešto nije po volji.
Baš sam gledao koliko su bogati neki malinari i kakve automobile voze koji koštaju i po 40.000 evra, koliko se tu kuva, sprema, radi sa bogatstvom. I baš znam za mnoge mladiće i devojke iz Beograda baš (i okoline) koji preko leta idu da beru maline od rane zore po najgorem Suncu za recimo 1500-2000 dinara dnevno. I tako u grupama po 5-6 po domaćinstvu. Malinama se ne zna kraj kada pogledaš.
Udarite lepo porez na malinare iz krajeva pa da vidite kako će da se grade domovi kulture
Ili lepo se skupite građani, pa svako umesto što šalje SMS za Doritu, Dejajlu, Ljovisnu i slično da lepo uložite u neki ''Dom Kulture'' sa sve petokrakom iznad vrata, da i matorci imaju nešto da se zanimaju. Malo se sami potrudite da nešto napravite i odradite, a ne da čekate Beograd da plaća raznorazne saveze preko raznoraznih ministarstava za kadrove koje vi sami birate jer ne znate za koga pre da glasate osim za one koji su stalno na televiziji.