Odnos drustva prema tranvestitima,slucaj Andreje Pejic

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

zemunski kej

Elita
Poruka
21.849
Manje vise mi je poznat stav srpskog drustva prema gej populaciji ali polako sa razvojem drustva pocinjemo da se zanimamo i za populaciju tranvestita. Vekovima su te osobe zivele na marginama drustva ponegde se u literaturi pojavi neki takav lik ,ni musko ni zensko,uglavnom u nekom smesnom kontekstu. Nedavno je najpoznatiji tranvestit sa ovog podrucja promenio pol .Andrej Peji je postao Andrea, Procitao sam ispovest Jadranke Pejic ,Andeine majke .koja kaze ,klanjam se svom detetu, Tako ljudski toplo kao sto majka moze da voli svoje dete. http://www.alo.rs/v-i-p/estrada/ispovest-mame-andreje-pejic-klanjam-se-svom-detetu/63214 ako ste raspolozeni da popricamo malo na ovu temu.
1334483-40.jpg

Manje vise mi je poznat stav srpskog drustva prema gej populaciji ali polako sa razvojem drustva pocinjemo da se zanimamo i za populaciju tranvestita. Vekovima su te osobe zivele na marginama drustva ponegde se u literaturi pojavi neki takav lik ,ni musko ni zensko,uglavnom u nekom smesnom kontekstu. Nedavno je najpoznatiji tranvestit sa ovog podrucja promenio pol .Andrej Peji je postao Andrea, Procitao sam ispovest Jadranke Pejic ,Andeine majke .koja kaze ,klanjam se svom detetu, Tako ljudski toplo kao sto majka moze da voli svoje dete. http://www.alo.rs/v-i-p/estrada/ispovest-mame-andreje-pejic-klanjam-se-svom-detetu/63214 ako ste raspolozeni da popricamo malo na ovu temu.
1334483-40.jpg
A sta tu ima da se prica? Majka ko majka.

1334483-40.jpg

Transvestit i transeksualac nije isto (koliko ja znam).

A bolje da nas povezuju i sa ovakvim ljudima u svetu (ako nas uopšte povezuju) nego sa krezavim političarima i generalima i raspalom državom...

Bio nedavno na TV Prvoj jedan lik.tranvestit u kasnim 50 tim i prica, Ne znam sta je bog hteo sa mnom,kad me je ovakvog napravio. Bio je i ozenjen ali je to propalo i sada se oblaci kao zensko ali jako lose ,prenapadna sminka, sokne ,kratka suknja. Ja licno nikada nisam pokazao da primecujem te razlike u ponasanju u oblacenju kod takvih i osoba gej populacije, Takav sam .ne zelim da ih ponizavam ,.nikoga.

Meni je ovo ok, prosto je čovek našao način da se izleči. Bolje da promeni pol nego da izgleda kao nakaza i da se pritom loše oseća.. Mada je on i pre operacije pola izgledao kao žena, nema neke razlike.

Sve u svemu, pozdravljam. Nije on kriv zbog genetske greške koju nosi.

Naravno da nije kriv.Svidja mi se tvoje razmisljanje ali kada vidim da si iz BGD to se i ocekuje .Mada kada uporedim njega i onog intrigantnog i navalentnog Bokija 13 vidimo da je Andrea bolja osoba.

Meni je ovo ok, prosto je čovek našao način da se izleči. Bolje da promeni pol nego da izgleda kao nakaza i da se pritom loše oseća.. Mada je on i pre operacije pola izgledao kao žena, nema neke razlike.

Sve u svemu, pozdravljam. Nije on kriv zbog genetske greške koju nosi.

Ово није било уопште у фазону Београд је свет. :lol:

U zgradi u kojoj su mi kancelarije ima nekoliko firmi koje se bave prodajom kozmetike poznatih svetskih brendova. Ti muškarci koji rade su, uz par časnih izuzetaka, većinom ******, ali ono.... baš se vidi iz aviona. Ali cool su momci, ljubazni, vredni, jedino što malo blesavo izgledaju u tim srebrnim cipelama i sa srebrnim tašnama.

Nekako je drugačije kad ih upoznaš, prestane da ti smeta to što su drugačiji. I uvek sam se pitala zašto ne promene pol, kad realno, ovako izgledaju stvarno malo nakazno s tim iščupanim obrvama, diskretno našminkani, utegnuti....sačuvaj Bože.

Sada bar mogu da reše problem relativno jednostavno.

А зашто би питање трансексуализма било сад о Андреју Пејићу, нека политичка тема, чак и на Ало је у рубрици Естрада?

- - - - - - - - - -

Pitanje je kada primetis da ti je komsijsko dete trandza u najavi ,da li ces dozvoliti svome da se igra sa njim> Tako nesto.

Како нешто?

Naravno da će majka čak i izBosne da voli i blagoslovi sina jedinicu,pedera , trandžu,shemale ... kada ova zaradjuje milione , pa realno svaki srbski domaćin , vernik, patriota,aktivni gutač literature Nikolaja Žičkog i strogi potporučnik JNA u penziji ... bi pevao od sreće da mu sin dovede zeta koji ima devizni konto ko Andrejka , još bi im on i lubikante nabavljao samo da potraje što duže i da konačno omalterišu kuću ,dignu još dva sprata i ubace mermer i bakarni krov .

А зашто би питање трансексуализма било сад о Андреју Пејићу, нека политичка тема, чак и на Ало је у рубрици Естрада?

- - - - - - - - - -

Zato što je to socijalni problem daleko ozbiljniji nego što izgleda na prvi pogled. Ti ljudi jesu marginalizovani zbog toga što jesu, odnosno nisu, društvo teško prihvata različitosti. Njima svaka čast na hrabrosti da iskažu ono što stvarno misle, da sam na njihovom mestu, verovatno bih bila najgori mrštavac u gradu, samo da to sakrijem. Licemerno, ali je tako, ne znam da li bih bila tako hrabra da se suočim sa celim svetom i kažem: Da, ja sam žena u muškom telu i izgledaću kao žena.

Zato što je to socijalni problem daleko ozbiljniji nego što izgleda na prvi pogled. Ti ljudi jesu marginalizovani zbog toga što jesu, odnosno nisu, društvo teško prihvata različitosti. Njima svaka čast na hrabrosti da iskažu ono što stvarno misle, da sam na njihovom mestu, verovatno bih bila najgori mrštavac u gradu, samo da to sakrijem. Licemerno, ali je tako, ne znam da li bih bila tako hrabra da se suočim sa celim svetom i kažem: Da, ja sam žena u muškom telu i izgledaću kao žena.
Imaju status marginalne društvene grupe? Gde?
Ko je transvestit osim Pejića i gde se tačno ogleda njegova ("slučaj AP) diskrimnacija. Daj mi neki primer osim iz Žilnikovih filmova ili bradate žene pobednice Evrovizije, čak ta dva poznata primera, pa kroz neku pop-kulturu od Ru Pola nisu diskriminisana lica, već je to deo nekog šou-biznisa...

Ko je transvestit osim Pejića i gde se tačno ogleda njegova ("slučaj AP) diskrimnacija. Daj mi neki primer osim iz Žilnikovih filmova ili bradate žene pobednice Evrovizije, čak ta dva poznata primera, pa kroz neku pop-kulturu od Ru Pola nisu diskriminisana lica, već je to deo nekog šou-biznisa...

Bila je jedna osoba u Beogradu,legenda margine zvali su je Merlinka .Mislim da je jedna ulica ili cosak zvanicno nazvan po njoj. Odali su joj priznanje posle smrti .

U pravu si kad govoriš o šou biznisu, ali ja govorim o ljudima koji nisu na estradi, koji rade neke obične poslove u kancelariji, u prodavnici..... Ne možeš reći da su oni ravnopravni (osim zakonski). Takva deca prolaze kroz grozne torture u školi, kasnije su takođe izopšteni i kreću se u zatvorenim krugovima ljudi sličnih njima. A uz sve to je sigurno prisutan i strah, zato što je veća verovatnoća da će neka budala na ulici koja uoči da se neki muškarac našminkao ili nosi roze pomisliti da ga prebije i da mu izbije te bube iz glave, nego nekoga ko izgleda sasvim obično. Ima toga mnogo, ali se o tome malo govori.

Naravno da nije kriv.Svidja mi se tvoje razmisljanje ali kada vidim da si iz BGD to se i ocekuje .Mada kada uporedim njega i onog intrigantnog i navalentnog Bokija 13 vidimo da je Andrea bolja osoba.
Честа појава у БГД.
Можда БГ има 25% популације Србије, али и 4/5 гејева, трансексуалаца, хермафродита и сличних ДНК шитова.
Није то случајно....

Честа појава у БГД.
Можда БГ има 25% популације Србије, али и 4/5 гејева, трансексуалаца, хермафродита и сличних ДНК шитова.
Није то случајно....

Pa nije, kad su se svi gejevi, transeksualci, hermafroditi i slični DNK šitovi od vas preselili u Beograd. Pa ti vidi koliko vas je.

Pa nije, kad su se svi gejevi, transeksualci, hermafroditi i slični DNK šitovi od vas preselili u Beograd. Pa ti vidi koliko vas je.
Јок, колико видим преселили су се само цигаЊи који веле већи град веће шаМсе.
Кажу да асфалт и отуђеност од природе погодују таквим сексуалним и иним малформацијама, што је и очито јер постоји аналогија да је учесталост дегенерације код животиња већа у градовиме него у мањим местима, а не можеш рећи да животиње тек тако мигрирају из мањих у већа места.
Неко то види и селектује одгоре!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back