Odobravate li pljačku države od strane univerziteta - anketa

Podrzavate li izmene zakona o visokom obrazovanju?

• Mislim da je zakon dobar i da je ovo dovoljno

glasova: 0 0,0%
  • Trebalo je teziti kompromisnom resenju

glasova: 0 0,0%

• Ukupno glasova
    24
Треба улагати у образовање, Србија вапи за школованим људима.
Sta ce ti skolovani kad ce AI prve da ih zameni?
Srbija vapi za majstorima, zato bi bilo blagotvorno smanjivanje broja budzetskih mesta na drustvenim fakultetima kako bi se mladi prisilili na korisne aktivnosti.

4. marta sledi usvajanje skandaloznog zakona o visokom obrazovanja, vase misljenje?

Da podsetimo, radi se o 125 miliona evra narodnog novca koji ce im biti poklonjan svake godine i od toga 25 samo za plate profesorima.

ko umije njemu dvije

neka para za unverzitet, mora da poguramo nauku ako mislimo da se izvucemo ekonomski u buducnosti - to su jos i najbolje plasirane pare, a ne one razne fantomske konstrukcije.

Od nauke se niko nije obogatio, nju imas i u Indiji. Infrastruktura i tehnologije menjaju sve.

Vec sam se raspravljao s nekim na tu temu i odustao. Tako da necu da se ponavljam.

Radim sa vrednom, pametom i brzom decom, koja svaki dan osmisle i naprave nesto novo, al' zdaba im uzleta, ako ih pobijemo u startu negativnim razmisljanjem.

Zato radim sve sto je u mojoj moci da mogu da uzlete - where there is the will there is the way.
I necu da se raspravljam, trosim uzaludne reci, nego cu da napravim pokazni primer. Sto bi rekao jedan od njih - Moze i tako!

Sta ce ti skolovani kad ce AI prve da ih zameni?
Srbija vapi za majstorima, zato bi bilo blagotvorno smanjivanje broja budzetskih mesta na drustvenim fakultetima kako bi se mladi prisilili na korisne aktivnosti.

Pogresno u startu - prisila proizvodi koncentracioni logor. To je vrlo losa ideja na vise razlicitih nivoa.
Uostalom, cak i zanat zahteva nekakvo ucenje.

Nijednim, nisam ni ja primer za ugledanje ali bar zastupam pravi sistem vrednosti na konto te licne neostvarenosti :D
verujem da još uvek nije kasno da se ostvariš na ličnom planu, ima ona dobra stara- čovek se uči dok je živ
ostavi se toga što radiš i preorijentiši se na neki zanat, zarad boljitka države ako ni zbog čega drugog

Prevodilastvo kao zanimanje vise gotovo da ne postoji. Jedan moderan prevodilac moze da zameni 100 starih. Koja je onda svrha tolikog broja mesta na Filoloskim fakultetu objasni?
ne znam koliko ima filologa, ali da su srbi zaboravili da pravilno koriste svoj jezik to je postalo da se moderno izrazim preocigledno!
eto za pocetak mogli bi da obrazuju sve te koji ne znaju svoj jezik mislim da toga ima onoliko. Da pocnemo od ovog - koliko ljudi kod nas zna kineski ?

Dobro jutro Kolumbo - pa ljudi su generalno prisiljeni da rade kako bi preziveli, niko to ne voli samo po sebi. Naravno da smo u konclogoru.

Kako ko, ja volim svoj posao zato ga i radim. I ta moja deca vole svoj posao, zato i nizu uspehe.
To sto ti mrzis sve, i svoj posao, bojim se da je to samo tvoj problem. Ne siri se dalje, toksican si.

Kako ko, ja volim svoj posao zato ga i radim. I ta moja deca vole svoj posao, zato i nizu uspehe.
To sto ti mrzis sve, i svoj posao, bojim se da je to samo tvoj problem. Ne siri se dalje, toksican si.
Pa nisam nigde pisao da bih voleo da sam majstor i uzivao u tome, nego da je majstorisanje ono sto ovoj i svim drugim drzavama treba i trebace jos vise u buducnosti. Mozda upravo idem linijom manjeg otpora kao i vecina, ali to nije za pohvalu.

Pa nisam nigde pisao da bih voleo da sam majstor i uzivao u tome, nego da je majstorisanje ono sto ovoj i svim drugim drzavama treba i trebace jos vise u buducnosti. Mozda upravo idem linijom manjeg otpora kao i vecina, ali to nije za pohvalu.
naravno da nije za pohvalu to što ti živiš od botovanja, a savetuješ druge da fizikališu

Podržavam, jer je cilj dostizanje evropskog standarda i država to ne radi slučajno, već pravi sito kroz koje će pristojni profesori proći nagradjeni za svoj rad pristojnim parama da ne moraju da zavise od korupcije i "pomoći" stranih donacija....
Zar nije normalno da elita bude nagradjena prva, pa onda vojska i policija, za njima prosveta i medicina....što se tiče budžeta, mnogi bolje zaradjuju u privatnom poslu...

Back